Ultimele articoleEra o vreme când CODRUL era FRATE cu românul, dar vremea s-a schimbat, acum am devenit din ce in ce mai toleranți și am ajuns să tolerăm orice, pănă și fraticidul, că ăsta este trendul.

DSCN2921

Dacă incerci cumva să te intorci in timp și să spui că era ceva bine prin Socialism sau Comunism esți imediat etichetat ca susținător al unui sistem dictatorial, că ești nebun, vrei răul românilor, asta insă numai dacă spui din interior, că dacă vine dinspre vest, de la cei civilizati că e bine să faci cooperativizare, planificare cincinală, să fi asacultat legal de servicii … atunci este CAPTALISM CURAT.

Mă rog, revin la fratele nostru CODRUL, despre care am citit acum câteva zile că va fi UCIS integral pentru că niște aleși, 38 mai precis, au decis că padurile pot fi defrișate integral ( 100%) dacă scopul este unul turistic !?!?

“Vrem ca tara asta sa devina o tara de interes turistic, ca nu suntem nici tara industriala, ca s-a dus dracu industria la noi. Daca nu suntem nici agrara, nici turistica, vai de capul nostru. Sa facem si noi ca francezii, nemtii, belgienii, care au construit, nu au pus limita de scoatere din circuitul silvic, cum e acum la noi. Poate vreau sa fac un resort, ma duc cu familia si nu vreau sa stau o noapte acolo, vreau sa stau o saptamana ca sa cheltuiesc bani acolo”, a declarat, pentru gandul.info, Catalin Radulescu.

“Avand in vedere ca si acum se permite defrisarea, cred ca a da voie sa se construiasca unitati de cazare turistica in anumite zone va fi benefic pentru zonele respective”, a precizat si Ninel Peia.

 

Astfel cine este proprietar de teren forestier ar putea sa-si defriseze legal intreaga suprafata de padure pentru a-si construi pensiuni, spatii de agrement, baruri, piscine si spa-uri, totul in scop turistic. Potrivit unor amendamente depuse la Codul Silvic, padurile vor putea fi incluse in intravilan in aceste conditii si vor putea fi scoase integral din fondul forestier pentru a construi .
“Este interzisa includerea padurilor in intravilan, cu exceptia padurilor proprietate privata ale persoanelor fizice sau juridice, care prin planuri urbanistice sunt transformate in structuri de primire turistica cu functiuni de cazare turistica, terenuri de recreere sau de agrement”, se arata in noua forma a articolului 7, alineatul 4.

 

Interesant că prin PĂDURE, dispare excepția de zonă protejată, de sit natura2000, de orice ! – Liber la defrișări, oriunde, oricum, turism să facem.

Este bine așa ! In sfârșit deacum incolo vom putea deșertifica zonele impădurite, vom putea rade de pe fața pământului toate pădurile și vom putea construi terenuri de golf să vină turiștii bogați să bage la găurică, iar noi, băieții de mingii le vom scoate !

Este foarte bine că in sfârșit putem să avem și noi plaje cu șezlonguri pe lângă cascada Urlătoarea sau Caraiman, putem, insfârșit să realizăm pârtii private de schi spre exemplu de la Mălăiești până la Gara Bușteni , prima variantă si varianta a doua până la Gara Azuga, pârtie de la Poiana Stânii până la Gara din Poiana Țapului, și gândesc la nivel micro că m-aș putea gândi la un teren de golf Săcele -Comarnic –  Bran traversat pe dedesubt de Autostradă prin tuneluri de sticlă. Ce, n-ar fi frumos ?

Că stai și te gândești, industria am terminat-o, agricultura la fel, apele le-am otravit, resursele naturale le-am dat degeaba, mai rămăsese să ne facem și aerul irespirabil, iată că s-a găsit soluția. Spor la defrișat !

și vă redau un comentariu care mie mi-a plăcut :

” Doar atunci când ultimul copac va fi fost doborât, 
Doar atunci când ultimul râu va fi fost otrăvit,
Doar atunci când ultimul pește va fi fost prins… 
Atunci și doar atunci vă veţi da seama că banii nu pot fi mâncați. ”

sursa: hotnews.ro

Ce nu ințeleg eu foarte bine… facem ”turism” prin defrișare pentru turiști care vor să vină in mijlocul naturii la aer curat și ciripit de păsărele care vor fi localizate in deșert ? Și incă o intrebare după care gata că mi-a venit o idee… De unde atâția turiști ???

Acum intru pe OLX să-mi iau pădure și drujbă și pun de niste unități turistice retro, bordeie, in zona mai sus menționată.

___Vizualizari 314

Taierea fratelui

Alte articoleLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Distribuie
Read more:
HPIM5566
Escapade Adventure Park – Zamora Buşteni

Din ciclul promovarea mijloacelor de agrement şi al obiectivelor turistice, auzisem acum două săptămâni că la Buşteni, pe Zamora a...

LIDL România – Garanția respectului față de clienți

In urma articolului am primit un mesaj de confirmare a normalității in gândire, mesaj al Echipei Lidl , echipă de...

Close