Ultimele articole 

 

Că am viziuni sociale orientate spre stânga, așa cum se impart viziunile, este simplu de văzut. Insă mi se pare normal să fiu orientat inspre oameni decât inspre ceva ce mâine poate fi efemer.

Banul a fost inventat ca mijloc de plată după troc. In timpul trocului se analiza valoarea, apoi banul a inceput să aibă incorporat in el valoarea bunului dar si plusvaloarea și incet incet odată cu trecerea la dispariția banului și inlocuirea lui cu virtualul card are acum incorporat in el plus valoare, inflație, profit, și multe alte bazaconii mai puțin valoarea reală a ceeace platim si valoarea resurselor consumate.

Teoretic, matematic și fizic un perpetuum mobile poate funcționa, practic se pare că nimeni nu a reușit să găsească solutia unui astfel de sistem , poate decât prin teoria multiplicării infinite dintr-un alt sistem.

Practic economiștii zilelor de astăzi și marii capitaliști ne flutură prin fața ochilor un sistem nesustenabil bazat pe teoria maximizării profitului prin minimizarea costurilor ( costuri cu materii prime, materiale, resurse umane, taxe, accize, etc. )

Privești inmărmurit cum toate țările ”suverane” au deficit de 2-5 % și totuși capitaliștii interni sau externi inregistrează profituri de 20 – 100%. Privești și oricât de neavenit ai fi te intrebi:

De unde ?

Să ne imaginăm că avem o proprietate care ne asigură nevoile de hrană și apă iar in decursul unui an ne asigură și un surplus. Din surplus anul viitor TREBUIE să reintroducem in proprietate ACEEAȘI cantitate de resursă pentru a trai la fel, constant, și mai rămâne totuși un surplus care va fi folosit pentru alte nevoi ca invățământ, cultură, recreație, etc.

Acel surplus sau plusvaloare de fapt il vom considera resursa celor care ne asigură celelalte nevoi pentru că și ei au o proprietate chiar dacă imaterială, au proprietatea intelectuală ( profesori, medici, cercetători, etc).

După toate acestea se poate ca din surplus să avem și ”rest” – ECONOMII care ar trebui tratate ca resursă a ”CELOR CARE NE LASĂ” să funcționăm, adică STATUL.

Până aici e totul simplu iar in modul normal de viață nu cred că ar trebui să fie ceva neclar.

Problema este atunci cănd nu mai vrem să TRĂIM economic in primă fază iar apoi când nu mai suntem lăsați să trăim.

Când tuturor ni s-a urât cu viața economică ne-am gândit că ce bine ar fi dacă am trăi fără să producem, să minimizăm costurile dar să avem același surplus și am inceput să gândim că perpetuum mobile EXISTĂ.

Uite așa, incet incet ne-am arendat PROPRIETATEA obținând doar valoarea RESTULUI ( in cele mai fericite cazuri), substituidu-ne ”celor care ne lasă să traim”. Surplusul a dispărut din ecuație pentru că resursa OM a dispărut din ecuație.

In momentul cănd am dat MUNCA pe stat am afectat pe toti cei care ne asigurau celelalte nevoi pentru că 🙂 , cel care ne-a arendat proprietatea are nevoi la fel ca noi dar … el le asigură DOAR pe ale lui nu pe ale noastre.

Trece o perioadă de huzur, timp in care ”restul” nostru nu produce, se depreciază pentru că acum oferta largă de surplus s-a modificat, nevoile nesusținute de surplus au crescut și iată că surplusul arendașului crește și minimizează costurile, adică CUMPĂRĂ ( din susplus) PROPRIETATEA .

Mai trece ceva timp și s-a cam terminat cu resursa ”rest” pentru că nefiind utilizată pentru producție ci doar pentru consum … și acum hai să producem din nou pentru acoperirea nevoilor … 🙂 🙂 🙂 .

Acum nu mai ești proprietar, esti RESURSA DE PRODUCTIE OM, ești un COST, care in sistemul imaginat și de tine TREBUIE MINIMIZAT.

Ai redevenit ce ai fost acum câteva sute de ani, un SCLAV, pe plantația PĂMÂNT.

Acelaș lucru s-a intâmplat și cu STATUL capitalist care și-a descentralizat proprietatea, a concesionat-o, apoi a vândut-o, a descentralizat ECONOMIA fără a fi bun gospodar. Proprietatea STATULUI a fost Cumpărată iar acum statul a devenit un COST care trebuie minimizat. Orice STAT care a reușit să-și piardă proprietatea si resursele de acum incolo este un STAT SCLAV.

In 20 August 2014 a inceput EXTINCȚIA resursei OM de pe planetă, dar și a costului STAT, am fost anunțati de cercetători 🙂 că populația planetei traiește de acum pe CREDIT, că nu poate produce atâta hrană câtă se consumă, că nu mai pot acoperii atâtea nevoi care nu se auto susțin … că statele au datorii care nu mai pot fi acoperite deci va urma o CRIZĂ.

Păi este foarte normal să se intâmple așa pentru că 🙂 cei care NE-AU CUMPĂRAT iși minimizează costurile și iși acoperă nevoile lor.

Din nefericire OMUL este interpretat acum ca un cost nici măcar ca o resursă. Din nefericire OMUL nu este interpretat ca o NEVOIE FUNDAMENTALĂ care are dreptul de a trăi nefiind afectat de VALOAREA lui materială.

La fel, OMUL privește statul ca un cost uneori ca pe o resursă, nu ca pe o NEVOIE FUNDAMENTALĂ fără de care nu poate trai.

Nici un calcul matemat, fizic, economic nu ne poate arăta cum scăpăm cu viață, nicio formulă, cu funcții sau integrale , doar MUNCA pe PROPRIETATE

Culmea este că toți bogații lumii știu că nevoile fundamentale ale omului sunt adăpostul, hrana și apa, fără de care nu pot trăi iar restul … sunt LUX sau SFIDARE, cel mai concret exemplu fiind al ”mARELUI” cu m mic, Dan Voiculescu care ne-a spus in direct … am avut WC in curte, deci … nimic nu mă sperie, voi supraviețui…

Dar totuși de ce s-a ajuns AICI ?

In natură lumea animală este grupată in haite, grupuri, etc, nu prea există solitarism, nu prea există nici TAXE, nici surplus, nici rest dar nici bani și văd că toate speciile au evoluat cam tot de la stadiul de microb. Or fi aflat speciile subdezvoltate că perpetuum mobile nu există ?

 

 

 

___Vizualizari 305

Teoria Perpetuum Imobile și sistemul de multiplicare
Tagged on:             

Alte articoleLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Distribuie
Read more:
158
Când crezi că le-ai văzut pe toate … vino la Bușteni stațiunea ghiolbănismelor

... și-ți vei da seama că te-ai inșelat amarnic. Bușteniul este o pepinieră de neintâmplate. La Bușteni poți să-ți cumperi...

Ședință ordinară 27.04.2017 la Bușteni, Simona Halep la pc 18

Uneori te miri alte ori te crucești. In toiul ”strângerii de semnături” te trezești pe ordinea de zi cu un...

Close