Stație de cogenerare cu biomasă lemnoasă pe râul Prahova, 35 de milioane euro posibil … lălăială

GREENPRAV SRL a fost cum am mai scris beneficiarul unor fonduri europene. Proiectul ambițios, semnat in 2013 iși incepea derularea in 27 martie 2014 odată cu sosirea INVESTITORILOR.

DSCN5507

Eram convins că voi vedea cel puțin o fundație, pentru că , nu-i așa, din cauza aceea veniseră INVESTITORII. Și CE SĂ VEZI ?!

DSCN5504

Peisaj cu Bucegii

DSCN5505

Alt peisaj

DSCN5506

Din nou peisaj

DSCN5508 DSCN5509 DSCN5510 DSCN5511

Păi să vezi, mai bine zis să nu vezi, că o construcție care va asigura 140 de locuri de muncă in valoare de peste 35 de milioane de euro, cu un proiect realizat și planificat de specialiști, cu asociați și acționari milionari, se lălăie pe malul drept al Prahovei.

In general, astfel de intârzieri iți nasc semne de intrebare ca in alte cazuri, gen autostrazi, proiecte de turism, etc care dispar de la finanțare așa cum au apărut, adică brusc.

Mi-am zis in sinea mea că trebuie să fac un articol pe această temă, insă inainte, să mai verific câte ceva. In general mă pun in locul investitorilor sau căutătorilor de informații pentru a avea o idee cât mai aproape de adevăr a ceva despre care scriu, in general grafice, situații financiare etc. Proastă gândire … că dacă nu ești pregătit, dacă ești acționar in ceva si vezi așa ceva te cam ia cu rău:

radiere greenprav

 

De ce te ia cu rău ? Păi vin investitorii in 27,03,2014 și bat palma să inceapă șantierul, se presupune că la sumele acestea (35 milioane de euro ) se cam țin niște licitatii ( !?! ) pe FIRMĂ nu pe persoană fizică 🙂 , și se presupune că cineva mai și câștigă licitațiile și s-ar apuca de treabă. Intrebarea este sau sunt : E țeapă sau NU ? A fost ţinută licitatia pe firma veche şi acum se ţine din nou sau abia acum incep procedurile, care vor mai dura minim 3 luni, adică se va termina prin decembrie iar termenuul de finalizare este in iulie 2015.

De remarcat faptul că DUPĂ VENIREA INVESTITORILOR , in 23.06 se schimbă sediul in alt județ, după aceea in 27,06 se radiază GREENPRAV Brașov, după care in 23.07 se eliberează un certificat constatator care se pierde, se eliberează un duplicat in 24.07 iar in 14.08 ( adică ieri ) se depune o dovadă de sediu NOU ??? 

La ce folosesc aceste INGINERII ? dacă proiectul acesta este așa de BETON ?

Este cumva vorba de identificări de finanțare de pe la Bănci pentru că de fapt INVESTITORII nu au partea lor de bănișori să pună de-o cofinanțare și nu i-ar finanța nimeni dacă ar vedea pierderile inregistrate până acum pe firma veche? sau se creează o societate NOUĂ fără capital, pentru a nu se putea recupera fondurile europene in caz că se intâmplă ceva ?

Nu cred că voi primi vreun răspuns la aceste intrebări insă nu pot să nu mă gândesc că ”iar am avut dreptate 🙂 ” , mai aşteptăm cele 140 de locuri de muncă, mai aşteptăm să devenim vestiţi in lumea producatorilor de energie VERDE, mai aşteptăm …

 

___Vizualizari 840

One thought on “Stație de cogenerare cu biomasă lemnoasă pe râul Prahova, 35 de milioane euro posibil … lălăială

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
20160203_170035
Lista pentru ”Blocuințele” sociale s-a votat cu…

Până pe la orele 14.00, când a inceput ședința extraordinară, in care trebuia să se aprobe lista prioritară pentru ocuparea...

apaclor011
Realitate şi IREALITATE

Din păcate n-am talent la scris, nici de bine, nici de rău. Aşa că, acum, aici, fac doar un mic...

Close