Ultimele articole




Warning: array_key_exists() expects parameter 2 to be array, string given in /home3/rzia3985/public_html/wp-content/plugins/responsive-lightbox/includes/class-frontend.php on line 1491

Astăzi este sâmbătă şi plouă, s-a dus ziua de grătar. Asta e ! Dar … vă propun o reţetă simplă şidelicioasă , adică MUSACA DE CARTOFI.

Ingrediente 

8 – 10 cartofi potriviti

500 grame carne de porc

1 buc. morcov mare

1 ceapa

3 caţei de usturoi

sare, cimbru, piper, oregano

100 grame ulei

100 grame unt sau margarină pentru tapetat tava

 

Mod de preparare 

Se fierb cartofii in coajă, se taie ceapa si usturoiul  in bucăţele mici, morcovul se dă prin răzătoare, carnea se taie bucăţele mici ( Nu se dă prin maşina de tocat !)

Se ia un vas de Yena sau o tavă adâncă şi se tapeteză cu unt.

Se taie cartofii rondele si se aşează in tavă, peste se presară 1/4 din morcov şi câţiva clini de ceapă, se presară piper, oregano, cimbru,

Ceapa impreuna cu usturoiul şi morcovul se călesc in ulei dupa care se adaugă carnea taiată şi se prajeşte 10 minute la foc potrivit.

Se adaugă stratul de carne peste primul strat de cartofi , apoi se pune cel de-al doi-lea strat de cartofi, peste care se presară piper, cimbru, oregano, sare si boia dulce după gust.

Se dă la cuptor 30 minute după care se scoate . Peste se poate adăuga un strat de smântană

Se serveşte fierbinte.

This slideshow requires JavaScript.

POFTĂ BUNĂ !

 

 

___Vizualizari 317

Ziua de gătit
Tagged on:                 

Alte articole



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Distribuie
Read more:
jm12
Jumătatea mea – partea a doua

De va doriti, pana la urma sa adoptati un animal, azi va prezint din nou, pe cel adoptat de mine....

00007poianatapului1
Stiati ca ?

Badea Cartan, este inmormantat in cimitirul din Sinaia dar a decedat la Poiana Tapului , in Vila Parc  ?

Close