Clarificari linistitoare – Crucea de pe Caraiman va fi scoasă din circuitul turistic

A venit ziua in care am reușit să citesc un comunicat sau punct de vedere al Primăriei Bușteni din cauză că m-am apucat să atrag atenția asupra unor ”neintâmplate”.

m9

Cu onor, dl. Primar Dr. Ec. Emanoil Savin din cauza faptului că ”…Memorandumul aprobat de Guvern prin care “Monumentul Eroilor – Crucea de pe Caraiman” a fost preluat în administrare și întreținere de Ministerul Apărării Naționale a stârnit reacții printre localnici, iubitori ai muntelui sau pe rețelele de socializare …” s-a simțit nevoit să facă unele clarificări cu privire la SOARTA Crucii de pe Caraiman. 🙂 ( Al naibi Ziar de Bușteni … că dacă nu scriam despre ”transparenta” CEDARE din patrimoniu se lăsa cu APLAUZE nu cu temeri .)

Monumentul va intra în scurt timp în reparații, iar la finalizarea lucrărilor Crucea de pe Caraiman va fi repusă în circuitul turistic cu o serie de îmbunătățiri.” , totodată ”reproșând fostelor guvernări că au promis și nu au făcut ” .

Clarificari Crucea Caraiman

Sursa : vptv.ro preluată integral de totpal.ro

Buuuun !

Am mai primit si un mesaj care sună cam așa :

” Articolul din ziar este un pic neinformat. A scăzut valoarea intrucât MAP nu face platforma de fotohunting și nici alte activitați de promovare. Procedura transmiterii imobilelor spre administrare temporară este de tip european, o fac și alții pentru a-si conserva propriile fonduri si spre a da o nuanță participativă restaurării monumentelor de interes național ” 

Ok!

Pe principiul SPITALULUI de la Busteni … ” vom face altul mai trainic și mai frumos” ?

Pe principiul Pârtiei Kalinderu – ” Am descoperit că pârtia aduce pierderi de 100.000 lei deci trebuie CONCESIONATĂ că nu aduce bani ? și apoi ii plătim/suportăm  lui ”Sârbu” pierderile.

Pe principiul PIEȚEI Orasului – ” Nu este profitabilă o piață agroalimentară ” – Vezi MegaImage

Pe principiul Vilei Roth – ”Investim in ea 800,000 lei și o scoatem la licitatie cu 600.000 lei ”

Pe principiul ” Publicitatea Stradală la Busteni  – 25.000 euro – nu au fost plătiti de către concesionar , se anulează contractul dar concesionarul iși vede in continuare de treabă ”

Pe principiul ”STADIONUL se trece in administrarea Ministerului Sporturilor și până când se va apuca ministerul de ”treabă” domnul consilier GAVRILĂ , NU mai plătește REDEVENȚA ”

Pe principiul Cantonul JEPI, scos la licitație și vândut, tot din lipsă de fonduri.

Fostele guvernări au promis dar nu au făcut … ????

miscarea face schimbarea miscarea face schimbarea_0001 miscarea face schimbarea_0002 miscarea face schimbarea_0003 miscarea face schimbarea_0004

Și dacă mai punem că Dl. DRAGNEA a continuat programul de ANVELOPARE TERMICĂ a tuturor BLOCURILOR de Locuințe din Bușteni, că DL OPREA ne-a dotat cu PASARELE și CNADNR-ul NE-A APROBAT CENTURA OCOLITOARE … Pâi cam ce mai trebuiau să facă FOSTELE GUVERNĂRI ?

In ceeace privește  ”Crucea va fi repusă în circuitul turistic cu o serie de îmbunătățiri” … ” MAP nu face platforma de fotohunting și nici alte activitați de promovare”  și ”Consiliul Local Bușteni care nu dispune de fondurile necesare pentru reparații ” –  din această cauză a scăzut suma cu 5-600.000 euro față de proiectul depus pe Fonduri Norvegiene, am și eu câteva intrebări :

Ce s-a intâmplat cu programul ” DAȚI un BAN pentru CARAIMAN ” – unde dacă imi aduc bine aminte, primul care a dat cu banu` 1000 de euro a fost chiar Emanoil Savin ?

Nu a dus bila pe nimeni să depună pe Fonduri Norvegiene proiectul fără platformă de fotohunting ? Că dacă nu exista controversa ”dinamitării” monumentului pentru ”infigerea in stâncă ” a platformei, cu siguranță se aproba reabilitarea.

La imbunătățiri rămâne HELIOPORTUL ? că este STRICT NECESAR pentru reabilitare.

Cine se mai ocupă de intreținere la un obiectiv militar ? … A , Nimeni , pentru că se va scoate din circuit până va fi reabilitată, deci când se ard becurile… PA Cruce luminată .

Pe principiul CONCESIONARII PÂRTIEI KALINERU – Cum consideră Dl. PRIMAR și C.L. Bușteni că va funcționa ”Muzeul Neuitării” din incinta soclului după reabilitare și a buticurilor de suveniruri  ? Nu cumva se va da in administrarea unei FIRME PRIVATE ?

Deci cam astfel de intrebări ar trebui să le liniștească PRIMĂRIA BUȘTENI , dl. Primar, C.L. Bușteni și rămâne in continuare valabilă intrebarea către consilierii locali din articolul anterior cu Crucea de pe Caraiman .

Așa că,  reacții printre localnici, iubitori ai muntelui sau pe rețelele de socializare, … Mie mi se pare NORMAL ca toată lumea să privească cu FRICĂ, SOARTA MONUMENTULUI DUPĂ REABILITARE.

 

 

___Vizualizari 2695

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
m16
Monumentul Eroilor – Crucea de pe muntele Caraiman

In anul 2009 s-a nascut o idee , cea de reabilitare a "Simbolului orasului Busteni - Crucea de pe muntele...

Șerbet de zmeură, rețeta de la bunica

Acum vreo câtiva ani am promis aici, in ZdB că voi publica rețeta de șerbet de zmeură , șerbet care...

Close