Ultimele articoleSpuneam ieri că astăzi voi reveni cu precizări.

In primul rând ce a insemnat anveloparea blocurilor in anul 2011:

– 38 de blocuri de locuinţe, valoarea investiţiei 7,200,000 RON , adică  189.474 RON pentru un Bloc 

Să zicem 200,000 RON pentru un bloc pentru a fi sumă rotundă din care 100,000 RON efortul Primariei Busteni cu aprobarea Consiliului Local Busteni , adică 10,000 RON pentru un apartament ( blocurile având o medie de 20 apartamente ).

5.000 RON ,cam aceasta este suma care a fost platită din Bugetul Local in 2011 pentru fiecare apartament reabilitat termic, şi cred eu că a fost o investiţie şi un ajutor bun pentru toţi beneficiarii.

In anul 2012 prin noul ghid insă ce se va intămpla ( tot din acelaşi ghid ) :

 

O cerere de finantare poate include un numar de blocuri sau scari de bloc, fiecare dintre acestea din urma (bloc sau scara) constituind un „proiect”. O cerere de finanțare poate cuprinde mai multe proiecte grupate în funcție de rata de cofinanţare a Asociaţiei de Proprietari. O asftel de cerere de finanţare trebuie să se încadreze în limitele valorii minime de 1.700.000 lei (inclusiv TVA) şi limitele valorii maxime de 46.000.000 lei (inclusiv TVA).

si 

Toate proiectele care fac obiectul cererii de finanţare trebuie declarate conforme şi eligibile, conform grilelor individuale atasate ghid

–  Toate proiectele care fac obiectul cererii de finantare se incadreaza in aceeasi rata de co-finanţare din partea asociaţiilor de proprietari (mai mult de 50% dintre familiile – proprietari din fiecare proiect au un venit net lunar pe membru de familie sub acelasi prag – 150 Euro, 350 Euro SAU 500 Euro).

Aşadar , dacă anul trecut nu conta dacă ai sau nu venituri, dacă ai sau nu asociaţie de locatari, dacă locuiesti in apartament sau esti de pe alte meleaguri,  dacă vrei sau nu vrei să ai apartament amvelopat pentru că de fapt tu l-ai amvelopat acum doi ani din banii tăi, acum contează.

Mai târziu partea a- III-a cu categorii de lucrări ce vor trebui suportate.

 

 

___Vizualizari 234

Sprijinirea investiţiilor în eficienţa energetică a blocurilor de locuinte la Buşteni dar si in alte localităţi ” impiedicată” partea a-II-a

Alte articoleLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Distribuie
Read more:
Invitatie_Muzeul_Sinaia
Muzeul Oraşului Sinaia – Inaugurare, joi, 17 Decembrie

Muzeul Oraşului Sinaia, o incursiune în istoria şi cultura locală - Primăria Oraşului Sinaia şi Centrul Cultural „Carmen Sylva“ inaugurează joi,...

15-septembrie
Prima zi de scoală la Bușteni

Astăzi 15 Septembrie 2014 a inceput din nou școala. Pentru mine personal incepe a trei-a oară cu toate că nu...

Close