La Sinaia se schiază și tarife sezon 2015 – 2016

Ultima oră: Noile tarife pentru munte și start la schi la 2000!

Transport Urban Sinaia, companie cu capital integral de stat, a transmis astăzi noile tarife pentru sezonul de iarnă pentru instalațiile aflate în administrarea ei (Gondolă, Telescaunul Soarelui, Babyski Gondolă). Tarifele vor fi valabile cel puțin până la inaugurarea Gondolei Carp, care va avea loc, cel mai probabil, la începutul anului 2016.

Tarife ski sinaia

Noutățile sezonului sunt următoarele: prețurile sunt aceleași ca anul trecut dar opțiunile sunt mai multe. Astfel, pentru prima dată la Sinaia a fost introdus un discount de 15% pentru studenți la cartelele pe puncte și la skipass-uri. De asemenea, au fost introduse patru noi tipuri de skipass-uri: skipass pentru prima jumătate de zi (09.00-13.00), skipass pentru a doua jumătate de zi (13.00-17.00), skipass pentru două ore oricând și skipass pentru patru ore oricând.

În acest weekend ( 11-13 decembrie ): liber la schi în Valea Soarelui

Stratul de zăpadă din Valea Soarelui permite practicarea sporturilor de iarnă și, dacă vremea va permite, intalațiile pe cablu vor funcționa și în acest weekend. Atenție însă, doar cele șapte pârtii de la Cota 2000 (Valea Soarelui și Valea Dorului) vor fi deschise. Este absolut exclusă coborârea pe Drumul de Vară sau pe orice variantă care face legătura între Cota 2000 și Cota 1400. Stratul de zăpadă nu este suficient, există pietriș și bolovani ascunși sub un strat subțire de gheață, iar riscul accidentelor este foarte mare.

Domeniul schiabil Sinaia – pârtii, instalații și recomandări

Sinaia deține în prezent cel mai complex și complet domeniu schiabil din țară. Cel mai mare avantaj al stațiunii rămâne diferența de nivel, Sinaia fiind singura stațiune de iarnă din România care are pârtii dispuse pe aproape 1000 de metri altitudine, începând cu Pârtia Nouă, a cărei sosire se află la stația de pornire a Gondolei și terminând cu pârtiile de altitudine din Valea Soarelui și Valea Dorului. Astfel, la Cota 2000, zăpada se menține mai mult timp datorită temperaturilor scăzute din golul alpin. Practic, Sinaia este stațiunea cu cea mai mare durată a sezonului de iarnă.

Domeniul schiabil al orașului deține, în prezent, 16 pârtii de schi omologate plus alte trei trasee de schi, totalizând un număr de 25 de kilometri de pârtii. Acest număr situează Sinaia în topul stațiunilor de munte din România.

Sezonul de iarnă 2015 – 2016 vine cu vești bune: În Valea Soarelui și Valea Dorului au fost montate 12 tunuri de zăpadă fixe și 13 mobile, amplasate în zonele cele mai expuse, acolo unde zăpada este spulberată de vânt. Cele 25 de tunuri nou-nouțe își vor extrage necesarul de apă din noul lac de acumulare, amenajat în această toamnă, special pentru acest scop, în Valea Soarelui.

___Vizualizari 9004

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
ii01
DJ 713. Este permis accesul auto pe tronsonul Piatra Arsă – Cabana Babele?

Revine în atenţia noastra deja celebrul drum judetean DJ 713, subiect sensibil şi controversat. Aducem din nou în discuţie tronsonul...

aurbusteni1
Zăcăminte de aur în Buşteni???

Ce faci cand ai mintea odihnita, eliberata de probleme si de stres? Raspunsul este simplu, te plimbi prin padure. Ceea...

Close