Ultimele articoleDacă ințelegerea inițială nu s-ar fi petrecut la Bușteni probabil că nu aș fi atins acest subiect deoarece atât domna Elena Gabriela Udrea cât și dl. George Nastasia au adus probabil cele mai mari contribuții financiare și de imagine pentru orașul nostru chiar dacă aceste contribuții au venit aici de la Statul Român.

Gheorghe-Nastasia-Elena-Udrea1

Aș menționa că dl. George Nastasia ca Secretar General al MDRT a fost primul care in 2010 s-a implicat direct in promovarea localităților de pe Valea Prahovei prin punerea la dispoziție gratuit Autorităților Locale de standuri la Târgurile de Turism ale României, a contribuit direct la ”impăcarea” primarilor din Valea Prahovei, a semnat contractele de finanțare pentru proiectele ”Bușteni o stațiune renăscută” și multe altele.

Doamna Elena Gabriela Udrea a acordat sprijin financiar orașului Bușteni pentru construirea pârtiei de schi Kalinderu 2, Fun Park Kalinderu, Estacadele de gheață, Blocurile sociale ( ANL ) din Poiana Țapului și multe altele.

După astfel de contribuții cred că ar fi meritat măcar titlul de Cetățean de Onoare și aprecierea ”noastră”.

Totuși …

Fostul secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, respectiv al RAPPS Sinaia, Gheorghe Nastasia, a declarat vineri la ÎCCJ, la audierea sa în dosarul Gala Bute, că i-a dat o geantă în care erau 900.000 de euro fostului ministru Elena Udrea, în cabinetul ei, din partea omului de afaceri Adrian Gărdean, scrie AGERPRES.

“M-am întâlnit cu Gărdean și Udrea la pensiunea din Bușteni. A fost o discuție scurtă în care Udrea i-a spus lui Gărdean că e nevoie să facă niște sponsorizări. Nu a detaliat. Petrecerea era de ziua mea la pensiunea mea din Bușteni. La discuție am fost doar noi trei. I-a spus pur și simplu. Urma să se desfășoare Gala Bute și cred ca pe acest fond. Atunci nu am discutat alte detalii cu Gărdean. A fost o discuție generală despre sponsorizări”, și-a început Nastasia declarația în fața judecătorilor ÎCCJ.

El a mers pe procedura simplificată prin care își recunoaște faptele, în schimbul reducerii pedepsei la o treime.

“Într-una dintre discuțiile din 2011 cu Udrea s-a discutat despre acest comision de zece la sută reprezentând un procent pe care trebuia să îl dea Gărdean pentru lucrările finanțate de minister. Acest comision era în realitate o mită și nu o sponsorizare. Concret, ministrul a spus că va veni Gărdean și că va aduce această sumă”, a spus Nastasia.

El a adăugat că în septembrie 2011 la sediul ministerului a vorbit cu Gărdean, care i-a cerut situația cu sumele ce urmau plătite de minister aferente lucrărilor executate de Termogaz Company SA.

“Eu, lui Gărdean, nu i-am spus ce procent să dea pentru că el mi-a lăsat de înțeles că știe ce trebuie să facă. Pe 6 octombrie 2011 a venit la minister cu o geantă cu 900.000 de euro pe care mi-a dat-o și mi-a spus că urmează să mai facă contracte. A venit la biroul meu din sediu și mi-a spus ce e în geantă. Nu am deschis geanta și nu am văzut concret ce era acolo. Mi-a spus ca sunt 900.000 euro în geantă”, a mai declarat Nastasia.

El a povestit cum, ulterior, s-a dus cu geanta cu bani în cabinetul Elenei Udrea, care nu a avut nicio reacție.   … ”

Mai multe detalii despre articol puteți găsi in MAX-MEDIA.ro  . Sursa foto : MAX-MEDIA.ro

Ce nu ințeleg eu foarte bine … :

  • Ce treabă are Gala Bute cu geanta de 900.000 de euro ?
  • Gala Bute a fost un eveniment de promovare a României ? … Că dacă a fost, atunci ce relevanță mai au mijloacele prin care s-a realizat.Nu știu de ce dar parcă aș fi de partea celor care fac lucruri bune prin mijloace incorecte decât de partea celor care fac lucruri rele la adăpostul legii .
  • Oare tot 10 % a fost ”comisionul” care a plecat de la Bușteni către doamna Udrea ? Prin cine s-a dat acel ”comision” ? … Valoarea totală a investițiilor provenite de la MDRT in perioada 2007 – 2012 a fost de aprox 25.000.000 Euro, deci 10% … au ajuns unde sau la cine ? … Cu siguranță, pentru că la Bușteni nu se dau și nu se iau ”comisioane” , nu poate fi vorba de așa ceva 🙂  .

 

___Vizualizari 580

In dosarul Bute, George Nastasia susține că a predat geanta cu 900.000 euro doamnei Udrea
Tagged on:                 

Alte articoleLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Distribuie
Read more:
0012
Bușteniul după ploaie și casele dispărute

După ploaia de ieri am făcut o plimbare scurtă prin urbea noastră de la poalele Bucegilor, pentru că mireasma ierbii...

Ședința ordinară a CL Bușteni in 31.01.2019, ordinea de zi și votul

Din nou ”clișeul”, - așa cum v-am obișnuit , sau cum am promis in campania electorală din 2016 și din...

Close