Ultimele articoleCa și cum era prea ieftină, apa potabilă și canalizarea se vor scumpi de la 1 iulie cu 5% respectiv 3 %.

Cauza este proiectul ”Reabilitarea si modernizarea sistemelor de apa si canalizare in judetul Prahova”, care a primit din partea Uniunii Europene 162.731.194 euro fără TVA – n.r.), SC HidroPrahova SA este obligată să contribuie cu 6,25% la cofinanțarea proiectului, ori cum nu a avut acești bani, a fost nevoită să facă un contract de împrumut cu BERD în sumă de 9,2 milioane euro. Operatorul SC HidroPrahova SA nu a depus nicio garanție la BERD, nici C.J. Prahova. […]”, a fost declarația directorului SC HidroPrahova SA, Adrian Semcu, care a propus creșteri anuale de tarif, pentru a face rost de bani.

Astfel, s-a votat ca după majorarea de anul acesta să fie operate:

  • o scumpire de la 1 iulie 2017 – când prețurile vor crește, de asemenea, cu 5% la apa potabilă și 3% la canalizare
  • o altă scumpire de la 1 iulie 2018 – când mc la apă va crește cu 7,44% și mc la canalizare – cu 3,88%.

Fostul președinte CJ Prahova, Mircea Cosma, a spus și mai clar:„Ideea este să dăm drumul la acest tarif, pentru a putea plăti antreprenorii (care au lucrat la proiectul UE – nr.) până la 30.06.2016″.

sursa partială articol  – Max-media.ro

In principiu există un Act adițional de prelungire al termenului de finalizare a ”minunatului” proiect până in octombrie 2016 după care exista 2 posibilități :

  • se va prelungi termenul de finalizare iar proiectul va putea fi continuat cu finanțare de la UE sau
  • Proiectul nu va mai fi finanțat de UE iar banii primiți până acum vor trebui returnați !!! – atunci să te ții că se va intâmpla ca la SAMTID când Bușteniul a trebuit să se impumute pentru a rambursa la UE 1 milion de dolari ( cred că am scăpat de credit ! )

Vom vedea !

Până atunci vă readuc aminte că de la 1 iulie tariful apei va crește astfel, metrul cub de apa potabilă va costa 4,22 lei/mc cu TVA (vechiul tarif era 4,05 lei/mc), iar pentru canalizare se solicită 2,99 lei/mc cu TVA (de la 2,93 lei/mc).

Decizia privind majorarea tarifelor a fost luată de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ADI – Apă Prahova, în urma unei ședințe din martie 2016.

Mai precizez faptul că tarifele in general nu se prea pot majora peste limita de suportabilitate a populației dar … de când se mai ține cont de populație, insă având in vedere că SC Hidro Prahova furnizează cele mai inalte servicii de calitate …

atentat la siguranta nationala busteni 135

Cam acestea sunt serviciile Hidro Prahova pentru apa potabilă, iar despre canalizare … nu am poze 🙂 .

Pentru a nu greși … sau aduce vreun afront HidroPh tocmai mă incalț și dau o fugă la captare, scuze rezervor, că poate s-a mai schimbat ceva .

Web up ZdB Style

___Vizualizari 386

De la 1 iulie se scumpește DIN NOU apa
Tagged on:                                         

Alte articoleLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Distribuie
Read more:
Despre Poliția Orașului Bușteni

Bine, bine, că tot trăim in țara in care există NUMAI corupți, unde sunt corupătorii ? Ce i-a oprit pe...

ai1
Activităţi intelectuale: Oare cine aruncă piatra?

Close