Ultimele articoleAstăzi, 9 martie, a avut loc la Muzeul Memorial Cezar Petrescu medalionul omagial ”Acasă la Cezar Petrescu” unde s-a organizat și vernisajul expoziției ”Acasă la Bunica”.

La acest eveniment au participat elevi ai Școlii Sanatoriale Bușteni , ai Școlii Cezar Petrescu, Consilieri locali ( Comisia 3 ), reprezentanții Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova, ai Centrului Cultural Aurel Stroe, etc.

Expoziția este foarte interesantă și vă invit să o vizitați mai ales pentru că Muzeul Cezar Petrescu deține unii dintre cei mai buni muzeografi care vă pot răspunde la toate intrebările privind opera și viața marelui scriitor și publicist.

Imagini :

După terminarea evenimentului, in urma apariției unui filmuleț cu ”defrișari pe Valea Cerbului” m-am deplasat un pic pe Valea Cerbului unde am constatat că este vorba de o exploatare legală, prea multe n-am putut afla, cert este că licitația a fost câștigată de o societate din Dâmbovița. Era destul de ”complicat” să se defrișeze ilegal taman in PNBucegi, sit Natura 2000.

Așa că am ajuns până la cabana Gura Diham și aproape că n-am avut vreo ”știre” ZdB-istă, poate doar că, dacă sunteți doritori de ”campări ilegale” pe Valea Cerbului, ar trebui să vă cam grăbiți să vă ințărușați, tot ilegal, viitorul ”cuibușor”.

Spre diferență de alți ani, să știți că DC 132 Bușteni – Gura Diham a fost in intregime aproape reabilitat cu griblură asfaltică și anul acesta, doritorii de pic-nic-uri nu vor mai inghiții tone de praf alb… ci negru. Poate până când iși vor face apariția primele corturi sau rulote, cineva va face și curățenie la ”tomberon”.

Și acum, pentru că tot aud că NU CIRC cu animale, că Grădinile Zoologice trebuiesc desființate, că pășunatul in PNBucegi ar trebui interzis … iată cum se naște sau s-a născut un miel :

Ce atârnă sub miel este BURICUL … 🙂 iar roșul din iarbă este sânge nu vopsea …

Destul de ciudat …

După care m-am deplasat un pic la D.S. Kalinderu unde am constatat că:

1. Pârtia Kalinderu 1 este intr-o stare foarte bună , vreo 30 – 40 de cm de zăpadă,

2. Tarifele, așa cum v-am spus intr-un articol trecut au scăzut cu aproape 40%

3. Peste vreo 10 – 15 zile Pârtia Kalinderu va intra in … CONSERVARE iar personalul ”nenorocos” va intra in șomaj, asta după ce in acest sezon au fost realizate, se pare, cele mai mari incasări, peste 1,8 milioane lei.

Este și acesta un tip de management, românesc … dacă merge bine, de ce să nu meargă rău ? … dar mai multe despre D.S. Kalinderu, după ce voi afla și eu mai multe.

O zi minunată să aveți!

 

___Vizualizari 324

Acasă la Cezar Petrescu, pe Valea Cerbului și un miel
Tagged on:                     

Alte articoleLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Distribuie

Pentru a vizualiza conținutul

Read more:
Uneori a învinge nu înseamnă neapărat a caștiga…

Dar, de data asta nu mai este ''vai celor care sunt învinși'', ci ''vai celor care au învins'' deocamdată, pentru...

603053_656973670983213_531049068_n
Habitate protejate in sit Natura 2000 – Bucegi

Acum câteva zile făceam referire la cele 23 de habitate protejate din Situl Natura 2000 - Bucegi, in continuare găsiti...

Close