Ultimele articoleAlteța Sa Regală Principesa Moștenitoare Margareta împlinește, duminică, 18 ianuarie 2015, douăzeci și cinci de ani de la întoarcerea în țară.

Regele si Principesa Mostenitoare Palatul Elisabeta 2012

La 18 ianuarie 1990, pășea pe pământ românesc primul membru al Familiei Regale după o întrerupere de 42 de ani. În acea zi, la ora 15, avionul de Geneva aducea la București pe Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare, însoțită de sora sa, Alteța Sa Regală Principesa Sofia. Majestatea Sa Regele a încredințat primei sale fiice misiunea de a-l reprezenta în țară, pentru prima oară de la plecarea în exil, în zorii zilei de 4 ianuarie 1948.

Cu această ocazie, Casa Majestății Sale organizează, în zilele de 17 și 18 ianuarie 2015, o serie de evenimente dedicate celebrării acestui important sfert de veac al Coroanei în serviciul Națiunii.

Alături de Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu se vor afla Principesa Sofia, Principesa Maria, Principele Nicolae, precum și, în calitate de invitat special, Principele Lorenz al Belgiei.

Vor fi prezenți la eveniment invitați din România și din Marea Britanie, SUA, Franța, Elveția, Belgia, Rusia, Olanda, Spania, personalități care au susținut idealurile și proiectele Familiei Regale a României.

Astfel, Fundaţia Principesa Margareta a României organizează Ziua Porților Deschise, cu ocazia celebrării a 25 de ani de activitate, sâmbătă, 17 ianuarie 2015, în intervalul orar 13 – 17, la Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti”, sala Gheorghe Focşa. Principesa Moștenitoare se va alătura, la ora 18.00, beneficiarilor şi voluntarilor Fundaţiei. Alături de Alteța Sa Regală se vor afla Principesa Sofia și Principesa Maria.

În aceeași zi, Palatul Elisabeta va găzdui, la ora 19, seara dedicată celor 25 de ani de activitate ai Fundației Principesa Margareta a României. Vor lua parte Principesa Moștenitoare, Principele Radu, precum și Principesa Sofia și Principesa Maria. La eveniment vor participa colaboratori și susținători ai Fundației și proiectelor acesteia.

Principesa Moștenitoare va decora, în numele Majetății Sale Regelui, duminică, 18 ianuarie 2015, o serie de personalități din România, SUA, Marea Britanie, Franța și Elveția. Ceremonia de decorare va avea loc în Sala Regilor a Palatului Elisabeta, începând cu ora 10. Alături de Alteța Sa Regală se vor afla Principele Radu, Principesa Sofia și Principesa Maria.

Principesa Moștenitoare va vizita, la ora 11, alături de personalități din străinătate, studioul 4 al Televiziunii Române, locul de unde au fost transmise evenimentele din decembrie 1989. Alături de Alteța Sa Regală, se vor afla Principesa Sofia și Principesa Maria.

Principesa Moștenitoare și Principele Radu vor lua parte în cursul serii, la ora 18, la un concert de gală la Ateneul Român. Vor sta alături de Altețele Lor Regale Principesa Sofia, Principesa Maria, Principele Nicolae, precum și Principele Lorenz al Belgiei.

Își vor da concursul Camerata Regală, violonistul Remus Azoiței, precum și Corul Filarmonicii George Enescu, sub bagheta maestrului Horia Andreescu.

Seara se va încheia cu un dineu oficial găzduit de Palatul CEC, la ora 20, în prezența Principesei Moștenitoare și Principelui Radu. Vor fi alături de Altețele Lor Regale, Principesa Sofia, Principesa Maria, Principele Nicolae și Principele Lorenz al Belgiei.

La dineu vor lua parte două sute de invitați, personalități din străinătate, dar și reprezentanți ai tuturor domeniilor societății românești, care au susținut Familia Regală în ultimii 25 de ani.

Comunicat de presă: Biroul de Presă al Majestății Sale Regelui Mihai I

___Vizualizari 514

Principesa Moștenitoare Margareta, un sfert de secol de la întoarcerea în țară
Tagged on:                 

Alte articoleLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Distribuie
Read more:
HPIM0477
VALEA PRAHOVEI – CEA MAI SIGURĂ ȘI LA INDEMÂNĂ DESTINATIE TURISTICĂ

  Nu este publicitate, nu este un articol menit să vândă pielea ursului din pădure, este pur și simplu un...

0421
Porumbelul lui Cocoș și suspiciuni rezonabile

Aseară pe digi24.ro a fost un reportaj special ”România Furată” Elena Udrea și Schi in România. Bun reportajul! L-am vizualizat...

Close