Ultimele articoleCa și cum era prea ieftină, apa potabilă și canalizarea se vor scumpi de la 1 iulie cu 5% respectiv 3 %.

Cauza este proiectul ”Reabilitarea si modernizarea sistemelor de apa si canalizare in judetul Prahova”, care a primit din partea Uniunii Europene 162.731.194 euro fără TVA – n.r.), SC HidroPrahova SA este obligată să contribuie cu 6,25% la cofinanțarea proiectului, ori cum nu a avut acești bani, a fost nevoită să facă un contract de împrumut cu BERD în sumă de 9,2 milioane euro. Operatorul SC HidroPrahova SA nu a depus nicio garanție la BERD, nici C.J. Prahova. […]”, a fost declarația directorului SC HidroPrahova SA, Adrian Semcu, care a propus creșteri anuale de tarif, pentru a face rost de bani.

Astfel, s-a votat ca după majorarea de anul acesta să fie operate:

  • o scumpire de la 1 iulie 2017 – când prețurile vor crește, de asemenea, cu 5% la apa potabilă și 3% la canalizare
  • o altă scumpire de la 1 iulie 2018 – când mc la apă va crește cu 7,44% și mc la canalizare – cu 3,88%.

Fostul președinte CJ Prahova, Mircea Cosma, a spus și mai clar:„Ideea este să dăm drumul la acest tarif, pentru a putea plăti antreprenorii (care au lucrat la proiectul UE – nr.) până la 30.06.2016″.

sursa partială articol  – Max-media.ro

In principiu există un Act adițional de prelungire al termenului de finalizare a ”minunatului” proiect până in octombrie 2016 după care exista 2 posibilități :

  • se va prelungi termenul de finalizare iar proiectul va putea fi continuat cu finanțare de la UE sau
  • Proiectul nu va mai fi finanțat de UE iar banii primiți până acum vor trebui returnați !!! – atunci să te ții că se va intâmpla ca la SAMTID când Bușteniul a trebuit să se impumute pentru a rambursa la UE 1 milion de dolari ( cred că am scăpat de credit ! )

Vom vedea !

Până atunci vă readuc aminte că de la 1 iulie tariful apei va crește astfel, metrul cub de apa potabilă va costa 4,22 lei/mc cu TVA (vechiul tarif era 4,05 lei/mc), iar pentru canalizare se solicită 2,99 lei/mc cu TVA (de la 2,93 lei/mc).

Decizia privind majorarea tarifelor a fost luată de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ADI – Apă Prahova, în urma unei ședințe din martie 2016.

Mai precizez faptul că tarifele in general nu se prea pot majora peste limita de suportabilitate a populației dar … de când se mai ține cont de populație, insă având in vedere că SC Hidro Prahova furnizează cele mai inalte servicii de calitate …

atentat la siguranta nationala busteni 135

Cam acestea sunt serviciile Hidro Prahova pentru apa potabilă, iar despre canalizare … nu am poze 🙂 .

Pentru a nu greși … sau aduce vreun afront HidroPh tocmai mă incalț și dau o fugă la captare, scuze rezervor, că poate s-a mai schimbat ceva .

Web up ZdB Style

___Vizualizari 398

De la 1 iulie se scumpește DIN NOU apa
Tagged on:                                         

Alte articoleLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Distribuie
Read more:
Fără pâine și circ

doar cultură, istorie, artă... Cel mai vechi așezământ monahal de pe Valea Prahovei, Schitul Lespezi, este gazda unui eveniment aparte...

juddb
DJ 713. Limita accesului auto pe platoul Bucegilor. Beneficiile asfaltării.

Am tot scris zilele trecute despre DJ 713, am prezentat diverse aspecte dar n-am oferit o imagine de ansamblu a...

Close