Ultimele articoleHPIM3276

Litoralul si-a deschis portile pe 1 Mai.

Federatia Patronatelor din Turism si Servicii (FPTS) si Asociatia Investitorilor in Statiunea Turistica Venus au cerut incheierea anului scolar la 1 iunie “macar pentru clasele I-VIII”, ceea ce, in opinia acestora, ar permite familiilor cu copii sa beneficieze de tarife reduse pe litoral.

Operatorii din turism reprezinta contribuabili la bugetul de stat care doresc sa-si imbunatateasca aportul la produsul intern brut, dar micsorarea vacantelor de vara si cresterea anului scolar aduce o scadere a numarului de zile pe care elevii si le pot petrece in statiunile turistice, depasindu-se si perioada in care acestia pot beneficia de tarife reduse. Este cunoscut faptul ca turistii cu familie vin pe litoral dupa ce copiii intra in vacanta, si tocmai de aceea s-a propus demararea unei colaborari intre Ministerul Educatiei Nationale si autoritatile din turism pentru stabilirea unei strategii a programului de invatamant care sa tina seama si de programul de vacanta al elevilor din perspectiva ofertei turistice” (presedintele FPTS, Dan Matei Agathon).

In opinia celor doua organizatii, initiativa Guvernului cu privire la ieftinirea transportului CFR spre litoral este salutara, dar ea trebuie coroborata si cu alte masuri care sa faca posibil un aflux ridicat al turistilor cu familii spre litoral in perioada care li se adreseaza in mod special, adica pana la 15 iunie. In acest sens autoritatile ar trebui sa fie mai deschise spre dezbateri serioase cu investitorii in baze turistice de pe litoralul romanesc, acestia fiind singurii care au solutii pentru revigorarea turismului intern.

Eu nu zic că nu o fi așa cum spune FPTS-ul DAR… ce ar fi ca același FPTS să se gândească și la stațiunile turistice MONTANE și la sezonul de schi care și ele doresc sa-si imbunatateasca aportul la produsul intern brut. Astfel cred că ar fi necesară o propunere ca VACANȚA de IARNĂ să inceapă la 15 Decembrie si să se termine pe 1 Martie pentru că dacă vă uitați un pic la densitatea de oameni din prima fotografie veți vedea că o asemenea fotografie nu are cum să fie făcută in niciuna dintre stațiunile montane cu grad de acoperire de 19%, poate doar pe Valea Cerbului unde intr-un comunicat la Realitatea se spunea ca ” TAXA” de rulotă este de 200 Lei / lună iar cea de cort 100 lei pentru ”sezonul turistic 2013”. Așa că noi așteptăm …

In ce țară trăim ?!?!?!?

Nu ar trebui pe urmă să ne mai mire că gradul de promovabilitate la BAC este cum este, că avem copii din ce in ce mai ”talentați”. Și goana dupa bani e OK dar totuși… lăsați viitorul țării ( copiii ) să invețe, chiar și așa alternativ, că după ce vor termina școlile au timp să stea in ”vacanța de somaj” o lungă perioadă.

Credeți că dacă se scad tarifele de cazare in perioada de sezon, acele grupe sociale nu se vor duce pe litoral cu copii? Eu cred că DA!

Dar oricum ar fi iată 50 din multiplele oferte de cazare de pe litoralul Romănesc din stațiunile Mamaia, Eforie Nord, Costinești, Jupiter, Venus,etc. Interesante sunt tarifele, uneori mult sub cele din Arealul Bucegilor.

[wp_rss_multi_importer category=”8″]

Numai bine!

 

___Vizualizari 441

Sezonul turistic pe litoral și la munte
Tagged on:                                                                                                                     

Alte articoleLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Distribuie
Read more:
Angajare agenți PAZĂ UMANĂ

S.C.THUG SECURITY S.R.L., Punct de Lucru Busteni, ANGAJEAZĂ agenți securitate pentru PAZA UMANĂ. Cerințe : - Atestat/Certificat (initial) de calificare...

contest
Îmblânzitorul de urşi

Provocare: Astazi va supun atentiei doua personaje celebre din Arealul Bucegilor. Cine ghiceste unul dintre personaje primeste o dedicatie si,...

Close