Ultimele articoleIată că in sfârșit au trecut și Europarlamentarele. In perioada campaniei nu am scris pentru că mă mânca limba dar… Ziar de Bușteni nu face politică 🙂 .

Rezultatele alegerilor insă spun multe despre cum interpretează populația votantă ( NU CU DREPT DE VOT !!! ) , ce se intâmplă la nivel central sau european.

Rezultatele alegerilor au fost acestea :

Sinaia

PNL – 29,38%
PSD+PC+UNPR – 28,24%
Mircea Diaconu – 9,48%
PMP – 8,81%
PDL – 7,50%

Buşteni

PSD+PC+UNPR – 23,03%
PMP – 20,08%
PNL – 14,41%
Mircea Diaconu – 11,81%
PDL – 10,37%

Azuga

PSD+PC+UNPR – 32,27%
PNL – 17,53%
PDL – 13,05%
Mircea Diaconu – 10,64%
PMP – 6,06%

Despre Sinaia numai de bine, electoratul sinăian a votat PNL cum era si normal consfințind faptul că economia de piață, turismul, alte activităti aducătoare de plus valoare și foarte important, proiectele europene implementate până in prezent cât și cele aflate pe agenda viitoare sunt un rezultat al doctrinei liberale, promovată prin primar, consilieri și echipa de adevărați specialiști ai primăriei, pentru că nu degeaba Sinaia este ”Perla Carpaților” și in ultimul timp a cunoscut o dezvoltare fără precedent in istoria Văii Prahovei.

La Azuga, nu prea am amănunte sau argumente dar … ce are Partidul Verde in comun cu PSD+PC+UNPR nu-mi dau seama, mai ales că din câte imi aduc aminte partidul menționat se afla pe buletinele de vot, insă se pare că cei care au votat in 2012 au votat omul nu partidul, deci să zicem că ar fi aproape ok luând in considerare că Azuga are viziunea atragerii de fonduri externe, europene, pentru realizarea unor proiecte ample.

La Bușteni insă se complică treaba! La Bușteni S-A VOTAT… și cam atât. De data asta chiar mă mir că s-a dus lumea la vot și a pus stampila pe buletinul de vot. La Bușteni s-a produs ”un cutremur” greu de evaluat sau calculat pentru următoarele alegeri, prezidențiale, locale, referendumuri sau ce va mai urma ca să nu mai vorbim de următoarele proiecte de atragere de fonduri europene sau de altă proveniență

Dacă până acum cel dintâi, primul fiu al localității scotea ce procente iși dorea ( ca să mă exprim elegant 🙂  ), de data aceasta cei care votau ca turma s-au destrămat iar procentele de 62 – 72 % din ”primul tur” s-au dus pe apa sâmbetei.

Ipocrizia politică, pupincurismul, teama au făcut ca mândrul conducător să fie făcut ”fărâme” tocmai de cei pe care ii controla. In inimaginația politică a ultimelor zile am văzut cum prostia doare, doare rău…

Am primit in cutiuța poștală un pliant albastru verde PMP cu o copertă atrăgătoare in care erau descrise realizarile fostului ministru MDRT al PDL, Elena Udrea  cu sloganul ”DE ce NU?”.  M-am tot gândit că ce era scris acolo era cam adevărat și la prima vedere conform conștiinței ar fi trebui să se voteze cu PMP-ul, la prima vedere zic pentru că de fapt Elena Udrea era fost ministru PDL iar semnătura a pus-o pentru că era conform directivelor și programului de guvernare, că nu a dat bani ELENA UDREA din contul personal. Dacă e să vorbim de persoane… puțină lume știe că banii de la MDRT au venit, nu că i s-a năzarit ELENEI UDREA să dea bani la Bușteni ci că de la Bușteni au plecat niște proiecte iar ACOLO in MDRT, SECRETAR GENERAL AL MDRT era un BUȘTENAR, care s-a zbătut pentru localitatea natală, mai mult chiar decăt actualul primar, mai mult decât toți buștenarii la un loc.  Unii dintre dvs, cititorii, stiu despre cine scriu aici, alții nu, insă odată și odată poate că voi scrie un articol cu privire la acest subiect. Cert este că personajul la care fac referire nu se regăsea pe lista de europarlamentare, cu toate că ar fi trebuit.

A doua zi după primirea broșuricii, pe strazi a defilat mașina cu chipul domnului Stolojan, din partea PDL. In cortegiu nu se regăsea și primul conducător al urbei cu toate că INCĂ face parte din acest partid, zic INCĂ pentru că legea nu permite să se mai treacă de la un partid la altul așa ușor, insă nu se regăreau nici consilierii alesi in urmă cu doi ani pe listele PDL, doar Viceprimarul mai păstra aparențele apartenenței la steagul portocaliu.

imagineaue

Când vezi așa ceva te intrebi cine a votat PDL,  la Busteni  72% ( din numarul de prezenți la vot) ? Păi te intrebi !

A treia zi insă am picat intr-o neințelegere totală a politicii cănd am văzut afișele cum că PRIMARUL PDL ( PMP) EMANOIL SAVIN susține EUROCAMPIONII PNL … Așa cevaaaa ?!?!?! 

Drept pentru care am așteptat ca in ultima zi de campanie același susținător PDL, PMP și PNL să susțină si PSD pentru că NAȘU Dragnea de la PSD e taman șef la Ministerul ăla cu fonduri europene … dar NIMIC, așa că la alegerile pentru EUROPARLAMENTARE la Bușteni s-a făcut campanie pentru TRECUT, noroc că a ieșit viitorul la vot și a votat cu cine trebuia 🙂 . De abia aștept să văd sau să aud cum mai se dă careva cocoș că poate controla 62% din voturi 🙂 🙂  că matematic PDL  (10,37%) + PMP ( 20,08%) + PNL(14,41%) = 44,86 % , din numărul celor prezenți la vot, adică o treime din toți. 

Acum, nu că sunt răutăcios dar, cu ce nas se va mai duce vreun conducător PDL la București la nașul Dragnea să-l convingă că populația a votat cu cine trebuia și că viziunea buștenărească este de dezvoltare europeană, cănd cei de la butoane nu au reprezentativitate nici cât negru sub unghie, adică PSD nu are nici măcar 35 – 38 % din voturi iar opopoziția dreaptă la fel ?

Cum să mai zici ceva de genul ” Da-ți un ban pentru Caraiman” sau ” hai cu apă cu clor și canal” sau măcar cu locuinte sociale? S-a dus naibi și cu cererile de dezvoltare a turismului că se pare că doamna Udrea a CONSTRȚUIT turismul din temelii la Bușteni, a făcut Pârtii de schi iluminate, strazi, trotuare, blocuri, etc, etc, deci suntem superdezvoltați, acum e și rândul altora, pentru că ”europenește” vorbind … reducerea disparităților economice ca și concept zice că ii dezvolți pe toti până ii aduci la o egalitate a nivelului de trai ridicat, deci … Noi la Bușteni am cam ”pus-o” la capitolul fonduri și viziuni europene. Partea proastă este că tot ce a făcut și realizat UDREA nu mai este al ”populației cu drept de vot” din Bușteni ci pur și simplu s-a ”CONCESIONAT” , s-a dat pe 10 ani, dar oricum ”mergea pe pierdere” deci n-a pierdut nimeni nimic, poate doar dreptul la un viitor european, dreptul la reducerea discrepanței de imagine dintre ”PERLA CARPAȚILOR” și ”PERLA BUCEGILOR”, fosta POARTĂ a Bucegilor, dreptul de a câștiga ceva din propria-ți urbe amplu dezvoltată pentru tine.

Destul de greu de ințeles de ce UNU vrea să iasă intotdeauna pe locul doi .

Dar ajunge cu politica ! A venit vara, sau vine in curând, stațiunea Bușteni este plină ochi de turiști care mai de care mai mulțumiți de toate activitațile de entertainment create de doamna Udrea, gradul de ocupare turistica va fi in aceasta vara de aproximativ … 85%, că atâta dă statistic după atragea fondurilor europene la Bușteni din indicatorii de proiecte, șomajul in localitate este de sub 3%, apa se ieftinește că incep lucrarile de clorinare, Crucea se reabilitează pe bani Norvegieni ( oare ? ) , investitorii asaltează zona industrială, tăietorii de păduri se vor apuca de replantări, cetățenii de onoare iși vor construi toti anul acestea case pe Valea Cerbului și AFARĂ PLOUĂ !

 

___Vizualizari 275

Europarlamentarele românești de pe Valea Prahovei, afară plouă
Tagged on:                 

Alte articoleLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Distribuie
Read more:
Crucea de pe Caraiman va dispărea

... din inima noastră, din memoria noastră chiar din conștiința noastră ca și jertfa ostașilor români  care s-au jertfit pentru...

Gondola-Carp-1
Gondola Sinaia, cea mai spectaculoasă instalaţie de transport pe cablu din România se inaugurează

Orașul Sinaia anunţă lansarea tronsonului 1400-2000 al Gondolei Sinaia, cea mai recentă şi importantă investiţie publică în sectorul turistic realizată...

Close