Ultimele articoleSe apropie 2015 de final, oboseală mare, stres dar și amintiri plăcute. A fost ( incă nu s-a terminat 🙂 ) un an bun, pentru mine pentru că oricât de greu ar fi fericirea este ”printre noi”.

De ceva timp n-am mai scris pentru că … 🙂 … n-am avut ce sau despre ce și am avut și foarte multe peripeții, personale.

Mulți probabil s-au intrebat de ce nu au mai primit sms-uri de felicitare de la mine de Crăciun… am schimbat vechiul telefon cu altul la fel de vechi ( ca model ) și nu am rămas decât cu numerele din sim 🙂  și uite așa am descoperit că primeam cu alte ocazii sms-uri de complezență pentru că trimiteam eu inainte. Bine, trebuie să recunosc că am primit câteva mesaje cu ”La multi ani!, Crăciun fericit, etc, dar acum de când nu mai avem darul scrierii pe hârtie nu se mai ”semnează” nimeni și uite așa te felicită lumea și tu habar nu ai cine te-a felicitat.

Dacă tot transmiteți sms-uri, semnați-vă ceva de genul ”al tău prieten GIGI”, cu drag , Țuțu, chestii d’astea, ca să știe lumea de la cine, trimite-ți mesaje pentru că vreți, nu din obligație, bifând agenda și ”send bulk”, că asta nu inseamnă că ”ai felicitat pe cineva” !

Mă tot abțin să scriu despre ”feeria luminoasă” din Parcul Central de la Bușteni.

083

Intr-adevăr frumos ! N-ai cum să nu ”orbești” când treci pe la Bușteni și ajungi in fața Primăriei, vorba cântecului , ”milioaneee, milioane de beculețeee” , problema este că doar 300 de metri de lumină in valoare de 400.000 de lei nu prea este ok.

In 5 decembrie când a sosit MOȘ NICOLAE pe renul viu cu săniuța trasă pe granit intr-adevăr Bușteniul ( Centrul ) a fost ”fruncea” Văii Prahovei insă a ținut cam 24 de ore bucuria pentru că ”RĂII de la Sinaia” când au apăsat butonul de iluminat festiv … 3,5 km , miliardeeee de beculețe, pomi, caprițe, ingerași, firme luminoase, și ne-au trimis inapoi pe locul DOI ! Frustrant !

Aș vrea totuși să-i felicit pe cei din Primărie ( Bușteni ), pe cei doi care au făcut posibilă seara de Moș Nicolae, care au stat zi și noapte cățărați pe stâlpi și pe nacelă ca să ne bucurăm noi de luminițe, La mulți ani ! , Sorin și Vali .

Totodată aș vrea să-l felicit pe Primarul Bușteniului care și in acest an s-a implicat in distribuirea de cadouri și dulciuri pentru copiii din Bușteni și să-i spun că noi, cetățenii, il iubim și tocmai de aceea nu ințelegem de ce are gardă personală de la URBAN PROTECT când este in mijlocul nostru.

N-a fost să fie să vină zăpada la Bușteni de Crăciun, până la urmă este foarte bine, căldurică, căldurică, facturi mai mici la incălzire, la dezăpezire, la multe altele, nimeni nu suferă de frig. La Sinaia se schiază și stratul de zăpadă ajunge la 50 de cm grosime, la Bușteni stratul de zăpadă lipsește cu desăvârșire.

Dacă ar fi să dăm vina pe zăpadă că n-au venit turiștii trebuie să remarc că și dacă era zăpadă turiștii ar fi venit tot degeaba, da, că se pare că avem fel de fel de specimene cu gândire turistică, care transformă obiective sau zone turistice in NIMIC.

Am fost ieri la Poiana Stânii ( Regală). Pe drumul de Cotă, imediat după ”Cabana Schiori” tronează un INTERZIS – Drum inzăpezit 🙂 🙂 🙂 , asta ca incurajare, pentru a ajunge la Hotel Restaurant Cota 1400, apoi pe drumul către Poiana Stânii la inceput de traseu un anunț MARE, ”Cabana Maria Poiana Stâna Regala este INCHISĂ”.

Speri totuși că a rămas anunțul și că poți totuși să bei un ceai cu rom la Cabană sau prin imprejurimile ei, ei bine NU POȚI ! pentru că este INCHIS ! … anunțul este pe bune .

001 002 003 004 005

Acum am avut ceva de scris și am scris. Dacă nu ne mai vedem până in 2016, vă urez LA MULȚI ANI !

Și o veste tristă in această perioadă de Crăciun, Regrete Eterne domnului TICĂ PIETROI ! S-a stins din viață in aceste zile .

 

___Vizualizari 484

Cu bune și cu rele Bușteni, Sinaia, etc
Tagged on:                             

Alte articoleOne thought on “Cu bune și cu rele Bușteni, Sinaia, etc

  • December 27, 2015 at 7:11 pm
    Permalink

    La multi ani,Cristi,multa sanatate si vise implinite in noul an,alaturi de cei dragi!
    Imi plac articolele tale te cunosc de mic..sunt matusa,nasa lui Marius Banu sa-ti faci vag ideie cine sunt.oricum te admir pentru ceea ce faci!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Distribuie
Read more:
Primaria-Sinaia
Atacul clonelor la Primăria Sinaia

Ii iubesc de nu mai pot pe ”clonaci” și spărgătorii de site-uri. Am așa niște străfulgerări ...     Ieri...

Fără pâine și circ

doar cultură, istorie, artă... Cel mai vechi așezământ monahal de pe Valea Prahovei, Schitul Lespezi, este gazda unui eveniment aparte...

Close