Cui aparţin, de fapt, Babele şi Sfinxul?

Două monumente ale naturii, două locuri de rugăciune sau jertfă, două locuri aparute din neant, aduse aici de către civilizații extraterestre ? S-au pus fel de fel de intrebări și fiecare incearcă să gasească sau să dea un răspuns in funcție de cunoastere sau bun simț.

Asta cu intrebarea ”cui aparțin ?” insă este mai lumească și e tratată cam ca toate prin România, din punct de vedere al ”caprei vecinului”, adică muriți-ar capra ție dacă e a ta si să-mi traiască mie dacă e a mea, in detrimentul ”iubitorilor de capre”.

A apărut ieri in Adevărul un articol care te duce cu gândul la … ” băăă da mulți e proști ! ” … , respectiv EXCLUSIV Dâmboviţa sau Prahova? Cui aparţin, de fapt, Babele şi Sfinxul? , 
articol pe care vă invit să-l citiți că este interesant.

UN ”băiat” ajuns la pubertatea mandatelor nu prea iși mai cunoaște marginile și daca nu și le cunoaște nici măcar nu le recunoaște. Nu știu ce s-a intâmplat cu el dar in ultimul timp a inceput să vorbească numai prostii, nu iși mai incape in diploma de doctor și nu intreabă sau macar să-i lase pe alții să-l ajute, alții care pot oricum să-l scoată din hazna, a devenit infatuat și … numai gura e de el , și d`aia și face greșeală după greșeală , ceeace mă duce cu gândul la … ” băăă da mulți e proști ! ” .

 

1970 … retrocedări de terenuri pe ”acte de mână” sau mărturii …  de la Mihai Viteazul sau Vlad Țepeș  dar trecând peste asta hai să vedem ceva:

m117

 

m118

 

m119

 

m120

 

 

Deci… limita teritorial administrativă ??? Păi ”băi mâncați-aș” pe limba ta , TU,  atât dă dăștept , dă-le bă cu pozele-n cap că nu scria in 32,35,45,47,52,65, și nici după, MOROIENI, când nu ”recunoști” hărți spune bă și de ce ! că uite așa pierzi patrimoniul urbei ce ți-a fost incredințat.

O intrebare de ”parteneriat” … dacă pierzi limita administrativă… ce mai scri pe exponatele inregistrate la OSIM cu BABELE și SFINX-ul … MOROIENI ???

Știu că după război mulți viteji s’arată, dar vitejii existau și inainte de război, dar nu i-a luat nimeni in seamă așa că …

Acum sunt curios ce se va intâmpla cu sediul Salvamont, care precum spuselor din articol va fi DEMOLAT. Păi … lasând la o parte mârlania, scuze, mândria, nu s-a gândit NIMENI sau UNU (sinonim) să facă vreun raport/studiu de impact ( e cuprins in cartile de economie), asupra activității SALVAMONT, să se ducă și să explice celor de la MOROIENI importanța existenței acelei cladiri ( cu sau fară acte ), că in orice condiții s-ar termina acest proces … ”hai să vă dea NAȘU la schimb 1000 de MP că oricum nu se platesc impozite pe cladire” că e de interes public  și oricum nu e vreo afacere … pur si simplu Salvamontul este cel care REZOLVA situatiile de siguranță și imagine.

Mă opresc aici… deocamdată !

Articolul este un comentariu, PAMFLET. Dacă se regăsește careva pe aici, să creadă că nu e el dar să știe că el este!

 

Daca ți-a placut sau nu, … poți vota mai jos, dacă ți-a placut tare apasa LIKE-ul de Facebook sau Share, daca nu ți-a placut deloc scrie un comentariu ! Comentariile sunt la liber deci dacă injuri fă-o  FRUMOS !

___Vizualizari 846

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
cortul-din-bucegi1
Biserica in PNB, controverse, toleranță și legitimitate

Scopul Bisericii este de a clădii Case ale Domnului pentru a propovădui cuvântul Lui si pentru a transmite invățăminte. In...

0031
Obiective turistice, agrement, tarife și harți la Bușteni

De câteva zile mă doare spatele, spre bucuria unora :) , că așa stau doar pe acasă și nu mai...

Close