Aquatique, ”apa vieții”, 10 ani de existență la Bușteni

Săptămâna trecută am primit invitația de a participa la o conferință de presă a Romaqua Group, deoarece se implinesc 10 ani de la lansarea pe piață a brandului Aquatique, apă oligominerală plată, imbuteliată la Bușteni.

După 20 de ani de participare la fel de fel de conferințe, intâlniri, simpozioane, pe diverse teme, credeam că va fi o ”chestie” așa, de ”informare” . Ce poți afla despre APĂ, mai mult decât o știm cu toți ? … cel puțin asta imi ziceam in sinea mea!

Dar m-am inșelat! Despre apă, cel puțin despre apa oligominerală plată, care provine din Bucegi, Abruptul Prahovean, Bușteni, directorul diviziei Bușteni – Romaqua Group, dl. Nicolae Sarvari iți poate explica in mod profesionist, neintrerupt și fără să te plictisești vreo 90 de ani, cam cât a durat de la prima picătură de ploaie sau zăpadă, de pe platoul Bucegi, cum s-a infiltrat, cum a trecut prin mai multe formațiuni geologice, cum s-a acumulat in roca colectoare și in cele din urmă cum ajunge in paharul consumatorului.

Pare, la prima vedere că totul este simplu insă, pe lângă faptul că incepi să conștientizezi că apa este o ”comoară” fără de care nu poți trăi, vezi efectiv grija pentru OM, deoarece procesul de imbuteliere al Aquatique este inimaginabil de complex.

Un pic de istorie … De la prima picătură, apa parcurge, precum vă spuneam un drum intre 30 și 90 de ani, până ajunge să fie imbuteliată, dar până la ”fabrică”, mai intâi este captată, colectată, transportată printr-un sistem de conducte cu senzori pentru identificarea eventualelor problemelor biologice, ajunge intr-o incintă securizată sanitar unde i se fac analize din 8 in 8 ore, pentru a fi verificată calitatea, iar apoi ajunge in stația de imbuteliere.

Stația de imbuteliere sau hala de producție , este una modernă, Kosme, in care accesul persoanelor este limitat, iar protecția sanitară este una de excepție.

Nicio persoană nu intră in incintă fără ”costum” de protecție.

De la intrare pe bandă, o butelie de 5 litri, parcurge 5 minute până la ieșirea din hală.

Capacitatea de imbuteliere a fabricii de la Bușteni este de aproximativ 60.000 litri / oră.

Anul trecut au putut fi imbuteliați aproximativ 45 milioane litri apă Aquatique, previziunile pentru 2017 fiind undeva spre 60 milioane.

De ce este importantă fabrica de la Bușteni pentru Bușteni ?

In 2017, unitatea funcționează cu un numă de 250 persoane angajate, in trei schimburi de luni până vineri.

Directorul General Romaqua Group, dl. Radu Lăzăroiu a făcut o afirmație, care probabil a scăpat multor persoane, aflate in sala de conferințe : ”Apa pe care o bem in primii 10 ani de viață, o vom căuta permanent și ne vom stabili mereu in apropierea ei ! ” …

Ei bine, Aquatique este apa minerală naturală oligominerală atestată atât de S.R. de Pediatrie cât și de institutul pentru Ocrotirea Mamei și Copilului ”Alfred Rusescu”, are un conținut extrem de redus de sodiu, 1 mg/l , precum și conținut scăzut de minerale, reziduu sec fiind de 104 mg/l, intrunind astfel toate condițiile pentru a fi recomandată in alimentarea sugarilor dar și in dietele fără sare ale adulților.

Cine vrea să privească in viitor … Pentru ce este cunoscut Bușteniul … APĂ, AER, PEISAJ ! … ”Apa pe care o bem in primii 10 ani de viață, o vom căuta permanent și ne vom stabili mereu in apropierea ei ! ”

Ar mai fi multe de scris și voi mai scrie despre acest subiect .

Comunicatul de presă Romaqua Group:

Comunicat de presă. Bușteni, 29 iunie 2017

Aquatique, 10 ani de creșteri spectaculoase

Compania Romaqua Group sărbătorește 10 ani de la lansarea pe piață a apei oligominerale naturale plate Aquatique

Aquatique îşi are izvorul în inima munţilor Carpaţi, la o altitudine de 1.100 m în zona protejată Parcul Natural Bucegi, rezervaţia naturală Abruptul Prahovean. Îmbutelierea apei oligominerale naturale plate Aquatique a început la data de 30 iunie 2007.

La numai un an de la lansarea pe piață, în anul 2008, Aquatique a primit distincţia “Grand Gold Medal” de la Institutul Internaţional de Selecţie a Calităţii, Monde Selection, Bruxelles, fiindu-i recunoscute astfel calitățile deosebite.

Potrivit topului celor mai bune produse pentru copii, realizat în anul 2016 de către Forbes România, apa oligominerală naturală Aquatique a fost desemnată câștigătoare la categoria “Apă minerală plată pentru sugari și copii mici”.

Suntem mândri de rezultatele pe care le înregistrează an de an brandul Aquatique, de faptul că este apa preferată a părinților pentru copiii lor, că am reușit să-l creștem de la zero și să-l aducem aproape de inimile și de preferințele consumatorilor”, a declarat Mihaela Drăghici, Director P.R. Romaqua Group.

Pe piața apelor minerale naturale, Aquatique are o cotă de piață în volum de peste 5% (ianuarie-mai 2017), conform datelor companiei Romaqua Group. Exportul de apă minerală naturală oligominerală Aquatique se realizează China, iar anul acesta se preconizează intrarea pe piața Statelor Unite și a Marii Britanii.

Dacă în 2007 am îmbuteliat 7 milioane de litri de apă oligominerală naturală Aquatique, în 2016 am ajuns să îmbuteliem aproape 45 de milioane de litri. Pentru un brand atât de tânăr precum Aquatique rezultatele sunt mai mult decât mulțumitoare. În fiecare din ultimii trei ani, vânzările au crescut cu 50%, așa încât suntem foarte optimisti în privința evoluției brandului, iar anul acesta ne dorim să vindem peste 65 de milioane de litri”, a declarat Radu Lăzăroiu, Managing Director Romaqua Group.

Creșterile spectaculoase se datorează în special calităților intrinseci ale apei și anume conţinutului extrem de redus în sodiu, 1 mg/l, precum și conținutului scăzut în minerale, reziduul sec fiind de 104 mg/l, calități ce o recomandă pentru prepararea hranei bebeluşilor, dar și în dietele fără sare ale adulților.

Aquatique este apa minerală naturală oligominerală atestată atât de către Societatea Română de Pediatrie cât şi de Institutul pentru Ocrotirea Mamei şi Copilului „Alfred Rusescu”. Potrivit studiului clinic realizat de Institutul pentru Ocrotirea Mamei și Copilului “Alfred Rusescu”, apa oligominerală naturală Aquatique întruneşte toate condiţiile pentru a fi recomandată în alimentaţia sugarilor. Rezultatele acestui studiu au fost confirmate şi de către Societatea Română de Pediatrie: „Aquatique corespunde din toate punctele de vedere şi are toate calităţile pentru a putea fi folosită pentru prepararea hranei destinate bebeluşilor cât şi pentru consumul ca atare”.

Aquatique este, de 10 ani, un succes 100% românesc, un brand construit de la zero, care a câștigat o poziție clară în preferințele consumatorilor.

Aquatique este doar unul dintr-un lung șir de motive pentru care merită să credem în ceea ce facem, să ne mândrim și să alegem în continuareProdus în România“!

**********

Despre Romaqua Group

Romaqua Group, companie cu capital autohton privat, cu 19 ani de activitate, are în portofoliu branduri de succes: Borsec (ape minerale naturale), Stânceni (apă minerală naturală), Aquatique (apă minerală naturală oligominerală), Giusto (băuturi răcoritoare), Giusto Natura (băuturi răcoritoare plate), Albacher, Dorfer şi Mühlbacher (bere). Borsec este liderul pieţei de ape minerale naturale, iar Giusto Natura liderul pieţei de băuturi răcoritoare plate (still drinks). Romaqua Group are peste 2.000 de angajaţi şi o cifră de afaceri de peste 155 milioane de euro.

Pentru informaţii suplimentare:

Mihaela Drăghici

Director P.R. Romaqua Group Borsec
e-mail: mihaela.draghici
@romaqua.ro

___Vizualizari 1717

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Sedință ordinară a CL Bușteni in 30.08.2017, ordinea de zi și votul

Anunț, ca de obicei ședința ordinară a C.L. Bușteni, cu ordinea de zi și cum imi voi exprima votul in...

DSCN4125
MAREA CHILOȚĂREALĂ și TOLERANȚA

Săptămâna trecută a avut loc un eveniment ”oripilant” sancționat de PĂRINȚI prin plângeri către autorități, care acum se văd obligate...

Close