Ultimele articoleValidarea membrilor Consiliului Local și a Primarului în orașul Bușteni a avut loc într-o atmosferă solemnă ,cu multă lume în sală, la Centrul Cultural Aurel Stroe. S-a cantat imnul național și s-a declarat deschisă adunarea respectivă.

validare cl busteni 003

Ceea ce nu am înțeles eu și,  cred, și alții,  de ce au existat în permanență ”indicații regizorale”chiar în timpul desfășurării evenimentului.Era ca și cum ai participa la un spectacol de teatru cu regizorul pe scenă.Nu mai vorbim de faptul că cel care dădea indicațiile nu avea calitate.Asta, să zicem din punct de vedere estetic.

Cu alte cuvinte, nu este frumos.Nu mai zic că este și ostentativ, chiar contradictoriu, ca o persoană care va fi învestită cu o funcție executivă, de fapt să dea ordine ca la armată. Așa s-a văzut din public…Tot din public s-a văzut că majoritatea membrilor Consiliului Local PSD sunt oameni extrem de în varstă, mulți dintre ei. Acum toată stima pentru înțelepciunea oamenilor cu părul alb, cu toții vom ajunge la un moment la senectute, dar țara asta a fost comunistă pană în 1989. Să ai în echipa ta oameni crescuți și educați cu mult înainte de 1989 ,în perioadele ” de glorie ale comunismului” și să vrei să evoluezi într-o altă oranduire socială, diametral opusă, este o eroare. Pentru că oamenii ăia au rămas cu mentalitatea veche,  au rămas cu ideile vechi inculcate, e un nonsens să promovezi dezvoltarea și noul în atari condiții. Este absolut imposibil.E bine că sunt și reprezentanții altor generații în consiliul local. Mentalitatea lor sperăm să fie una nouă, productivă, actuală, nu rămasă undeva înainte de 1989.

Tot din public am observat că și stilul de a urma procedurile, mai mult formal, te ducea cu gandul la realități de dinainte de 1989. Mi-a plăcut curajul consilierului local PNL, Virgiliu Cristian Achim de a propune un alt viceprimar , într-un moment în care se vedea că aproape toți dansează cum li se cantă. Deja…Evident că propunerea făcută anterior trebuia să rămană în picioare. Era făcută   de cineva care ”era în cărți ”.

Mi-a mai plăcut și atitudinea consilierului local Romania Mare, Toma Andronel, chiar dacă a fost persiflat de unii. Demnitatea și verticalitatea sunt un plus . Una peste alta, din public, s-au văzut persoanele alese de cetățeni. Sperăm cu toții să conlucreze spre binele obștii, ”sine ira et studio”…

 

___Vizualizari 268

Toate-s noi ,dar vechi sunt toate…
Tagged on:                                                     

Alte articole4 thoughts on “Toate-s noi ,dar vechi sunt toate…

 • June 25, 2016 at 10:56 am
  Permalink

  Felul cum a decurs prima sedinta a aratat cum se vor desfasura si restul in cei 4 ani ! Faptul ca viceprimar a fost “ales” acelasi oportunist care nu iese din vorba “nasului” ( a fost cununat la 25 ani de casatorie) nu are cum sa schimbe lucrurile ! Nu stiu daca mai exista o primarie ( nu vorbim de municipii ) unde vicele sa aiba non stop o masina la dispozitie care o foloseste ca pe masina personala ( concedii , interes personal – 2 drumuri zilnice la Azuga, etc) dar toate cheltuielile sunt suportate de primarie . Asta se intampla de 12 ani si acum urmeaza inca 4 . Sunt curios cum va actiona “opozitia ” fiind asa de firava ( dupa votul de alegere a viceprimarului ) .
  Va doresc succes d-voastra personal alaturi de ceilalti din opozitie .

  Reply
  • June 25, 2016 at 6:45 pm
   Permalink

   Comentariu pertinent și realist.Opoziția va găsi soluții,se va vedea pe parcurs.Important este ca oamenii să-și schimbe mentalitatea și apoi,totul vine de la sine…Urările de bine ale dvs.atarnă de partea aceasta a balanței …Susținerea contează întotdeauna.

   Reply
 • June 25, 2016 at 1:49 pm
  Permalink

  Ca sa schimbi ceva, uneori e mult mai bine sa stii trecutul. Bineinteles ca trebuie sa fii ancorat in realitate, asta cu siguranta, dar n-as pune o nota negativa pese intreaga generatie de dinainte de 89. In plus, nici nu prea apare nimic de generatie tanara, dar asta e alt subiect.

  Reply
 • June 25, 2016 at 6:57 pm
  Permalink

  Firește,e bine să știi trecutul,dar nu trebuie ca majoritatea membrilor consiliului local,mă refer la PSD să fie formată din persoane la senectute.Nu e sfatul bătranilor.În afară de asta,alegi un sociolog un istoric dacă tot vrei o legătură cu trecutul,nu persoane care doar au trăit atunci,neavand o viziune complexă asupra lucrurilor.Nu am blamat o clipă generațiile de dinainte de 1989,sunt personalități în toate domeniile…M-am referit la mentalitate,care în mod sigur a rămas undeva în trecut.
  Afirmați că nu apare nimic din generația tanără,cuvintele dvs.;nu este alt subiect,are legătură.Sunt destui care ”apar”…
  Generațiile toate au varfuri,oameni străluciți sau comuni.Orice generație are oamenii ei speciali și de valoare.Ei există,chiar dacă unii dintre noi nu vor să vadă…

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Distribuie
Read more:
kuklos3
Cantonul Schiel revolving restaurant Bușteni

Cantonul Schiel a fost construit pe creasta, ca punct de observare si de supraveghere al traseului funicularului, iar dupa inchiderea...

luna3
Nu rataţi SUPERLUNA!

Un fenomen astronomic deosebit care va putea fi observat în România în nopţile din 22 şi 23 iunie este aşa...

Close