Ultimele articole



1 Decembrie 2016 va constitui pentru oraşul Buşteni un eveniment cu totul deosebit. Trenul regal va opri pentru prima dată la peronul gării , la orele 10:30 și va staționa timp de 17 minute timp in care poate fi vizitat de locuitori, turiști și presă.

Începând cu orele 17:30 va avea loc încă un eveniment deosebit  și anume aprinderea iluminatului festiv pentru sărbătorile de iarnă, în Parcul Central . Instalaţiile luminoase din acest an care au fost montate la Buşteni vor da acestor sărbători un aspect cu adevărat feeric datorită faptului că reprezentanții Consiliului Local Bușteni s-au străduit să vină şi mai mult în întâmpinarea aşteptărilor, atât a cetăţenilor, cât şi a turiştilor , aprobând pentru acțiunea de iluminat festiv amplasarea de obiecte luminoase in arealul intregului oraș de peste 180.000 lei.

020

De la orele 18:00, la Centrul Cultural ”Aurel Stroe” va avea loc un spectacol umoristic intitulat  “Reţeta de râs”. Acesta este prezentat de către îndrăgitul grup comic “Vouă”, regia fiind semnată de maestrul Adrian Fetecău – Cetățean de onoare al localității, avându-i in distribuție pe  Jean Lemne, Andrei Necula, Vlad Jipa, Florin Nan, Ovidiu Mihăilescu, Dan Caramihai şi Adrian Fetecău .

Toate aceste manifestări organizate de Ziua Națională a României se constituie într-un cadou pentru turiști și localnici.

Tot pe data de 01 Decembrie 2016, la ora 10.30 Fundaţia  Pro Piano – România împreună cu Muzeul Naţional George Enescu vor prezenta, la Centrul Cultural Aurel Stroe din Buşteni, un recital, dedicat Zilei Naţionale a României, în cadrul unui Mini-Festival aflat la a VI-a ediţie. Îşi dau concursul tineri compozitori şi interpreţi din Bucureşti, Cluj, Galaţi, Sibiu şi Tulcea, laureaţi ai Concursului şi Festivalului Pro Piano – România ”. În program vor fi abordate lucrări din repertoriul românesc, universal şi compoziţii în primă audiţie.

Sâmbătă, 03 decembrie 2016, ora 18.00, la Centrul Cultural  Aurel Stroe  se va vernisa o expoziţie colectivă avându-i ca expozanţi pe prof. Tănase Mocănescu cu pasteluri, David Burcea cu desene şi Isabel Bănică cu goblen.

Vernisajul va fi urmat de o seară de muzică şi poezie  Leru-i, Doamne ler…  cu colinde interpretate vocal şi la  chitară de Ion Bănică şi copiii Karina Toescu, Maria Goran şi Ştefan Iordan şi poezii recitate de Isabel Bănică.

___Vizualizari 912

1 Decembrie la Bușteni – Evenimente de amploare
Tagged on:                                     

Alte articole



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Distribuie
Read more:
DSCN3568
Retrospectiva 2013

In primul rând vă urez ”La mulți ani !” dragi prieteni și cititori ai Ziar  de Bușteni. Anul 2013 s-a...

crucea de pe caraiman
Crucea de pe Caraiman va avea un nou PROPRIETAR

Este OFICIAL și va fii ”de bine” ! Cel puțin așa ne asigură Consiliul Local Bușteni care va instrăina Monumentul...

Close