ULTIMELE ARTICOLE * Inregistrare/logare *

In Valea Prahovei dar și in țară toți administratorii unitaților de cazare și alimentație publică riscă amenzi usturătoare dacă nu se raliază la Ordinul ANT nr. 415/2016 – modificarea şi completarea Normelor metodologice privind eliberarea certificatelor de clasificare a structurilor de primire turistice cu funcţiuni de cazare şi alimentaţie publică, a licenţelor şi brevetelor de turism aprobate prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Turism nr. 65/2013.

Astfel : ”

Având în vedere prevederile art. 21 din Ordonanţa Guvernului nr. 58/1998 privind organizarea şi desfăşurarea activităţii de turism în România, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 755/2001, cu modificările şi completările ulterioare, în temeiul prevederilor art. 9 alin. (3) din Hotărârea Guvernului nr. 9/2013 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale pentru Turism, cu modificările ulterioare,preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism emite următorul ordin:


Art. I. — Normele metodologice privind eliberarea certificatelor de clasificare a structurilor de primire turistice cu funcţiuni de cazare şi alimentaţie publică, a licenţelor şi brevetelor de turism, aprobate prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Turism nr. 65/2013, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 353 şi 353 bis din 14 iunie 2013, cu modificările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:

1. La articolul 2, după litera k) se introduce o nouă literă, litera I), cu următorul cuprins:

,,l) suprafaţa utilă comercială a structurilor de primire turistică cu funcţiuni de alimentaţie publică o reprezintă totalul suprafeţelor de servire aferente saloanelor, teraselor, grădinilor de vară şi altele asemenea.”

2. La articolul 23, după primul alineat se introduc trei noi alineate, alineatele (2)—(4), cu următorul cuprins:

„(2) Conform prevederilor normelor de clasificare, structura de primire turistică cu funcţiuni de alimentaţie publică poate fi:

a) INDEPENDENTĂ — aceasta nu este necesară în vederea obţinerii certificatului de clasificare a structurii de primire turistică cu funcţiuni de cazare şi poate fi amplasată în exteriorul sau interiorul perimetrului acesteia;

b) IMPUSĂ — aceasta este necesară în vederea obţinerii certificatului de clasificare a structurii de primire turistică cu funcţiuni de cazare sau asigură serviciile necesare tipurilor de cazare aşa cum sunt definite în Ordonanţa Guvernului nr. 58/1998 privind organizarea şi desfăşurarea activităţii de turism în România, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 755/2001, cu modificările şi completările ulterioare, şi este amplasată în perimetrul structurii de primire turistică cu funcţiuni de cazare pe care o deserveşte.

(3) Totalul suprafeţelor de servire ale structurii de primire turistică cu funcţiuni de alimentaţie publică impusă este amplasat în totalitate în perimetrul structurii de primire turistică cu funcţiuni de cazare care asigură şi servicii de alimentaţie publică printr-unul sau mai multe baruri şi/sau restaurante, deservite de una sau mai multe bucătării, inclusiv mobile şi alte utilaje specifice: dozatoare băuturi, îngheţată, popcorn şi altele asemenea, în funcţie de numărul de locuri şi tipurile de cazare oferite.

(4) Numărul de locuri, pe fiecare tip de structură de primire turistică cu funcţiuni de alimentaţie publică impusă nu poate depăşi capacitatea structurilor de primire turistică cu funcţiuni de cazare pe care le deserveşte.”

3. Anexele nr. 4, 5, 9.1 şi 9.2 se modifică şi se înlocuiesc cu anexele nr. 1—4 care fac parte integrantă din prezentul ordin.

Art. II. —în termen de minimum 60 de zile de la intrarea în vigoare a prezentului ordin, operatorii economici care intră sub incidenţa prevederilor acestuia sau nu au actualizate datele, conform prevederilor art. 4 alin. (6) din Normele metodologice privind eliberarea certificatelor de clasificare a structurilor de primire turistice cu funcţiuni de cazare şi alimentaţie publică, a licenţelor şi brevetelor de turism, aprobate prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Turism nr. 65/2013, cu modificările şi completările ulterioare, au obligaţia să transmită la Autoritatea Naţională pentru Turism următoarele documente:

a) cerere privind eliberarea unei noi fişe anexe;

b) fişă standardizată privind încadrarea nominală a spaţiilor de cazare pe categorii şi tipuri, conform anexei nr. 4 la Normele metodologice, aprobate prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Turism nr. 65/2013, cu modificările şi completările ulterioare, şi/sau fişa standardizată privind încadrarea şi organizarea spaţiilor în structurile de primire turistice cu funcţiuni de alimentaţie publică, conform anexei nr. 5 la Normele metodologice, aprobate prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Turism nr. 65/2013, cu modificările şi completările ulterioare, după caz;

c) fişa anexă eliberată anterior — în original;

d) partiuri/releveu/schiţă unitate — suprafaţa utilă comercială.

Art. III. — Nerespectarea de către operatorii economici a prevederilor art. II constituie contravenţie potrivit art. 15 lit. b) din Hotărârea Guvernului nr. 1.267/2010 privind eliberarea certificatelor de clasificare, a licenţelor şi brevetelor de turism, cu modificările şi completările ulterioare, şi se sancţionează potrivit art. 16 alin. (1) lit. c) din aceeaşi hotărâre. ” ( 8000 lei !!! )

Anexa 4 devenită anexa 1  – model

Anexa 3  – Cerere Standardizată – rămâne neschimbată – model

 

Dacă nu vă descurcați cu identificarea pe net a acestor anexe, mă puteți contacta pentru a vi le pune la dispoziție in format PDF, gratuit bineințeles.

Este bine de știut că in Valea Prahovei există nu mai puțin de 650 de unități de turism cu funcțiuni de cazare care insumează aproximativ 9000 de camere cu peste 19.000 locuri de cazare și care vor trebui in cel mai scurt timp să-și modifice anexa 4 pentru paragraful alimentaţie publică (b) IMPUSĂ – deoarece toate unitățile de primire turistică trebuie să aibă spatiu pentru servire a mesei la dispoziția turiștilor … 

Mult succes!

Web up – ZdB Style

___Vizualizari 3904

ATENȚIE! S-au modificat normele de clasificare pentru unitațile turistice, amenzi usturătoare

EUROPARLAMENTARE 2019 - CU CINE VOTAȚI ?

View Results

Loading ... Loading ...
Tagged on:                                             

7 thoughts on “ATENȚIE! S-au modificat normele de clasificare pentru unitațile turistice, amenzi usturătoare

  • May 9, 2017 at 10:43 am
   Permalink

   In partea de sus, meniu aveți sectiunea ”contact”, unde va rog să-mi lăsati o adresă de e-mail pentru a vă putea transmite PDF-uriule sau să-mi confirmati că adresa cu Tunaru…..@ este reală . Cu stimă Cristian Achim

   Reply
   • May 9, 2017 at 12:53 pm
    Permalink

    Va rog sa-mi trimiteti in format PDF anexele la noile norme metodologice pentru clasificarea unitatilor de cazare, din sectiunea “contact” nu am reusit solicitarea.

    Reply
 • August 5, 2017 at 6:07 pm
  Permalink

  Sunt la inceput de drum si nu stiu sa completez cererea standardizata pt. obtinerea certificatului de clasificare si nici fisa standardizata. Am construit o agropensiune cu fonduri europene in Gorj. Va rog, daca se poate , sa ma ajutati cu cele mentionate mai sus. Multumesc anticipat!

  Reply
  • August 7, 2017 at 3:06 pm
   Permalink

   Lăsați-mi o adresă de email pe ziardebusteni {at} journalist.com si eventual o descriere a ceeace este realizat, nr. locuri, camere, suprafețe, etc și un nr de telefon .

   Reply
 • September 3, 2018 at 11:46 pm
  Permalink

  Buna seara as dori si eu sa dau spre închiriere un ap cu doua camere in regim hotelier ma puteți ajuta nu stiu ce trebuie sa fac, multumesc.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Distribuie

Login de vizualizare cu :

sau

Login cu panoul de administrare

Dacă nu ai cont te poți inregistra aici : 

[register_form]

 

Read more:
0013Boloria-pales
Fluturi si alte insecte in Bucegi – Sit Natura 2000

Fluturi și insecte Fișa Bucegi – Sit Natura 2000   0013 I Boloria pales - Fără denumire populară Un fluture...

Sedință ordinară a CL Bușteni in 28.09.2017, ordinea de zi și votul

Ca in fiecare lună, anunț Ședința Publică Ordinară a C.L. Bușteni, ordinea de zi și cum votez la Proiectele de...

Close