Ultimele articoleDe multe ori mă minunam impreună cu câțiva prieteni, ecologiști ei, pragmatic eu, că nu se implică Administrația PNB in recoltarea de plante medicinale și fructe de pădure, existente pe teritoriul Parcului Natural Bucegi.

Ziceam eu că ar fi ”mină de aur” Bucegiul dacă s-ar recolta Rododendronul pentru ceai sau dulceață, Gențiana de munte pentru că are efecte laxative extraordinare, cimbrișorul, muguri de jneapăn, etc,  bineințeles recoltarea să se facă științific, controlat , iar atunci ar devenii ”bogați” cei de la Parc.

crema floare colt

Ei bine, incă nu știam că Floarea de Colț ( Leontopodium Alpinum ) are efecte de antiimbătrânire, insă am aflat pe 6 martie când căutam ceva deosebit pentru Ziua Femeii.

floare colt instructiuni Culmea este că există un importator de cremă antirid și antiimbătrânire tocmai de hăt departe, din Bușteni, care importă din ALPI nu din Bucegi 🙂 .

Crema am luat-o de curiozitate, miroase frumos, nu chiar a flori de colț, costă 15,99 lei.

Mă abțin de la comentarii și calcule economice insă imi aduc aminte că la florărie, un ghiveci cu 3 fire de floare de colț costa 10 lei. Oare câte flori sunt utilizate pentru a obține extractul pentru o cutie ?

Mai departe in frumoasa stațiune așezată la poalele Bucegilor. Mi-au furat iar hoții BANCA de belvedere ?

008

Nuuu 🙂 🙂 … Au invățat-o să treacă drumul 🙂

010

N-am ințeles bine de ce s-a gândit cineva să o pună taman acolo, că nu prea se vede măreția Caraimanului dar… poți să face ceva pe gustul omului ?

De la Bușteni pe Valea Azugii la ZUGA sau AZ GA sau ZUA , depinde ce stă scris pe panoul de Bun Venit din ”CENTRU” că de câte ori trec pe acolo este picată câte o literă.

002 003

Primăvara a venit și in Valea Doftanei :

014

Mi-a plăcut acest butuc ”suspendat in cădere”. Se găsește la Barajul Paltinu

015 017 030 033 034

Orice animal ar fi fost, se pare că n-a mai prins primăvara .

Și dacă a venit primăvara și incepe campania electorală in curând, vă voi ”minuna” foarte curând cu niște articole …  gen ” 40 hectare de pământ intravilan ” , ”Cui și cum aparțin BABELE din Bucegi ”, ” Cum se poate SCĂPA de un Primar fără DNA ” și multe altele 🙂 .

Așadar STAȚI PE APROAPE !

 

___Vizualizari 336

Despre Floarea de colț și venirea primăverii
Tagged on:                         

Alte articoleLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Distribuie
Read more:
Bușteniul sub zăpada de vară

Cine s-ar fi așteptat să ningă abundent in luna asta a lui August? Cum cine? Nimeni! Aaa! Nu este August?...

Bunica la Istambul, Teatrul Zamora, culise și recenzii

Este primul meu articol, așadar vă rog să fiți indulgenți ! Sâmbătă, 19 Noiembrie 2016, s-a prezentat pe scena Centrului...

Close