Ultimele articoleConform Ordonanţei pentru completarea Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, supus dezbaterii publice pe site-ul ministerului, se introduce la Articolul 55 o nouă literă (h), aplicabilă persoanelor fizice sau juridice pentru efectuarea de transport public de catre persoane cu un autoturism.

La acelaşi articol, se prevede, la punctul 3, amenzi cuprinse între 1.000 şi 5.000 de lei pentru mai multe contravenţii, iar articolul 7 stabileşte că ‘transporturile de persoane sau bunuri în regim de taxi se pot executa ca servicii de interes public pentru populaţie, de regulă, în interiorul unei localităţi, numai pe baza autorizaţiei pentru transport în regim de taxi, valabilă, emisă de autoritatea administraţiei publice locale, în condiţiile prezentei legi’.

Astfel se urmăreşte crearea cadrului legal care să asigure posibilitatea sancţionării persoanelor fizice sau juridice care efectuează activităţi neautorizate de transport rutier de persoane prin utilizarea autoturismelor, fără respectarea dispoziţiilor legale în vigoare.

Potrivit documentului, adoptarea acestei Ordonanţe urmăreşte eliminarea practicilor ilicite în activităţile de transport rutier de persoane cu autoturisme, fiind o măsură directă pentru eliminarea concurenţei neloiale, limitarea pierderilor la bugetul de stat din neplata taxelor şi impozitelor aferente activităţilor de transport rutier neautorizate şi diminuarea riscurilor ce privesc siguranţa circulaţiei rutiere, ca urmare a efectuării unor activităţi de transport rutier de către persoane neautorizate.

Sursa: capital.ro

Stiți cât costă spre exemplu transportul in comun/ persoană de la Bușteni la Sinaia cu Maxi Taxi ? 4,5 lei. Dar de la Bușteni la Câmpina ? 9 lei.

Cu trenul (regio) 2 lei Bușteni -Sinaia, 5,5lei  Bușteni – Câmpina

Cu telecabina Bușteni – Babele 70 lei dus – intors

Cu Jeep-ul Bușteni – Babele 45-50 lei dus intors

Deci da… evaziune pe față, de fapt cei care fac taximetrie d’asta ilegală ar trebui stârpiți cu tot cu călători pentru că și ei sunt principali vinovați că nu se umflă buzunarele transportatorilor autorizați care au tarife așa mici și de bun simț și care spun de obicei ”atâta timp cât e coadă la cablu … tariful inseamnă că e mic!”

Se anunțase că se pune taxa aceea de Parc Natural in valoare de 5 lei , care trebuia colectată și prin tariful la teleferic … păi nu se mai ține nimeni de cuvânt? chiar nu ajută nimeni cu bani transportatorii până vor deconta aceștia către cine or deconta dacă vor deconta ?

___Vizualizari 445

Prietenos cu mediul – Ministerul Transporturilor pregăteşte amenzi cuprinse între 1.000 şi 5.000 de lei pentru persoanele fizice şi juridice care practică transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere fără autorizaţie de la autorităţile locale
Tagged on:                             

Alte articoleLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Distribuie
Read more:
Vă rog nu deranjați – Campanie electorală la Bușteni – ciudățenii

Campania aceasta electorală este una atipică, bazată pe bun simț ( sau cel puțin până astăzi 14 mai ). Se...

00040primariadeazi
Centru Buşteni – Primăriile

Nr.47  Fotografie realizată in 1925, reprezintă Primăria Comunei Buşteni construită in 1885 , azi demolată iar pe locul ei s-a...

Close