Ultimele articoleCum plătim ilegal și cum ne dezvoltăm ilegal! Cum eludăm criteriile de semnare a contractelor cu finanțare europeană … in turism!

Dacă ar fi cineva interesat de turismul românesc ar lăsa un Minister să-si facă treaba, Minister de sine stătător cu drept de propuneri legislative și aplicare a acestora, cu legaturi și drepturi de egalitate in relația cu Ministerul Finanțelor, dar nu!

La noi in România, nu stiu cum se face dar, cu toate că avem legi, executivul  face tot posibilul să găsească virgule care să-i permită să meargă pe muchie de cuțit.

Așa se intâmplă când in loc să respectăm legea și să o urmăm incercăm să o eludăm. Mai se dă un ordin, o ordonanță, o circulară care te scoate in afara legii și cănd vrea mușchiu’ lu’ oricare te-ai ars.

Exact așa s-a intâmplat cu turismul românesc, a fost introdus in ILEGALITATE in 2006. Hilar aspect, IN ROMĂNIA NU EXISTĂ STAȚIUNI TURISTICE DE INTERES NAȚIONAL SAU LOCAL !

Nu stiați?…  pai haideți să vedeți cum investițiile MDRT au fost complet ilegale si atribuirea Fondurilor Europene pe axele turistice la fel de ilegale .

Vă dau ca temă de studiu trei (3) Hotărâri de Guvern:

Hotărârea Guvernului nr. 1.122/2002 pentru aprobarea condiţiilor şi a procedurii de atestare a staţiunilor turistice, abrogată prin Hotărârea de Guvern 867 / 28.06.2006 pentru aprobarea normelor și criteriilor de atestare a stațiunilor turistice, abrogată prin HG nr. 852/2008 pentru aprobarea normelor si criteriilor de atestare a statiunilor turistice.

Ce zic aceste HG-uri, prima stabileste criterii de atestare a strațiunilor turistice și le numește , a doua desfințează statutul de stațiune turistică de orice fel dacă nu se indeplinesc conditiile pentru toate stațiunile iar a treia legiferează inixistența tuturor stațiunilor turistice din Romănia. Stiți cum? dacă nu va citez din a doua Hotărâre de guvern …

” (2) Staţiunile turistice atestate până la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri au obligaţia de a depune documentaţia prevăzută la alin. (1) în termen de un an, …

Art. 5. – Documentaţia pentru atestarea staţiunii turistice se depune la Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, care, în termen de 30 de zile de la înregistrarea acesteia, întocmeşte proiectul de hotărâre a Guvernului pentru atestarea staţiunii turistice. În cazul în care localitatea sau partea din localitate nu întruneşte toate criteriile pentru a fi atestată ca staţiune turistică, Autoritatea Naţională pentru Turism va informa în scris, în acelaşi termen, autoritatea administraţiei publice locale interesate ”

Adică din 28.07.2007 in Romănia nu mai există stațiuni turistice, dar pentru că ți-au dat seama, ilegaliștii s-au gândit să intre in și mai mare ilegalitate dând a treia HG care, citez:

Art. 5 Documentatia pentru atestarea statiunii turistice se depune la Ministerul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale, care, in termen de 30 de zile de la inregistrarea acesteia, intocmeste proiectul de hotarare a Guvernului pentru atestarea statiunii turistice. In cazul in care localitatea sau partea din localitate nu intruneste toate criteriile pentru a fi atestata ca statiune turistica, Ministerul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale va informa in scris, in acelasi termen, autoritatea administratiei publice locale interesata.

Art. 6 (1) In termen de 60 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei hotarari, autoritatile locale care au in administrare localitati sau parti de localitati atestate ca statiuni turistice de interes local, respectiv national au obligatia de a depune fisa statiunii turistice, conform modelului prevazut in anexa nr. 3, respectiv in anexa nr. 4.
(2) Nedepunerea fisei statiunii turistice in termenul prevazut la alin. (1) atrage retragerea statutului de statiune turistica al localitatii sau partii de localitate atestate ca statiune turistica

Art. 14 Pe data intrarii in vigoare a prezentei hotarari se abroga Hotararea Guvernului nr. 867/2006 pentru aprobarea normelor si criteriilor de atestare a statiunilor turistice, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 609 din 13 iulie 2006.

Așadar stimați cititori,turiști,platitori de taxe,etc, când veți găsi proiectul de hotarare a Guvernului pentru atestarea statiunii turistice pentru una dintre cele 37 de stațiuni turistice de interes național și 45 de stațiuni de interes local conform H. G. nr. 1.122/2002 atunci să știți că:

– Acea/acele stațiuni au incasat taxe de stațiune și de sejur, legal

– A/au avut proiecte cu finanțare europeană pe axele 5,1,5,2 si 5,3 pentru că indeplineau criteriul elementar de semnare a contractului de finanțare acela de a fi stațiune turistică atestată,

– A/au beneficiat de fonduri guvernamentale pentru dezvoltarea turismului de la M.D.R.T. pe bune, pentru că erau stațiuni turistice atestate.

Așa că, poate intrăm și noi intr-o normalitate legislativă și se dă vre-odată o H.G. pentru atestarea statiunilor turistice, măcar așa pentru ochii noștri și ai turiștilor care plătesc niste taxe de stațiune degeaba și pentru autoritățile locale care investesc aceste taxe și fonduri guvernamentale in dezvoltarea turismului și pentru cofinanțatorii de la UE care la un moment dat ne vor pune eticheta de HOȚI, cam cum a fost prin Germania și Italia și Grecia care au indreptat fondurile in alte părți neeligibile. Dar ce te faci că in România nu se aplică retroactiv nici o lege sau hotărâre!

Care turism?

 

___Vizualizari 207

Turismul si investițiile turistice, legalitatea ILEGALĂ !

Alte articoleLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Distribuie
Read more:
busteni-epic-2015-10696
Busteni Epic 2015 – Concurs de Mountain Bike – 19 Septembrie

Pe 19 septembrie 2015, în Bușteni, pe potecile din Munții Baiului,  SC Montan Expert SRL Bușteni, organizează un concurs de Mountain...

crucea de pe caraiman
Crucea de pe Caraiman va avea un nou PROPRIETAR

Este OFICIAL și va fii ”de bine” ! Cel puțin așa ne asigură Consiliul Local Bușteni care va instrăina Monumentul...

Close