Ultimele articoleIeri (6.03.2015) la ora 18.00 conform comunicatului Ministerului Educației 89,75% dintre elevi au fost inscriși la ora de Religie.

Mai precis, pâna la ora 18:00, Ministerul Educatiei a inregistrat in sistemul electronic 2.123.645 de cereri pentru religie iar pentru inscrierea in clasa pregatitoare in anul scolar 2015-2016 au fost 138.663 de cereri depuse, dintre care 129.582 cereri de inscriere si la optionalul Religie, adica 93,45%. ( hotnews.ro)

039

Triumf total in fața unei aberații motivate de faptul că unii părinți au fost oripilați de manualul de Religie in care ”copilașii” vedeau imagini cu hoți, mincinoși, scârnavi, ucigași, corupți, etc  care ard in focurile iadului. Ei și ce , dacă invățau să le fie frică de ceva ?

De ce să NU ne fie frică să facem lucruri care n-ar trebui făcute ? De ce să nu ne fie frică că ”ardem in focul iadului” ?

M-am uitat și eu in manualul de religie al unuia dintre copii, nu există chestiunea precizată mai sus, dar de când cu manualele alternative … , insă de mici le-am spus că ar trebui să fie cinstiți, să nu fure, să nu minta, să nu ucidă nici măcar o gâză. Am greșit ? Nu cred!

E bine totuși să ne fie frică de ceva pentru a nu face nefăcute, să fim obedienți măcar ”cuvântului lui Dumnezeu” dacă celelalte scripte le tratăm cu spatele.

Bineințeles că toată această tevatură ar trebui să dea de gândit ”Bisericii” și ar trebui să-și reanalizeze poziția si comportamentul pentru că noi (părinții ) am semnat pentru Ora de Religie, pentru PILDELE cuvântului DOMNULUI nu pentru ”angajații Bisericii”.

In continuare am rămas un popor ortodox care nu si-a pierdut credința și speranța.

Respect!

___Vizualizari 351

Ora de Religie triumfă
Tagged on:         

Alte articoleLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Distribuie
Read more:
vc01
Valea Cerbului – “Adoptă o PARCELĂ”

BUŞTENI, Valea Cerbului. Toţi am auzit de "Adoptă o pisicuţă" sau "Adoptă un caţel". Turiştii de pe Valea Cerbului, care...

scoala_01
Potentiali beneficiari ai blocurilor ”sociale” din curtea școlii din Bușteni

Ca in orice localitate din țara noastră există probleme, mai ales la capitolul spații locative și la Bușteni, Stațiune turistică...

Close