Pârtia Kalinderu 2017 cu bune și cu rele

Cum să incepi un articol care in principiu nu prea ai de ce să-l scri pentru că superi lumea? Il incepi ceva de genul … Duminică am fost pe Pârtia Kalinderu din Bușteni !

Am fost la Kalinderu deoarece aveam câteva curiozități despre bunele și nebunele care se derulează in această zonă.

Precum știți, iar dacă nu știți vă spun eu acum, Telescaunul Kalinderu a ”reintrat” in administrarea directă a Primăriei Bușteni, după ce fostul administrator care o concesionase in 2013 a intrat in insolvență și pe lângă aceasta nu-și plătise redevența de vreo 1,5 anișori iar in plus nu-și plătise nici măcar taxa de stațiune de la Telecabina Bușteni Babele tot de vreo doi anișori, in total, inscris la masa credală ”numai” vreo 1,8 milioane de RON, altfel spus 18 miliarde vechi !!! … și mai fusese ”ocrotit de juma’ de redevență in 2014 de către fostul Consiliu Local, vreo 110.000 euroiași.

Asta e ! n-au avut oamenii activitate, au incasat și au pierdut banii, cine știe … oricum, pentru 1,8 milioane, nu-i bai că n-au fost incasați pentru că se incasează mult mai mulți de la alții … sau poate că nu… sau … lasă bă că merge-așa!

Să revin totuși la ”Duminică am fost pe Pârtia Kalinderu din Bușteni !”

Dimineață 🙂 🙂 pe la 12.10 am ajuns in parcarea de la Kalinderu, administrată de cineva care probabil că a concesionat-o și plătește și redevențe și poate că are și contracte de deszăpezire … zic și eu.

Trecând peste prima impresie că ”aici rămân cu mașină cu tot”, am ajuns in sfârșit la finalul parcării unde incepe ”zona comercială”, centre de inchirieri echipamente , dulcețuri, colaci, fast-food, sucuri, vinișoare și țuicuțe fierte, ciocolate calde, etc. FRUMOS, CURAT, CIVILIZAT, fără glumă, un singur aspect … niciun TARIF la vedere la centrele de inchirieri, probabil funcționează raportul cerere-ofertă și concurența. Ce vă pot spune , o săniuță este 10 lei/zi iar două 15 lei/zi. Să nu uit, parcarea fie că este deszăpezită sau nu , tot 10 lei/zi dai.

Ok, am trecut și de parcare și am urcat la pod, când, ce să vezi … o punere in practică a unei Hotărâri de CL, un Bar rotund cu loc de parcare pentru clienții barului 🙂 🙂 , un teren de vreo x mp, din care vreo y mp cu preț de licitație de ț lei și 6 y mp cu 0,3 lei/mp / an, dar doar 4 luni că atât e sezon, pentru parcare 🙂 … și dacă tot s-a licitat la ”tu-i pomana”, de ce să nu se monteze și un mititel micuț chișculeț gen centru de inchirieri echipament sportiv, atât de mititel incât să nu-i trebuiască vreo autorizație de construire emisă in baza vreunei hotărâri de Consiliu local, că ce mama naibi, niște ”proști” au dat 300 euro/mp pentru niște chioșcuri de 10 mp iar alții 0,3 lei/mp /an pentru loc de parcat mașini private pe 7Y , că ARE BUGETUL DE UNDE ! … Da chiar NIMENI NU VEDE ???

La constatarile astea o să ziceți … Așa șiii … ce te interesează pe tine de bani sau autorizații, dacă ești Consilier Local ce? Asta-i treaba URBANISMULUI, COMISIEI DE URBANISM DIN CL și eventual POLIȚIA LOCALA prin reprezentantul cu disciplina in construcții, și poate ITL-ul și … du-te bă și plimbă-te, dar repejor că nu-i treaba ta unde se duc banii !

C-am lămurit-o și p-asta, trecem mai departe și ne bucurăm de Pârtia Kalinderu, de telescaun, de fun park … uite ce frumoși sunt imbrăcați monitorii de schi … ce de lecții dau ei …

Vineri seara, am fost sunat de 4 persoane, prima cu un limbaj decent mi-a spus că monitorii sunt ” terorizați” de către autorități și că nu-și pot practica profesia, a doua persoană și-a băgat , a treia și-a scos, iar a patra a avut mișcări verbale de du-țe vino, aceste conversații motivându-mă să ajung la pârtie.

Intr-adevăr, au fost acțiuni ale Jandarmeriei Române insă PERFECT LEGALE, in baza HCL 25 / 2010, deasemenea legală și neabrogată sau modificată până in acest moment.

Persoana care mi-a pus la dispoziție AVERTISMENTUL, cu bun simț, m-a intrebat despre HCL 25/2010, la ce se referă și mi-a arătat că avea documente legale, PFA, Contract cu turistul, diplomă de monitor, facultate de sport,  casă de marcat. Era derutat că nu știa ce altă autorizație ii mai trebuie. Repet, limbajul a fost decent și omul de bună credință. Mi-a mai explicat că totuși pe pârtie există și ”monitori” fără niciun fel de act” sau inscripție și ar cam trebui ”avertizați” pentru concurență neloială, iar Avertismentul sună cam ca ”ROVIGNETA de KALINDERU” 🙂 . Am promis că mă voi interesa, ceeace am și făcut, de duminică până luni seara.

De reținut pentru cei care ”vociferează”, HCL 25/2010 are un articol care ii PROTEJEAZĂ pe monitorii locali cu acte in regulă pe de-o parte, iar pe de alta ar trebui să aducă venituri la Bugetul Local din activități conexe și recuperarea unei mici părți din investiția făcută de Primărie pentru Kalinderu I, II și fun-park, pentru că dacă nu se făceau astfel de investiții se mai dădeau lecții de schi doar pe la Sinaia sau Azuga, unde … să vezi taxe și autorizații și membri in câteva asociații și diplome, astea pe lângă cele legale gen PFA, II, SRL, casă de marcat, impozite, CAS, ANAF, contract cu turistul … deci, un pic de respect pentru Jandarmerie n-ar strica, mai ales că nu s-a ales nimeni cu amenzi ci doar cu avertismente, deocamdată.

Și ar mai fii câteva precizări … HCL 25 / 2010 nu s-a aplicat până anul acesta pentru că această hotărâre este valabilă doar in cazul in care DS Kalinderu este al Primăriei ( și acum ”reeste”) și ” necunoașterea Legii nu duce la exonerarea de răspundere!”

Apoi m-am minunat despre cum poate arăta 1.000.000 de euro … aruncat in zăpadă … PĂCAT

Am mai observat Sâmbătă seara că Pârtia Kalinderu ARE NOCTURNĂ FUNCȚIONALĂ, ultima dată când am văzut-o aprinsă fiind prin 2012 dacă nu mă inșel 🙂 🙂 , probabil că s-a apăsat butonul din greșeală, pentru că altfel nu-mi explic cum de nu a existat nici măcar vreun cuvințel pe la mass-media pentru ”ca să știe turistu’ și să vină” sau vreo informare de cheltuieli in plus din Bugetul Local, asta ca să nu mai zic că nu știu cine a aprobat totuși tarifele la Telescaunul Kalinderu și la Fun-park pentru sezonul 2016 – 2017 … aaa, poate că se aprobă DUPĂ SEZON !

De ce mă miră aprinderea NOCTURNEI ??? 🙂 … păi nocturna are 66 de stâlpi x 2 lămpi de 2000 de watt, adică cumva, cumva 132 de radiatoare de 2000, iar pe la 18,38, pe pârtie urca ”mașina de bătut zăpadă”, semn că schiorii erau la Predeal sau la Azuga.

Ca să nu se supere nimeni, să știți că la Azuga s-a stins ”stâlpul cu 3 faruri” de la banda de săniuțe” la ora 19.08 !

Și uite așa am petrecut două ore, frumoase și plăcute la pârtia Kalinderu duminica trecută alături de mamă și copii.

Cred că mă mai duc și sâmbăta viitoare, sau poate duminică, sau poate … sau poate nu mă mai duc deloc, că iar văd centrul ăla de inchirieri cu 0.3 lei/mp/an și iar mă apucă ”eficientizarea Bugetului Local” și dacă mai văd și cortul albastru și gonflabil care se află ”parcat” pe pârtia de schi, X hectare puse la dispoziție gratuită pentru funcționarea telescaunului … In ce localitate trăim !!!

Luni,16 ianuarie 2017, am participat la Forumul Turismului Montan de la ”Centrul Cultural Aurel Stroe” ! Nu știați că a fost un astfel de eveniment la Bușteni ? … Păi poate că revin cu detalii dacă vă interesează și lăsați vreun comentariu cu vreo intrebare gen, cât a costat, cine a organizat, cine a propus, cine a aprobat, cine a fost invitat, d-astea. Cu siguranță insă nu sunteți interesați, deci nu vor exista intrebări 🙂 .

Web Up! ZdB Style

 

 

___Vizualizari 3353

3 thoughts on “Pârtia Kalinderu 2017 cu bune și cu rele

  1. Interesant articol….
    Cred ca stiti ca toate “barurile ” aparute in interiorul partiei sunt “obligatiile” fostului primar….
    In ceea ce priveste nocturna , este o bataie de joc …? niciodata nu se stie programul partiei, este dupa noroc .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Emanoil Savin candidează la funcția de Deputat din partea Partidului Ecologist Român

Emanoil Savin intră in campania pentru Alegerile Parlamentare 2020, dorind să-și continue activitatea de parlamentar pentru a duce la bun...

Bucegi, flori ,fluturi, lacuri, drumeție, Bușteni și Valea Cerbului

A venit vacanța, a venit vara, este timpul drumețiilor că toată iarna si primăvara am stat in casă. Acum, că...

Close