Ultimele articoleTradiția spune ca dacă in noaptea de Inviere plouă, atunci acel an va fi unul bogat și plin de fericire. Nu prea știu ce să spun mai ales că , cel puțin pe mine , nunul, m-au cam trecut emoțiile când vedeam că un sfert din țară este inundată, terenuri agricole și gospodării. O fi fost …, dar mai bine nu incep că nu-i ce trebuie.

Oricum, aseară ca orice creștin am fost la Inviere la Mânăstirea Caraiman. Parcarea plină, vreo câteva sute de mașini insă surpriză, in curtea interioară a mânăstirii vreo 100 – 150 de persoane, cine știe cum a condus o persoană două sau trei mașini odată ??? … din nou , mai bine nu incep că nu-i ce trebuie.

DSCN3918

Insă tot aseară m-a uimit slujba, la care am participat vreme de vreo treizeci si ceva de ani, dar aseară… In primul rând s-a amânat invierea cu vreo 10 minute, pe urmă au bătut clopotele de vreo 16 – 18 ori incât nu s-a mai auzit ” Veniți si luați lumină” , pe urmă s-a inceput intonarea ”Hristos a invi…” si vreme de 8 minute au bătut din nou clopotele fără a se auzii nimic, mă rog, doar clopotele.

După aceasta, in sfârșit s-a spus de două ori ”Hristos a inviat” si au mai inceput un pic să bată clopotele.

Am plecat inspre bisericuța din lemn pentru a lua Sfântul Paște și trebuie să recunosc că lumea a fost civilizată, fără prea multe imbrânceli, țipete și strigăte.

DSCN3919

Si toate cele intâmplate pe o ploaie mocănească, cu excepția orei 00,00 când intr-adevăr s-a oprit ploaia, vreme de câteva secunde după care au inceput să bata clopotele.

A fost interesant insă cred că ar trebui schimbat managementul clopotelor pentru că la sfârșit mi-am intrebat fiica : ” Ți-a placut, ai fost impresionată ? ” iar ea mi-a răspuns : ” De ce ? Tu ai auzit ceva in afara clopotelor ??? că nici nu mai văd de atâta zgomot!” .

DSCN3920

Nu e de râs ! Am inceput să mergem la Inviere NUMAI pentru Tradiție, de dragul Tradiției sau că așa TREBUIE , lăsând la o parte credința! Păcat !

Totuși ” HRISTOS A INVIAT !”  iar eu vă urez Sănătate, Fericire, Pace in suflet și Dragoste față de aproape și un Paște deosebit alături de cei dragi !.

 

___Vizualizari 330

HRISTOS A INVIAT !
Tagged on:                 

Alte articoleLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Distribuie
Read more:
D.S. Kalinderu scos la licitație din nou – Bine ați venit – INCHIS!

In data de 13 martie, prin ședința DEINDATĂ a C.L. Bușteni s-a aprobat DELEGAREA SERVICIULUI DE TRANSPORT PUBLIC PE CABLU...

Constantin Chirita – Ciresarii

Va mai amintiti clipele copilariei, cand veneati acasa de la scoala si aruncati ghiozdanul si repede, repede continuati sa cititi...

Close