Traseu Valea Spumoasă

Acest traseu este unul dintre cele mai ușoare trasee din Munții Bucegi, chiar mai ușor și mult mai accesibil decât cel al Cascadei Urlătoarea, insă cu mult mai pitoresc.

Atrag atenția insă ”ghiolbanilor” purtători de PET-uri și mizerii că acest traseu trece prin zone sanitare de protectie cu regim sever, adică dacă aruncă ceva in apă o vor bea la coborâre de la robinet, ori din pahar ori prin ciorbele de burtă de văcuță sau de altă natură.

Puțin respect față de natură !

Oricum ar fi insă, acest peisaj deosebit TREBUIE promovat cum se cuvine.

Valea Spumoasa

 

Plecând de la Hotelul Silva sau stația de telecabină Bușteni – Babele, se urmează marcajele Cerc roșu ( Cascada Urlătoarea ) și Triunghi albastru  ( Jepii mici ) până la un moment dat. De reținut că intotdeauna traseul trebuie ținut pe partea dreaptă fără a intra pe marcajele menționate anterior.

Pe traseu veți intâlni :

008

Urmând drumul pe lângă telecabina Bușteni pe partea stângă a pârâului Jepi

013

Inainte de Blocurile sociale veți găsi antepenultimele vestigii ale civilizației actuale, tomberoane dărâmate de urși ( probabil )

015

Panou informativ al Administrației PNB

017

Blocurile sociale privite din traseu

019

Mai spre sfârșit vă povestesc ce-i cu această poză

025

Muntele Caraiman

031

Dacă ați ajuns la acest pod și această cădere de apă sunteți pe drumul cel bun. Pentru asta ar trebui să urmați tot timpul partea dreaptă a drumului fără a face stânga spre Cascada Urlătoarea sau spre Jepii Mici sau Mari. Pe parcurs veți intâlni captarea Izvorul Caraiman. In acest punct ( pod ) sunteți in fața captării de apă Deneș.

034 036

Aceste flori minunate sunt fotografiate lângă Romaqua Borsec. Din acest punct pleacă o țeavă care duce tocmai la fabrica Borsec din Piatra Arsă. Acolo se imbuteliază sucurile Giusto și apa plată Aquatique. Apa din acest izvor curge și la robinetele din stațiunea Bușteni. Printr-un proiect ”Isteț”, aprobat de C.L. Bușteni izvoarele cu apă plată care alimentează populația vor fi CLORINATE.

037

Ați ajuns la Captarea CARAIMAN, sursă de apă de suprafață și aceasta va fi clorinată

039

De menționat că până la Captarea Caraiman se poate ajunge cu piciorul, cu mașina mică ( mai anevoios ) sau cu jeep-ul, aceste din urmă mijloace de deplasare fiind posibile pentru că nu există o BARIERĂ . Interesant acest aspect, să treci cu jeep-ul sau mașina prin zone de restrictie cu regim sever. Poate după acest articol se vor lua măsuri, că ar cam trebui deoarece…

054

Urmând poteca spre Valea Spumoasă s-a creat un WC public natural, exact in potecă, așa cum stă bine oricărui traseu mai mult sau mai puțin umblat.

055 056

Ferigă pitică, endemism de Bucegi, specie protejată in Sit Natura 2000 și in Parcul Natural Bucegi.

059

Urcând pe potecă incă vreo 150 m.

065

Ultimele trepte inainte de …

066

Refugiul Salvamont. Pe această poiană găsiti amenajat loc de grătar iar la Refugiu găsiți o masă enormă cu bănci unde vă puteți relaxa sau ospăta in voie, iar la 30 de metri mai sus …

072 075 076 081 082 083 085 086 088 096 097 098 099 107 110 111 112 113 114 117 119 120 122 124 125 126 130 135 138

Despre care CASCADA URLĂTOAREA ziceați ? Păi nu credeți că este mai interesant aici ? Cu următoarea precizare pentru ghiolbani …

139 140

Aceste două fotografii sunt din varianta de intoarcere . Inainte de a ajunge din nou la captarea Deneș, in curbă se face un drum prin pădure care ajunge la Blocurile sociale (ca punct de reper ). Pentru nesimțiți … Nu vă mai lăsați mizeriile pe aici pentru că aveți la 5 metri de voi DOUĂ TOMBEROANE !

141 142

Cum vă spuneam … se poate ajunge cu Loganul până la Captarea / Baraj Caraiman. Sunt și eu curios totuși ce obiectiv păzesc băieții ăștia taman acolo 🙂 .

154

Inapoi prin poienița, pardon, Parcarea de la Telecabina Bușteni Babele. Aici sunt o mie cinci sute și ceva de metri teren de vânzare. Iți poți construi un Bloc cu 4 nivele dacă dorește mușchiu tău, deoarece telecabina fiind privată trece peste terenul tău iat tu ca proprietar ii poți pune să-și mute firele de deasupra parcelei tale 🙂 🙂 sau să-ți plătească taxă de trecere … apropo de taxă de trecere…

161 162

Sub C-ul de la Centrul există un automat de eliberat tichete pentru TAXA PE BUCEGI – 5 lei / 6 luni … TU AI PLĂTIT-O  pentru a vedea VALEA SPUMOASĂ sau URLĂTOAREA … sau doar ai lăsat urmele pașilor tăi prin PNB ?

165

 

De aici iți iei mașina, parcată regulamentar pe trecerea de pietoni blocând drumul de acces spre Mânăstirea Caraiman.

Harta traseului:

valea spumoasa

Vă invit să vizitați Valea Spumoasă, fără a lăsa nimic in urma voastră, luați doar imagini și amintiri frumoase iar pentru o bună intreținere a PNB și a traseelor vă rog să achitați TAXA pe Bucegi de 5 lei / 6 luni,  deoarece o zi de Parcare in zona telecabinei este intre 10 și 18 lei !

 

 

___Vizualizari 20023

3 thoughts on “Traseu Valea Spumoasă

  1. Art. 54. – (1) Accesul public in padure este permis numai in zone amenajate si pe trasee marcate in acest sens. TRASEUL SPRE VALEA SPUMOASA E NEMARCAT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Ședința ordinară a CL Bușteni in 31.01.2019, ordinea de zi și votul

Din nou ”clișeul”, - așa cum v-am obișnuit , sau cum am promis in campania electorală din 2016 și din...

DSCN6317
La ciuperci și ariciul meu

Altă dată pe 15 septembrie mă duceam după ghebe, atunci ieșeau, dar era altfel de climă, ploi de toamnă. Acum...

Close