Ultimele articoleAceasta este întrebarea…”Să continuăm împreună” are un iz așa heirupist, care te duce cu gandul la o altă epocă, apusă,doar cronologic, prezentă fiind, din păcate, încă, în mentalitățile unora dintre noi. Dar ceea ce este ambiguu în acest îndemn cert, este de fapt, cine sunt cei ”împreună”. Dacă stai să analizezi, tot nu te dumirești, pentru că, schimband diferite partide de-a lungul timpului,candidatul care are acest slogan, cred că nici el nu mai știe cu cine a mai fost sau nu împreună și pe cale de consecință, atunci unde e continuitatea?

E o contradicție în termeni în acest slogan, așadar. Totuși, văzand candidatul într-o poză electorală cu un grup, ai tendința să înțelegi cine sunt acei ”împreună”, dar nu ai cum să știi sigur… Prea multe necunoscute, în acest slogan. Singura cunoscută rămane, deci,candidatul, cu bune și cu rele, cum zicea o doamnă, de data asta cunoscută și celebră… Mintea omenească e făcută să caute răspunsuri și atunci te gandești că împreună inseamnă, de ce nu  ,împreună cu cetățeanul? Oare?

006

Sursa foto: flyer electoral negativ distribuit de PDL la alegerile prezidențiale (2014), acum ”impreună” cu PSD, cel puțin la Bușteni … ( fotografia nu are nimic cu denigrarea PSD ci arată ”manipulările” … )

Cetățeanul s-a simțit inclus în acest împreună? Numai cetățeanul poate da un răspuns…La nivel de țară, cetățeanul își exprimă bucuria de a fi inclus în acest ”împreună” în Piața Universității , uneori… În urma unor evenimente, de regulă nefaste…Nu e nici asta, cetățeanul nu cred că se simte ”împreună”. E o părere…Libertatea de exprimare e un bun căștigat de noi, împreună… Din moment ce este ambiguu sloganul acesta, fiecare e liber să considere că împreună înseamnă ceva bun… Poate însemna și ceva rău, de pildă , un filosof roman vorbește de grupuri de interese nelegitime , care, tot împreună…  Dacă sloganul este ambiguu, un lucru este cert, trebuia să fie totuși ceva cert, în curtea bisericii nu se fac poze electorale, cu spatele spre Casa Domnunlui, nu se fac nici cu fața , darămite cu spatele. E firesc să dai Cezarului ce e al Cezarului, dar să nu cădem iar în ambiguități…Sau, poate, în manipulări subliminale…

 

___Vizualizari 252

A continua sau a nu continua împreună, dar cu cine?
Tagged on:                                     

Alte articoleLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Distribuie
Read more:
101
Strategia de demolare durabilă integrată a feudei Bușteni Partea II, cap. 2

Acest articol are mai multe pagini pentru că sunt atâtea de spus, prea multe pentru un spațiu atât de mic....

luna3
Nu rataţi SUPERLUNA!

Un fenomen astronomic deosebit care va putea fi observat în România în nopţile din 22 şi 23 iunie este aşa...

Close