Ultimele articole



A venit toamna şi odată cu sosirea ei ne pregatim pentru sezonul de iarnă când ar trebui să mai mâncăm din cand in când si legume , măcar pentru degresare, sau salată la câte un grătar de ceafă sau piept de porc  . Astfel vă pun la dispoziţie o reţetă de MURĂTURI, fără conservanţi.

Ingrediente:

– Varză albă – 2 bucăţi

– Varză roşie – 2 bucăti

– Conopidă – 3 bucăti

– Telina – 1 bucată + frunzele de la 1 bucată

– Morcov – 3 – 4 bucăţi

– Pepenei – 4 bucăti

– Gogonele – 5 kg

– Mărar uscat  – 1 pumn

– Usturoi – 2 – 4 căpăţâni, funcţie de gust  

Preparare

Ingredientele se curăţă şi se spală ( in afara mararului uscat ) apoi se feliază ( vezi foto ) .

Se fierbe apă , in jur de 30 litri şi pentru fiecare litru se adaugă o lingură de sare.

Se pun ingredientele intr-un butoi de 60 litri sau două de 30 litri. Peste se adaugă apa fierbinte .

Timp de o săptămână, in fiecare zi se pritoceşte . După aceasta se lasă timp de 30 de zile şi ……. POFTĂ BUNĂ !

This slideshow requires JavaScript.

Depozitarea  – se face in beciuri uscate cu temperaturi constante intre 10 si 14 grade celsius.

Sfat prietenesc – Pieţele din Braşov , Câmpina şi Ploieşti au preţuri cu 30 – 40% mai mici, aşa că pentru cantităţi mari se merită deranjul !

 

 

___Vizualizari 311

Sezonul MURĂTURILOR
Tagged on:                     

Alte articole



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Distribuie
Read more:
Ziua Internaţionala a Numărului Pi

Colegiul Ion Kalinderu, Şcoala Gimnazială Sanatorială, Buşteni, PH  sărbătoreşte miercuri, 14/martie/2018, Ziua Internaţionala a Numărului Pi, activitate din cadrul proiectului...

plan-centrala-imagine
Jocul cu focul partea a III a 2013

Anul trecut in primele două parți prezentam centrala mea pe lemne construita pe principiul Racket Stove, cu ardere triplă. După...

Close