Ultimele articoleDupă atâta ploaie și stres, canicula aceasta a venit ca o ”mănușă”, păcat că ține sau va ține puțin.

buzau 014

De Rusalii, in week-end-ul prelungit gradul de acoperire turistică a fost in jur de 63 – 67 % ( la Bușteni) dar tranzitul pe DN1 a atins cote insuportabile, aerul de Bușteni, cel puțin pe lângă DN1 a fost nerespirabil.

De când cu ”fluidizarea pasarelistică” localnicii trebuie să cam stea de vineri până duminică in casă pentru ca nu cumva să ”deranjeze” turistul dornic de ”aer curat, apă bună și peisaj frumos” 🙂 .

Așadar, pentru că nu prea aveam loc de plimbări pe proaspătele trotuare granitate ale Bușteniului iar in pădure nu prea mai am chef să mă duc din cauza urșilor m-am hotărât să văd ce n-am văzut până acum, adică Vulcanii Noroioși de la Buzău și poate că și ”trovanții”.

Am plecat pe ruta Câmpina – Ploiești – Valea Călugărească – Merei -Berca – Pâclele Mari pentru că dacă o luam pe Brașov … mai ajungeam vreodată 🙂 , că pe la orele 9.30 traficul era infernal, chiar le-am plâns de milă șoferilor care stăteau in coadă de la Cornu spre Bran, Sibiu sau alte destinații ”exotice”.

buzau 012 buzau 002

Ca și pe la noi prin zonă am observat indicatoare DOAR spre foarte puține obiective turistice și mai multe către Biserici și Mânăstiri, nu că ar fi un lucru rău dar totuși … n-am reușit să identific drumul către ”trovanți”.

In 2,5 ore am ajuns la Pâclele Mari, in rezervația naturală Vulcanii Noroioși. Nu-i văzusem până acum …

buzau 016 buzau 017

Tarife vizitare : 1 leu copii, 2 lei studenți, 4 lei adulți.

buzau 018 buzau 019 buzau 020

Ca pe peste tot … nu găsești PERIOADA ANULUI in care să poți vedea aceste specii … am dat peste câteva dar nu le-am văzut pe toate.

buzau 024 buzau 025 buzau 027 buzau 028 buzau 035

Primul pas pe Lună

buzau 040 buzau 042 buzau 049 buzau 119 buzau 130 buzau 137 buzau 139 buzau 158 buzau 162 buzau 179 buzau 187 buzau 202 buzau 239

Nu este vreo autostradă prin deșert … este noroi curgător 🙂

După vizitarea Vulcanilor Noroioși am plecat in căutarea ”trovanților”, dar precum știți, fără telefon ”jmecher” sau hartă 🙂 nu prea găsești nimic, așa că ”un grătar românesc” udat cu ”muzică din belșug” este binevenit oriunde.

buzau 240 buzau 248

Finele și fiul 🙂

buzau 258

Păstrămioară de porculeț

buzau 265 buzau 272

Băiță in râul Bâsca – cred că avea apa cam 30 de grade .

Am greșit drumul de intoarcere și in loc să vin pe DN1 A pe la Văleni – Cheia – Brașov am luat-o pe Siriu, Intorsura Buzăului, Brașov, Predeal și ”acăsică”.

buzau 281

Barajul de la Siriu

buzau 283 buzau 286 buzau 290 buzau 291

Nu numai in Bucegi vezi ”numele proștilor pe toate gardurile” … M-am intrebat de multe ori … de ce cară unii in rucsac o găleată cu vopsea și o pensulă 🙂 … păi pentru a scrie pe unde apucă RIRU + LALA = LOVE …

Toată distracția a durat 12 ore, plimbare, masă, caniculă, peisaje de neuitat, fără incidente, cam așa cum se intâmplă și pe la noi, vine omul, stă oleacă, vizitează, apoi pleacă . Important este ce lasă in urma lui ! Noi n-am lăsat nimic, insă am rămas cu amintiri și mult mai multe fotografii …

___Vizualizari 326

Drumeții in afara Arealului Bucegilor -Vulcanii Noroioși, foto și tarife
Tagged on:                                         

Alte articoleLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Distribuie
Read more:
00007poianatapului1
Stiati ca ?

Badea Cartan, este inmormantat in cimitirul din Sinaia dar a decedat la Poiana Tapului , in Vila Parc  ?

Despre mitingul PNL din București din 6 noiembrie

In primul vreau să mulțumesc susținătorilor PNL Organizația Bușteni care au fost prezenți in Piața Revoluției in după amiaza zilei...

Close