Ultimele articole
Așa o fi, apăr transportatorii 4×4 , care distrug Bucegii, aceștia nu fac promovare, sunt subiectiv pentru că ma gândesc la ei d.p.d.v. social !

Păi dacă este să ne luăm după statistici cu 3,8% rată a șomajului la Bușteni și 4,2% la Sinaia ii dau dreptate lui Adrian ( buceginatura2000.wordpress.com) pentru că asta ar insemna că 170 de persoane apte de muncă din Bușteni și 220 din Sinaia sunt SOMERI, deci câțiva.

Cred că situația reală, persoane apte dar fară loc de muncă, se ridică insă la 3 – 4000 de suflete in Areal pentru care nu are nimeni soluții și nici nu se intrezărește ceva in viitorul indepărtat.

In Arealul Bucegilor nu prea merge nimic! Industrie – pauză, agricultură, oierit, creșterea animalelor, atelaje – pauză, mici meșteșuguri, in afara căutătorilor de fier vechi – nimic, dar avem ”defrișatori”, constructori de obiective semituristice, cât cuprinde, organizatori de campinguri ilegale, drumari de drumuri comunale și forestiere, organizatori de motocros in mijloc de Parc Natural cu decopertări de teren si muzică la maxX. Pe ăștia nu-i vede nimeni, ăștia nu poluează, nu distrug, ei contribuie la bunăstare și promovarea zonei!

Ca să faci o activitate și semilegală prin zonă este fooooaaarte complicat.

Așadar, dacă există posibilitatea ca 70 de inși să facă o activitate din care să traiască … injurați-mă că-i apăr !

Ar mai fi și faptul că cei 70  vorbesc urât cu turiștii, au limbaje deochiate pe facebook și distrug! Păi știu eu pe unu’ care injură ca un birjar, se comportă ca și cum ar fi Zeus, își bagă picioarele și infractorii in viața privată a tuturor, nu ține cont de nimic, insă este adulat de 60% din ”populime” ( 27% din cei cu drept de vot).

Dar de fapt eu nu-i apăr pe cei 70 de transportatori ci atrag atenția că s-a pus o barieră pe un drum gata făcut, care era acolo, pe care administrația PNB nu știe sau nu vrea  să-l administreze din cauze lesne de ințeles, poate oculte.

Să ne găndim la proiectul acela cu multe mii de locuri de cazare și mijloace de agrement de milioane de euro de la Peștera in sus spre Babele, de stațiunea Nucet, de altele. Toate astea sunt TOT in PNB, cu avize cu tot, in zona de management durabil, in mijloc de sit NATURA 2000, și nu le pune nimeni bariere, dar spre cabana Babele, Caraiman, Omu, etc, DA! De ce? Pentru că sunt in PRAHOVA nu in Dâmbovița?

O fi vre-o metodă de scădere a valorii cabanei Babele, falimentarea ei si a celor din jur și preluarea de către cineva care să poată apoi să dezvolte activități profitabile? Doar administrația PNB poate confirma astfel de ”aberații”.

Păi de ce este greu să-l facă drum turistic, marcat, cu locuri de oprire și belvedere, cu explicații despre zonă, să rentabilizeze activitatea cabanelor Babele, Caraiman, Floare de colț etc și bine ințeles CU REGULAMENT DE EXPLOATARE?

ADICĂ: Administrația  PNB să facă MANAGEMENTUL parcului. Readuc aminte că aceiași Administrație PNB are un proiect din fonduri europene ( POS MEDIU) denumit ” Optimizarea managementului vizitatorilor prin completarea infrastructurii de vizitare in Parcul Natural Bucegi – sit Natura 2000 ”  cu următoarele obiective ( specifice):

  1. Imbunatatirea si creşterea eficientei activitatilor de management prin dezvoltarea masurilor de protectie a habitatelor in special, dar si a speciilor de flora si fauna si monumente ale naturii;
  2. Asigurarea consultării, conştientizării si informării publicului cu privire la principalele obiective de management ale Parcului Natural Bucegi;
  3. Dezvoltarea infrastructurii de vizitare pentru uz public ca instrument al activitatii de comunicare directa, proiectarea si realizarea acesteia, astfel incat prin funcţiunile ei sa asigure o informare eficienta a vizitatorilor;
  4. Instruirea adecvata a personalului si creşterea capacitatii institutionale a Administraţiei Parcului Natural Bucegi RA.
  5. Monitorizarea de specii si habitate pentru a putea evalua rezultatele masurilor de management si a le aduce imbunatatiri in cazul in care se constata acţiunea unor factori antropici negaţi vi. Atingerea obiectivelor proiectului si asigurarea unei protectii ridicate a ariei se poate realiza prin activitatile de informare si conştientizare a publicului, atat in ceea ce priveşte managementul ariei cat si despre beneficiile socio-economice pe care le genereaza aria naturala inclusa in situl Natura 2000 . Pentru realizarea practic a acestor activitati este necesara imbunatatirea infrastructurii de vizitare si punerea la dispoziţia vizitatorilor de informaţii pe toata durata vizitei incepand de la punctele de intrare si pana la destinaţiile finale de vizitare, pe traseele tematice sau in zonele de mare concentrare.

( mai multe detalii pe bucegipark.ro)

Păi mie nu prea-mi sună a optimizare, conștientizare, informare eficientă, impact minim asupra naturii si a stilului de viata traditional in armonie cu natura comunitatiilor locale.

In articolele urmatoare :

– 100 de peșteri in PNB

– Specii protejate

– Multe altele care NU se fac.

249132_656972130983367_79774498_n

In concluzie, fiecare are dreptul la opinie, adevărurile absolute nu există, iar daca există s-ar putea să fie cele negative, noi ne dăm de ceasul morții insă lucrurile merg cum sunt planificate

 

 

 

 

___Vizualizari 329

Un pic prin Parcul Natural Bucegi – partea a – III – a
Tagged on:                         

Alte articoleLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Distribuie
Read more:
colocviul-de-coregrafie-martie-2016
COREGRAFIA DANSULUI TRADIŢIONAL ASTĂZI, A-IV-A EDIŢIE LA BUŞTENI

În perioada 16 – 20 martie 2016 va avea loc, la Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni, Colocviul Naţional „Coregrafia...

Să apărăm Statu’ drept sau aplecat cu telecomanda

Statul de drept, Statul de stâng, jos, sus, sus, jos, inainte, inapoi, PUBLICITATE! Cam așa și-au petrecut noaptea trecută majoritatea...

Close