Ultimele articoleNu poți să nu-ți iubești orașul in care trăiești, mai ales că acum nu mai este campanie electorală, că dacă ar mai fi s-ar interpreta că sunt lovituri sub centură aplicate competitorilor 🙂 . Acum nu mai suntem in competiție iar la nivel declarativ se pare că cei 15 aleși suntem o echipă.

Eu, dealungul timpului ce am observat am scris și nu am scris doar odată despre un anumit subiect ci am mai revenit in anumite locuri pentru a vedea dacă s-au imbunătățit sau deteriorat, atunci nu eram ”VIP” 🙂 , dar deacum incolo am obligația, cel puțin morală să revin asupra unor constatări.

Să o luăm incet … prin Centrul Orașului Bușteni, pentru că deunăzi s-a aprobat un proiect de Hotărâre, se numește ”rectificare bugetară”, cu care am fost toți consilierii de acord, dar din nefericire, unii dintre noi fiind mai noi in consiliu și … mă rog , nu intru in detalii, doar spun că acea rectificare este NULĂ DE DREPT dar cu siguranță va fi reaprobată in următoarea ședință.

In acea rectificare, pe lângă alte ”activități” sunt prevăzute plăți pentru un ” concept unitar peisagistic la nivelul Orașului Bușteni ” , extraordinar concept, apreciat de cetățeni dar și de turiști, ce-i drept este unitar pe 350 metri lungime și este unitar dacă ai ochelari de cal sau de soare pe timp de noapte …

prin busteni 001

Aici este o expoziție Picasso aflată in Parcul Central și nu este vorba de ”conceptul unitar ” de mai sus ci o prezint pentru a nu trece pe lângă. Este interesantă ca expoziție.

prin busteni 002

Concept unitar nr 1 : Jardiniere de beton in dreapta, de lemn in stânga. Nenicu cu masina roșie a considerat că separatoarele de bandă sunt pentru ”peisaj” 🙂 .

prin busteni 003

Concept unitar nr 2 : Jardiniere de beton in dreapta, de lemn și beton in stânga, de lemn pe mijloc

prin busteni 004

Concept unitar nr 3 :  Jardiniere de beton in stânga ,  jardinieră pe partea cealaltă a străzii pe stâlpii de iluminat iar in spate dreapta alte jardiniere, de beton dar de altă formă și culoare, culoarea nucii din perete, ca să nu mai vorbim despre culoarea stației de autobuz … deci, concept unitar … poți să faci ceva in gustul celui cu conceptul unitar ? … Nu poți ! … Despre prețul de achiziție nu pot vorbi …Atunci să trecem mai departe.

Precum știți, acum două săptămâni am avut un șoc ducându-mă la ”CAPTAREA” de apă potabilă din Fantânii ( Este captare, nu rezervor, asta dacă nu cumva cei care scriu oficial nu știu ce scriu ), captare care m-a ingrozit și pe mine dar și pe mulți dintre dvs, care ”incă” beți apă de la robinet in Bușteni.

Astfel, in ședința de C.L. din 30.06.2016 am solicitat d-lui Vice-Primar Nae Savel să se ia măsuri de igienizare de urgență, să fie informat HidroPrahova ca operator despre mizeria de nedescris .

Trebuie să recunosc, cu toate că nu mai este campanie electorală …

prin busteni3 008 prin busteni3 009 prin busteni3 010

Păiiii ! Ce greu era …

prin busteni3 011

Curat, măturat, clorificat, dispărut găleată, materii …, bețe, crăci, etc …

prin busteni3 012 prin busteni3 015

Recipient pentru păstrarea clorului

prin busteni3 016

Precum vedeți, proaspăt uscat, in spate se zărește dozatorul de clor tip găleată curat ca lacrima … Astăzi in articolul cu mărirea prețului apei am incheiat cu … Mă duc să văd ce mai este 🙂 🙂

prin busteni3 017 prin busteni3 018 prin busteni3 019 prin busteni3 020 prin busteni3 023 prin busteni3 024

Cred totuși că nu au avut pensulă ci au utilizat direct o găleată pentru igienizarea cu var… dar este bine și așa, tot curățenie și igienizare se numește.

prin busteni3 025 prin busteni3 027 prin busteni3 029

Și totul ar fi fost perfect dacă mai inlocuiau și capacul acesta de pe vremea lui Burebista, insă probabil că peste două săptămâni când voi trece din nou pe aici va fi și acesta schimbat. Dacă nu există la Hidro capace … am văzut unele la ”sector” sau se poate vorbi cu cei care pavează zona Valea Albă – Fdt. Alex. 🙂 .

prin busteni3 031

prin busteni3 003 prin busteni3 004

Capacul ar trebui schimbat ca nu cumva să se trezească cineva că face alcineva ceva ce ar trebui cineva să facă in gustul celui cu conceptul unitar peisagistic actual, 🙂 un fel de capra crapă capul …

Ca să ajungi la captare mai trebuie să treci și prin pădure :

prin busteni3 001 prin busteni3 002 prin busteni3 039 prin busteni3 046

prin busteni2 003 prin busteni2 005 prin busteni2 006 prin busteni2 007 prin busteni2 009

Si STOP … o LABĂ Mică ! … Pe aici a trecut ”ursulețul Tudy”, ăla micu 🙂 , este plină pădurea de lăbuțe.

prin busteni3 048 prin busteni3 050

Pentru cunoscători … in două săptămâni mă pregătesc de cules pentru dulceață .

prin busteni3 052

Inchei cu o ”gaură in asfalt”. Este mică la prima vedere dar in interior găurica este ditamai peșteroiul, are cam 70 cm adâncime ( că este plin cu frunze și mâl) și vreo 60 cm lățime pentru că este de fapt o gură de canal asfaltată.

Pentru doritorii de senzații tari, această gropiță poate fi evitată exact pe sensul de mers către ”Chinezi” in dreptul Magazinului naturist din fața parcării de taxi dintre Coștila și Caraiman. Feriți-vă de gropiță că rămâneți fără autoturism … și știți că am gura … !

Distracție plăcută și fără incidente in acest sfârșit de săptămână!

Web up – ZdB Style

___Vizualizari 374

Concepte unitare, igienizare și labă la Bușteni
Tagged on:                                     

Alte articoleLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Distribuie
Read more:
Drumeții in afara Arealului Bucegilor -Vulcanii Noroioși, foto și tarife

De când cu ”fluidizarea pasarelistică” localnicii trebuie să cam stea de vineri până duminică in casă pentru ca nu cumva...

IMG_00011
In numele dezvoltării … dispari cetățene!

Orașul Bușteni , stațiune turistică de interes național, denumit și Poarta Bucegilor se intinde pe 7527 de hectare din care...

Close