Ce-am făcut mă nene mă cu Stațiunea Bușteni

Vacanță, soare, aer curat, ”mii de turiști” campați cu 350 lei rulota / 6 luni și câte 45 de turiști / zi cazați pe la unele din cele 297 de unități de cazare de prin stațiunea de ”supt” poalele Bucegilor numită ”Poarta” cu același nume.

prin busteni 003

 

Din cauza denumirii de ”Poartă” a Bucegilor, se pare că ”bizantinii” noștri conducători au ințeles că toată floarea și animalul de prin prejur ar trebui să se inchine și să-i umple de respect.

Așa că, din ”turnul de fildeș” imaginea care se vede ”la Putere” este a unui ”REGAT” obedient care și-ar da viața și averea pentru o băgare in seamă, un teren mititel, o căsuță socială, ceva oricât de mic.

Rețeta este simplă, storci maxim și arunci coaja in ochii țugulanului.

Acum câteva săptămâni s-a anunțat cu fast că ”Ariel Electronic”, in limba noastră băștinașă ”Italianul” , a semnat un contract cu cei de la Parcul Industrial Ploiești in vederea edificării unei hale de producție care va da Ploieștiului 600 de noi locuri de muncă. M-am intrebat la vremea respectivă … De ce oare la Ploiești și nu la Bușteni ? … Răspunsuri n-am primit dar nici nu mă așteptam să-mi motiveze vreun oficial pentru că mi-ar fi motivat ceva de genul … Nu avem teren disponibil, nu putem să dăm moca vreun hectar pentru doar 600 de locuri de muncă, nu putem scădea impozitul pe cladiri de la 1,3% la 0,2, nu putem, nu putem, nu putem !

Ce se va intâmpla cu hala de producție de la Bușteni ? Va avea aceeași soartă ca ”cinematograful”, adică inchisă și mutată cumva la Ploiești ? … NU ! Cu siguranță NU!… in următoarele luni dar după … navetă ? Hmmm …

prin busteni 024

Dar la ce trebuie Bușteniului locuri de muncă când la noi TOATĂ lumea muncește, avem cea mai dezvoltată stațiune, facem turism, industrie ecologică, vindem produse tradiționale, avem cel mai mare PIB / cap de locuitor din Bușteni, că noi nu ne comparăm cu nimeni, noi suntem cei mai cei .

Ieri m-a lovit ”amocu” când am văzut un ”fluturaș” care m-a dat pe spate și m-a făcut să-i umplu de respect pe bunii cârmuitori ai mijloacelor de agrement de prin Bușteni.

O domnișoară seducătoare s-a inființat in fața mea cu un ”fluturaș”, zâmbitoare nevoie mare. Mă gândeam că s-a deschis vreun club nou pe la noi prin urbe sau măcar vreo ”sală de masaj eroic” 🙂 … Aș ! … Pe fluturaș scria …

ESCAPADE ADVENTURE PARK – Ne-am mutat in casă nouă !!!  

Unde s-a mutat Zamora Adventure Park ? Unul dintre cele mai atractive ”fun-parcuri” din Prahova, cu tiroliene , tir cu arcul, paint-ball, pereți artificiali de cățărare, ghizi profesioniști, plin de divertisment, dinamică, sportivitate … Păi unde altundeva decât in stațiunea cea mai cunoscută din România, cel mai curat oraș din țară, locul de intâlnire al tuturor evenimentelor sportive și culturale din România, capitala schiului românesc, și nu in cele din urmă STAȚIUNEA REGILOR … deci … SINAIA !!!!!!!! PERLA CARPAȚILOR !  Asta inseamnă să ști să atragi investitori care să nu ”infiereze” sau să polueze natura .

adventure park adventure park_0001

Alooooooo ! Poarta ! … La asta se refereau unii in C.L. in 30 iunie 2016 când spuneau că Bușteniul suferă de lipsa mijloacelor de agrement și au aprobat cu două mâini că doar atât aveau, PARC MOTO ENDURO pe Valea Cerbului, taman in drumul de acces către Poiana Coștilei ? … Ce vă mirați? DA – PARC MOTO ENDURO pe 2000 mp. pentru organizarea de ”festivaluri” MOTO pe Valea Cerbului și in ”imprejurimi” … 🙁 … Asta inseamnă să deții PUTEREA , asta inseamnă să ai aliat Partidul Ecologist Român , garantul protejării naturii și al Parcului Natural Bucegi, Carbon ZERO, și multe altele… Bravo PER ! … PARC MOTO ENDURO pe Valea CERBULUI … e bine așa că poate la următoarea mai și defrișăm ceva, vreo extindere de fun-park sau mici construcții cu piscină pe la Căminul Alpin.

Ah … Că mi-am adus aminte !… Părinții Simonei Halep au depus actele pentru construirea unei ”case” in Parcul Natural Bucegi. Bănuiesc că in ”certificat” s-or fi cerut Avizul PNB, al Consiliului Consultativ al PNB și Avizul Natura 2000 că așa ar fi LEGAL, dar sunt sigur că reprezentantul PER din Comisia de Urbanism ( Comisia 2 ) cu siguranță va sesiza aceste aspecte și se va opune cu două mâini ”drepte” dacă nu există aceste avize iar dacă există va vota tot cu două mâini, de data asta ”stângi” , ca și alianța PSD – PER de la Bușteni 🙂 .

Mai departe in ”frumosul articol” … M-am dus pe Prahova să prind ”fâțe”, ca in copilărie, de data asta cu fiul meu 🙂 , dar s-au dus timpurile când te plimbai prin nisip, când găseai ”peștișori” la tot pasul … s-au dus vremurile acelea, acum dai in ”Centura Ocolitoare a Orașului Bușteni”, da , centura aceea de 2 km care incepe și se termină ”nicăieri”.

prin busteni 008 prin busteni 007 prin busteni 018 prin busteni 022 prin busteni 023

S-a  lucrat cu atâta cap la ”canalul” colector incât 🙂 , centura ocolitoare va fi construită taman peste el și vor trebui mutate și câteva magistrale, de gaze și de curent electric, cu siguranță cei de la CNADNR vor fi incântați de ”supracosturi” .

prin busteni 010 prin busteni 011 prin busteni 014 prin busteni 015

Că tot a venit vorba de ”canalul colector” și stația de epurare de la Sinaia … Cred că exista posibilitatea unei microstații de epurare a orașului Bușteni in curtea Fabricii de Hârtie, ar fi existat posibilitatea unui ”schimb” de terenuri de utilitate publică, spre exemplu dai terenurile din jurul captărilor și aducțiunilor Fabricii de Hârtie iar Fabrica iți dă ” Stația de Epurare ” că tot nu mai are ce face cu ea, in interes PUBLIC ! 🙂 … și hai să zicem că nu-i ajunge și-i mai dai 8000 mp pe Valea Cerbului sau … dar lasă că astea le va rezolva Curtea de Conturi, Parchetul și DNA-ul !

prin busteni 025 prin busteni 026

Ăăăă ! Ce să mai scriu ? … A , da ! … Ședințele Consiliului Local sunt PUBLICE, așa că ar fi bine să participați și dvs la ele că vă tot pângeți că nu știți când sunt AUDIENȚE. Ce-i drept, nu puteți interveni in timpul ședinței dar aveți la dispoziție intotdeauna ultimul punct pe ordinea de zi … ”Interpelări, petiții, etc”… și poate că  vă ascultă cineva , zic și eu 🙂 !

Vă aduceți aminte că scriam despre o găurică care ascundea un peșteroi, intr-un articol trecut …

prin busteni3 052

Ei bine s-a rezolvat …

prin busteni 060

Interesant ar fi să participați la următoarea ședință a C.L. 🙂 pentru că va fi una a surprizelor, căpătați experiență intr-un mod transparent ! indiciu 🙂 …

prin busteni 029

Ne mai auzim,

Ce-am facut mă nene mă cu stațiunea Bușteni ?! – Raspunsuri și comentarii mai jos in secțiunea ”lasă un comentariu” .

Web up – ZdB Style !

 

___Vizualizari 2137

11 thoughts on “Ce-am făcut mă nene mă cu Stațiunea Bușteni

  1. Stimate coleg de Consiliu Local – Cristian Achim, am senzatia ca pentru unii dintre noi campania electorala nu se termina niciodata?! Sti foarte bine ca nu intru in dezbateri fara sens pe aceasta tema … prefer oricand discutiile fata in fata si directe!!! O singura rugaminte as avea … ce-ar fi daca ne-am vedea fiecare de partidul lui? Eu nu imi aduc aminte sa fi facut vreo referire la PNL, nici macar in campanie cand am fost atacat in fel si chip de multi dintre membrii si simpatinzantii partidului pe care il reprezinti tu. In ce priveste atitudinea PER in consiliul este treaba noastra si raspundem in fata electoratului pentru orice …. dar informarea acestuia trebuie sa fie facuta corect si nu asa cum o faci tu. De exemplu eu stiu ca reprezentantii PER au avut o pozitie foarte clara in cadrul sedintelor pe comisii de specialitate si in plenul sedintei de consiliul local excluzand sub orice forma activitatile motorizate pe Valea Cerbului. Tu ai fost prezent si sti foarte bine acest lucru … nu inteleg de ce denaturezi informatia!? Noi reprezentantii PER nu avem alianta cu nimeni in Consiliul Local, votam orice proiect consideram ca este bun pentru comunitatea bustenarilor si nu tinem cont de cine il propune. Ar fi mai bine, in special pentru cetatenii orasului, sa incerci o abordare mai sincera si deschisa in ce priveste lucrarilor Consiliului Local, excluzand toate minciunile, aberatiile si dezinformarile care nu fac bine nimanui…

    1. Acelaș răspuns l-am pus și pe fb insă il completez aici după cum urmează
      ”Campania electorală s-a incheiat demult, insă nu denaturez nimic. Dacă este să discutam cu actele pe masă si cu ”cap”, in urma informatiilor pe care le-ați avut la comisie din care reieșea clar scopul ”inchirierii” pentru activitati principale MOTO ENDURO ați dorit să vă faceți că nu vedeti și ati votat in consecință cu ”de acord” pe premiza că se va scrie in contract interdictia, insă   contractele nu se modifică după ce se tine o licitatie. Nu dezinformez nu denaturez și sunt foarte transparent in ceeace privește ședințele PUBLICE. Intr-adevăr răspundem in fața electoratului dar ce vom răspunde peste 4 ani când Valea Cerbului nu va mai exista ? … că stai să vezi că … In CLAR am atras atenția că există intenția DOVEDITĂ de parc MOTO ENDURO precum ști in ședință, insă ai ( ați – că sunteti 2 ) preferat să votezi cu DA iar acum este cumva vreo mustrare de conștiință ? … sau se miră ”electoratul” ce-a votat ? Totodată pentru a scoate la licitatie un teren in vederea inchirierii ar fi trebuit un STUDIU DE OPORTUNITATE realizat de către Primărie nicidecum de către o firmă privată care dorește un teren , dpdv legal, care insă nu a existat ! Nu incerca să te speli pe mâini față de electotrat pentru că nu ține ! ”
      Completare:
      Eu in ZiardeBușteni.ro NU mint, Nu aberez și Nu dezinformez – SCURT! Iar dacă transparența și informarea DERANJEAZĂ este din cauza faptului că nu prea s-au aplicat aceste principii până acum.
      Precum se spunea SUNTEM O ECHIPĂ dar DOAR la LEGALITĂȚI, altfel NU !
      NU VOI TOLERA IPOCRIZIA, ILEGALITATEA ȘI FĂȚĂRNICIA nimănui !
      In ceeace privește ”fiecare cu partidul lui” 🙂 … Eu aplic punct cu punct Platforma PNL pentru Bușteni pentru că de aceea am fost ”ALES” așadar Pag 5 alin 3 Activitațile Primăriei – Achizitiile publice dar mai ales cele prin incredințare directă vor fi atent monitorizate și facute publice !
      Si ca să vedem … referitor la Simona Halep care-și va construi casă IN PARCUL NATURAL BUCEGI, cum vei acționa in COMISIA DE URBANISM ? … Te vei autosesiza și vei face toate diligențele pentru ca aceaa construcție să indeplinească toate cerințele legale sau …

  2. Votul solicitat in cadrul sedintei a fost cat se poate de clar pentru INTENTIA de a scoate la inchiriere (prin licitatie) un teren in Valea Cerbului pentru desfasurare de activitati de agrement. Sti foarte bine ca a fost facuta aceasta mentiune de mai multe ori in cadrul sedintei … in plus pozitia noastra a fost foarte clara “NU pentru enduro si alte activitati motorizate” … ba chiar am specificat alte activitati agreate: montanbike, skateboard, fitness, sporturi de masa etc. In plus decizia finala a fost ca pe acest subiect sa reluam discutia in urmatoarea sedinta de consiliul local cand o sa avem documentatia completa, un model de caiet de sarcini si altele. Aceste lucruri de ce nu le comunici??? Si comisia de Urbanism (din care fac eu parte) si comisia economica ( din care face parte colegul meu) a avut amendamente inscrise in procesele verbale. Tu vorbesti de parca terenul a fost deja inchiriat si s-a si construit pista enduro pe el…. In realitate nici macar nu s-a scos terenul la licitatie! Ai face bine sa mentionezi si aceste aspecte … “mai putin revoltatoare” si astfel cetateanul din Busteni va fi CORECT informat!

    1. Ok, ai dreptate, insă ca și in cazul Crucii de pe Caraiman ce Hotărâm noi in CL nu se prea aplică. Vei vedea că odată proiectul de hotărâre APROBAT contractul de inchiriere nu va mai ajunge in Consiliul Local. Ești de acord cu mine că s-a votat in urma unei cereri de concesionare care a tinut loc de ”studiu de oportunitate” ( nu-l pot face public deoarece ar fi ilegal ) dar TOȚI l-am vazut . In lege scrie clar că pentru a scoate la licitatie pentru inchiriere, concesionare, etc este necesar un studiu de oportunitate … deci in baza a ce s-a votat dacă acel document nu a existat ? Terenul nu s-a scos inca la licitatie ? Pai dacă Prefectura NU va fi de acord cu o Hotărâre ILEGALĂ in baza ”aberatiilor” de deasupra ? …Vorbesc de parcă ar fi pista enduro pe el ? Păi și când va fi ? … Nu se va spune că stai să vezi că este o HCL aprobată ? …

  3. Eu stiu sigur ce am solicitat … respectiv ca acest subiect sa fie reluat in urmatoarea sedinta de consiliu. Daca NU se va intampla acest lucru din motive independente de mine (ceea ce personal eu nu cred!?) voi avea grija sa urmaresc indeaproape situatia acestui teren si te asigur ca reprezentantii PER nu vor fi niciodata deacord cu exploatarea lui intr-un sens care sa aduca prejudicii zonei si in general mediului inconjurator. Nu avem nimic impotriva realizarii unui studiu de “impact” sau de oportunitate, mai ales daca aceasta este o cerinta legala si obligatorie.

    In incheiere doresc sa iti re-confirm disponibilitatea mea de discuta orice speta cu incidenta ecologica, inainte de sedintele de comisie, pentru a gasi un punct de vedere comun (noi PER, din pacate, nu avem reprezentant in comisia care include ecologia si protectia mediului si in care voi aveti cei mai multi reprezentanti). Deasemenea reiterez faptul ca noi reprezentantii PER nu dorim sa continuam lupta politica din cadrul campaniei electorale si dorim sa ne manifestam vadid deschiderea in colaborarea cu toate partidele reprezentate in cadrul Consiliului Local doar in interesul si pentru binele cetatenilor din orasul Busteni.

    1. Uite cum stă treaba stimate coleg
      Noi ( Eu – PNL , PRM , PMP și PSD ) suntem in comisia 3 (Juridică + etc) iar prima noastră obligatie este să avizăm dpdv legal și o facem conform legii nu conform ideologiei de partid. Dacă e legal e ok, dacă nu va fi aviz nefavorabil.
      Mi se pare un pic tardiv să spui că ”Nu avem nimic impotriva realizarii unui studiu de “impact” sau de oportunitate, mai ales daca aceasta este o cerinta legala si obligatorie” atâta timp cât acest aspect este stipulat in legea 215 art 44 alin 1 coroborat cu ceeace trebuie să cuprindă un raport al unui compartiment de resort si coroborat cu legea 273 / 2006 re… a finantelor publice … dar haide să vedem cum evoluează lucrurile pentru că in acest moment oricum ar fi dpdv ”ecologist” nu ai argumente să poti motiva un aviz favorabil sau un vot ”pentru” in speța distrugerii Văii Cerbului.

      1. Care VOT? Se pare ca e prea complicat pentru tine sa vezi lucrurile intr-un mod corect si constructiv. Nu vreau sa mai reiau “argumentatia” care a fost facuta mai sus intr-un mod cat se poate de clar. Ce am avut de spus, am spus! Mult succes in activitate iti doresc.

        1. Care VOT ? Pai cred că proiectul de hotărâre a fost APROBAT .
          Este prea greu pentru mine să văd lucrurile in mod corect și constructiv ? – Extras pentru cei care văd corect si constructiv :

          II Parc moto – organizare excursii tip enduro/off-road:
          … dorim sa venim in intâmpinare cu mai multe modele de motociclete destinate inchirierii si să organizam ture pe trasee prestabilite, menite sa puna in valoare domeniul turistic montan Bușteni …
          a.2 De ce organizarea unui parc moto in orașul Bușteni :
          Ideea propusă va genera o comunitate de sportivi atrași de acest sport … intrucât un astfel de loc devine rapid o atracție a zonei cu posibilitati de petrecere a timpului extrem de plăcut ( practicarea sporturilor motorizate ) De asemenea are un mare grad de atractie pt turiști in trecere si pentru cei in căutarea unui loc de agrement nou, datorita spiritului de aventură, competiție sportiva și dinamism care emană un astfel de parc …

          Deci nu privesc eu corect ce se scrie in scrisoarea de intenție și nu sunt constructiv … mijloace motorizate, trasee prestabilite, zgomot, praf, poluare fonică, sperierea faunei, ”carbon zero” , cam ce viziune ar trebui să am dacă aș fi ecologist ? … Noroc că nu sunt 🙂 .
          Mulțumesc pentru urări și te asigur că il voi avea !

  4. Vad ca “s-au aprins spiritele ” ! Sunt curios cum au votat cei din PER in cazul alegerii viceprimarului , probabil asa cum “li s-a cerut ” !
    Referitor la “centura ocolitoare ” , parerea mea e ca este ” frectie la picior de lemn”
    Cred ca a fost propusa mai mult pentru a creste valoarea unor terenuri de pe traseu . Cand ai ajuns la locul de unde va incepe centura , dupa o coada de 2-3km , nu mai contau cei 400-500m pana unde deja se descongestioneaza circulatia . Sa dea “domnul ” sa ma insel !
    Cred ca ar trebui interzisa acea ” panarama ” care se vrea trenulet si care duce turistii la Gura Diham . Am vazut la Sinaia 2 “trenulete” unul mai frumos decat celalalt iar aici acea “tartareata” parca ar transporta materiale , e mai tare cand ploua si pune niste folie de plastic pe laterale !

    1. Buna ziua,
      Spiritele nu s-au aprins, aceasta este doar mocneala,
      Nu vom putea ști niciodată cum a votat PER in cazul alegerii Viceprimarului deoarece s-a făcut prin vot secret 🙂 , cert este că 4 au votat impotrivă și precum observ in ultimele zile, ”nimeni nu a votat pe 5 iunie cu PSD” ci cu PNL, PMP sau PRM 🙂 , interesant,
      In ceeace privește centura ocolitoare mergeți mult prea departe si vă complicați, este doar ”frecție” și atât .
      Despre trenuleț nu pot spune nimic deoarece trebuie să recunosc nu am băgat de seamă, insă noi nu ne comparăm cu nimeni 🙂 , așadar bine că există, măcar un trenuleț să avem și noi dacă alte mijloace de agrement nu avem, asta până când vor băga băieții motociclete cu ataș pe ruta Gară – Gura Diham ca rută ”prestabilită”.
      O săptămână minunată iți doresc !

  5. Domnule Cristian Achim,

    Orașul Bușteni nu va mai fi niciodată cel pe care l-au cunoscut bunicii si străbunicii noștri. Ai mei au venit in Bușteni în 1906, iar ai dvs ceva mai devreme, din câte știu.

    Poate părea patetic, dar acum 40 de ani concuram la premiile Gazetei matematice și la Olimpiadele naționale. Acum, se intră la liceu cu media 2,69.

    Sfatul meu este sa plecați de acolo, cu cât mai repede, cu atât mai bine, cel putin pentru copii…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Mircea Corbu și ”tunurile” date la Bușteni

Precum știți, săptămâna trecută, Moș Nicolae l-a ”felicitat” un pic pe ultimul primar ... ales minoritar ( 15%) , dar...

HPIM4399
Manastirea Caraiman – Obiective Turistice

  Manastirea Caraiman Este situata la intrarea in Busteni in cartierul Palanca si a devenit in ultimii ani loc de...

Close