Ultimele articoleDirecția Națională Anticorupție iși face treaba. Dosarele au inceput să intre pe rol.

campanie 012

”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 30 iunie 2016, a inculpatului

VĂDUVAN IULIAN COSTIN, la data faptelor prim – procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sinaia, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:
– luare de mită, în formă continuată,
– spălare de bani, în formă continuată.

Din ordonanța întocmită de procurori a rezultat că există date și probe potrivit cărora:
În perioada 2007-2012, inculpatul Văduvan Iulian Costin, în timp ce îndeplinea funcția de prim procuror și efectua și supravegherea urmăririi penale ca procuror de caz, a pretins și a primit cu titlu gratuit, în mod repetat, de la un om de afaceri (denunțător în cauză) carburant auto pentru alimentarea autoturismelor pe care le deținea, cuantificat la 9.819,69 litri în valoare totală de 46.863,79 lei, precum și sume de bani în cuantum de 105.815,67 lei.

Aceste foloase au fost pretinse și primite de magistrat în schimbul asigurării protecției omului de afaceri, în sensul soluționării cât mai rapid sau în mod favorabil (după caz) a plângerilor penale formulate de denunțător împotriva altor persoane și instrumentate la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sinaia, precum și pentru soluționarea favorabilă a cauzelor care îl vizau pe el sau societățile pe care le reprezenta.

În acest context, în perioada 2007 – 2015, inculpatul Văduvan Iulian Costin, în nume propriu sau ca prim procuror, a adoptat soluții favorabile denunțătorului în 12 dosare penale.

Totodată, în perioada 2008-2012, inculpatul Văduvan Iulian Costin a disimulat adevărata natură a provenienței sumei de 105.815,67 lei, pretinsă și primită cu titlu de mită de la omul de afaceri, cerându-i acestuia, în prealabil, să o disimuleze în forma unor contracte de sponsorizare încheiate între firmele acestuia și soția sa.

Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 01 iulie 2016, inculpatul Văduvan Iulian Costin urmează să fie prezentat Curții de Apel Ploiești cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”

Sursa – Biroul de presă DNA 

”Potrivit unui comunicat de presa al DNA, citat de Agerpres, in perioada 2007-2012, inculpatul Iulian Costin Vaduvan, in timp ce indeplinea functia de prim procuror si efectua si supravegherea urmaririi penale ca procuror de caz, a pretins si a primit cu titlu gratuit, in mod repetat, de la un om de afaceri (denuntator in cauza), carburant auto pentru alimentarea autoturismelor pe care le detinea, cuantificat la 9.819,69 litri in valoare totala de 46.863,79 lei, precum si sume de bani in cuantum de 105.815,67 lei.

“Aceste foloase au fost pretinse si primite de magistrat in schimbul asigurarii protectiei omului de afaceri, in sensul solutionarii cat mai rapid sau in mod favorabil (dupa caz) a plangerilor penale formulate de denuntator impotriva altor persoane si instrumentate la nivelul Parchetului de pe langa Judecatoria Sinaia, precum si pentru solutionarea favorabila a cauzelor care il vizau pe el sau societatile pe care le reprezenta”, spun procurorii anticoruptie.

Astfel, in decursul a opt ani, respectiv in perioada 2007-2015, inculpatul, in nume propriu sau ca prim procuror, a adoptat solutii favorabile denuntatorului in 12 dosare penale.

“Totodata, in perioada 2008-2012, inculpatul Vaduvan Iulian Costin a disimulat adevarata natura a provenientei sumei de 105.815,67 lei, pretinsa si primita cu titlu de mita de la omul de afaceri, cerandu-i acestuia, in prealabil, sa o disimuleze in forma unor contracte de sponsorizare incheiate intre firmele acestuia si sotia sa”, se mai arata in comunicatul citat.

Bine ințeles că toți procurorii se bucură de prezumția de nevinovăție, dar dacă vor fi găsiți vinovați atunci …

Interesant este că pedeapsa se poate reduce dacă inculpatii pot oferii relații și probe pentru alte dosare sau despre alte persoane. Nu știu de ce dar mie mi se pare foarte cunoscut numele ”inculpatului Văduvan Iulian Costin” insă fiind ”incă” prezumat nevinovat să lăsăm justiția să-și urmeze cursul.

 

___Vizualizari 901

Luare de mită și spălare de bani in formă continuată – reținut de D.N.A.

Alte articoleLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Distribuie
Read more:
salvamont1
Turism în Bucegi. Transportatorii 4×4 la final de carieră.

Am să încep de data asta cu două, trei bârfe pe care le-am auzit prin Bucegi, deşi nu-mi stă în...

Ca la Bușteni, pe peste tot aproape la fel , ipocrizie și demagogie montană

Dacă plouă, plouă, dacă ninge, ninge, dacă este soare , este soare și dacă se intâmplă in același timp peste...

Close