Ultimele articoleTradiția spune ca dacă in noaptea de Inviere plouă, atunci acel an va fi unul bogat și plin de fericire. Nu prea știu ce să spun mai ales că , cel puțin pe mine , nunul, m-au cam trecut emoțiile când vedeam că un sfert din țară este inundată, terenuri agricole și gospodării. O fi fost …, dar mai bine nu incep că nu-i ce trebuie.

Oricum, aseară ca orice creștin am fost la Inviere la Mânăstirea Caraiman. Parcarea plină, vreo câteva sute de mașini insă surpriză, in curtea interioară a mânăstirii vreo 100 – 150 de persoane, cine știe cum a condus o persoană două sau trei mașini odată ??? … din nou , mai bine nu incep că nu-i ce trebuie.

DSCN3918

Insă tot aseară m-a uimit slujba, la care am participat vreme de vreo treizeci si ceva de ani, dar aseară… In primul rând s-a amânat invierea cu vreo 10 minute, pe urmă au bătut clopotele de vreo 16 – 18 ori incât nu s-a mai auzit ” Veniți si luați lumină” , pe urmă s-a inceput intonarea ”Hristos a invi…” si vreme de 8 minute au bătut din nou clopotele fără a se auzii nimic, mă rog, doar clopotele.

După aceasta, in sfârșit s-a spus de două ori ”Hristos a inviat” si au mai inceput un pic să bată clopotele.

Am plecat inspre bisericuța din lemn pentru a lua Sfântul Paște și trebuie să recunosc că lumea a fost civilizată, fără prea multe imbrânceli, țipete și strigăte.

DSCN3919

Si toate cele intâmplate pe o ploaie mocănească, cu excepția orei 00,00 când intr-adevăr s-a oprit ploaia, vreme de câteva secunde după care au inceput să bata clopotele.

A fost interesant insă cred că ar trebui schimbat managementul clopotelor pentru că la sfârșit mi-am intrebat fiica : ” Ți-a placut, ai fost impresionată ? ” iar ea mi-a răspuns : ” De ce ? Tu ai auzit ceva in afara clopotelor ??? că nici nu mai văd de atâta zgomot!” .

DSCN3920

Nu e de râs ! Am inceput să mergem la Inviere NUMAI pentru Tradiție, de dragul Tradiției sau că așa TREBUIE , lăsând la o parte credința! Păcat !

Totuși ” HRISTOS A INVIAT !”  iar eu vă urez Sănătate, Fericire, Pace in suflet și Dragoste față de aproape și un Paște deosebit alături de cei dragi !.

 

___Vizualizari 333

HRISTOS A INVIAT !
Tagged on:                 

Alte articoleLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Distribuie
Read more:
DSCN4230
MULȚUMIM SIMONA HALEP – IPOCRIZIE LA 2200 DE METRI

Acest slogan stă scris sub Crucea de pe Caraiman, MULȚUMIM SIMONA HALEP , asta pentru cei care se intreabă ce naiba...

Lanțul uman din fața Parlamentului

Circ, bătaie de joc și sfidare, astăzi in Parlamentul României, acolo unde ar trebui să se trateze cu seriozitate punctele...

Close