Ultimele articole
Se pare că ANAT si FAPT au o bună coloborare cu Ministerul de Finanțe și lucrează pentru binele comun al poporului, gândindu-se cum să ușureze incasarea taxelor prin țara tuturor posibilităților, tuturor taxelor și a tuturor ideilor tâmpite. Astfel cele două organizații au venit cu propunerea LEGALIZĂRII BACȘIȘULUI in turism ( restaurante, cluburi, cârciumi , bodegi, etc) , trecerea acestuia pe nota de plată / bon fiscal intr-un procent de 10 din valoarea totală și apoi impozitarea acestui 10% cu 16% ( impozit pe venit ).

Ideea la prima vedere pare EXTRAORDINARĂ iar Ministerul de Finanțe, cum altfel, a imbrățișat conceptul.

 

 

Problema este că acest bacșiș il dadeai la restaurant in funcție de ospătar, mai mare sau mai mic, funcție de cum te servea, dacă-ți schimba scrumiera, dacă-ți cânta in strună, chestii d’astea .De acum va fi un pic altfel, indiferent de servire sau produs te va costa cu 10% mai mult orice s-ar intâmpla. Adică in loc sa mai dai 5 lei pe trei mici cu paine si muștar  o să dai 5,5 iar ospătarul tot o să mai vrea si el ceva că i-a adus la masă 🙂 .

Pe urmă mai e si treaba cu bonul fiscal eliberat sau nu , că stim prea bine că se intâmplă să primim pe la restaurante sau cabane doar note de plată la care se adună și data … si multe altele.

Dar ideea este extraordinară pentru ca ”se pot controla mai bine incasările” sau ” ”in felul acesta vor putea fi remunerați mai bine si bucătarii care până acum faceau treaba cea mai grea și erau săriți de chelnerii hapsâni” .

O mare parodie …

Se va incasa 10 % si se va plăti impozit pe venit la ei, apoi ce rămâne se introduce in salariul ospatarilor si bucatarilor si paznicilor si … personalului in general … se vor introduce in salariul BRUT după care se vor impozita cu 16 %, CAS, CASS, ETC și aceștia ( O ) vor lua in MÂNĂ sau Net ce va mai fi rămas, cam cum s-a procedat cu marirea salariilor cu 50 de lei insă la Net s-a primit IN MÂNĂ 3,5 lei 🙂  .

Dar dacă s-a ajuns aici pentru că ”se cunoaște fenomenul bacșișului” ca fiind un fenomen murdar ce ține de economia subterană, iar prin această metodă se albește negrul … atunci am o intrebare LEGITIMĂ :

Dacă tot se cunoaște fenomenul… atunci de ce nu se LEGALIZEAZĂ ȘPAGA ?

Principiul de Legalizare al Șpăgii in toate domeniile ar fi la fel ca cel al Bacșișului ( fosta REMIZĂ de dinainte de 89 ). Adică ȘPAGA să se numească LOBBY și să fie trecută ca taxă și apoi impozitată.

Vrei să câștigi o licitație ? platești taxa de lobby 10 – 40% din valoare, aceasta este impozitată și apoi este impărțită celor care aranjează treburile, transparent, legal, fără probleme, fără DNA, ANI, Parchet, procuratură, curți de conturi, etc.

Ar fi una dintre cele mai bune măsuri fiscale care s-ar aplica, ar interveni concurența, vor scădea in unele părți taxele de lobby ca să nu crezi că sunt nesimțiți, ar fi totul frumos si transparent și nu te-ai mai intreba de ce naiba ai pierdut vreo licitație, nu ți s-a dat la timp autorizația, chestii d’astea că n-ai dat cât a trebuit.

Pe urmă dacă s-ar legaliza, ca orice consumator ai avea și tu un drept să reclami pe nu știu care funcționar la Protecția Consumatorului că  ți-a tras țeapă și in același timp nu ar mai exista DNA, ANI și alte ”servicii” pentru că fiind legal și-ar pierde ”obiectul muncii” și s-ar eradica definitiv CORUPȚIA.

Principiul este demn de luat in seamă, cum de nu s-a gândit nimeni până acum … Vrem eradicarea Corupției ??? păi HAI SĂ O LEGALIZĂM și să o impozităm !!! Simplu și scurt  ca ”bună ziua” sau  ” CE faci FĂ ”

 

 

___Vizualizari 462

Legalizarea bacșisului in turism și a șpăgii
Tagged on:         

Alte articoleLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Distribuie
Read more:
DSCN1917
Update – S-a uscat vopseaua !

Mare ți-e gradina doamne! In jurul orelor 18.00 probabil că s-a uscat vopseaua pe cea de-a doua pasarelă probizorie, de...

zdb_15x15cm_2-300x30023
Pârtia Kalinderu II și Fun Park – Camera web

Update 28.11.2013 Din nefericire camerele web care deserveau Pârtia Kalinderu au fost deconectate, insă a apărut o nouă cameră web...

Close