Din lac in fântână

… asta așa, pentru a nu mai fi acuzat ca nu știu femininul de la puț 🙂 .

Se pare că trăim vremuri grele și degrabă discutate de toată lumea. Zăpada asta ne-a cam dat peste cap, toți o așteptam , o invocam, ne rugam … să vină și când a venit ne-a luat pe nepregătite. An de an aceleași subiecte, ”iarna nu-i ca vara, guvernul e de vină, dezăpezitorii n-au utilaje”, etc, etc.

Te uiți la TV și vezi ecranul alb și te intrebi dacă nu cumva suntem o nație de derutați . Păi până săptămâna trecută toți fară excepție chelacăiau că n-a venit zăpada, că ce se fac hotelierii, agricultorii, dezăpezitorii, pierderi, melancolie, de ziceai că a venit sfârșitul lumii. Era un lucru RĂU că n-a venit zăpada.

Alaltăieri a venit, incet, incet, in primele ore se depusese cam de un fulg in picioare, pe urmă mai vârtos așa că sâmbătă dimineața … zăpadă, zăpadă, zăpadă, multă de tot.

Nu c-aș fi cârcotaș dar zic și eu că totuși n-a mai crezut nimeni că vine rezultatul invocat, numai că a venit și ne-a prins ca deobicei nepregătiți.

La nivel național au scos ”Armata” să ajute populația. ARMATA de profesioniști… cea căreia guvernele anterioare i-au diminuat bugetele, a micșorat soldele și drepturile că erau salarii ”nesimțite”. La nivelul Administratiilor locale dar și către Guvern  s-au abătut nori de injurii că nu se dezăpezesc drumurile că se inchid șoselele …” Bugetari grași și nesimțiți”.

S-a plecat de urgență cu malai, zahar, ulei la cei aflați in nevoie … , s-au inchis scolile, s-a intervenit in caz de urgență pentru că unii au ignorat avertismentele și au rămas inzăpeziți, o debandadă totală care va duce la găuri bugetare deosebite.

Te uiți la Guvern, Guvernul jucător la Talk show-uri in ce hal de teamă a ajuns, ce lipsă acută de conducere și decizii negândite au, totul este de un heirupism calitatea I- A . Nu vezi măcar unul căruia să-i vină ideea și să zică :

”Băi băieți, e groasă! … numai că noi cu toate instituțiile noastre i-am anunțat din timp, așa că dacă au rămas fără provizii ”greierașii” asta e cam treaba lor ! Nu și-au luat mâncare…, au rămas fără combustibil…, n-au pâine… ??? … Păi care este problema???

S-a declarat starea de urgență și s-au dizlocat utilaje??? și oameni??? Armata, Jandarmeria, Pompierii ??? să ce ? să dezăpezească ? păi asta este menirea lor??? De ce s-a făcut DESCENTRALIZAREA ? De ce s-au concesionat serviciile de DEZĂPEZIRE ? pentru a fi dislocați cei menționați anterior ? adică MĂGARII PRIVAȚI care au SUPT banii de la bugete, acum stau și se uită cum le fac treaba ” Bugetari grași și nesimțiți”? Oare de ce?

Acum doi ani când Ungureanu a zis ”PUNEȚI MÂNA PE LOPEȚI și dați-vă zăpada ! ” a ieșit lumea in stradă și l-a dat jos, acum că Ponta a jucat baschet după ce a trimis tot ce mișca in teritoriu iar nu-i bine. Să ne mai ințeleagă cineva !!!

Dar așa este la noi, neapărat trebuie să existe un VINOVAT palpabil, vorba …

Așa că am cazut din lac in fântână iar bine nu ne mai facem niciodată.

Acum să revenim puțin pe meleagurile noastre, ale AREALULUI BUCEGILOR că a ”picat” prima zăpadă. De acum va merge turismul, hotelierii se vor imbogății, instalațiile de transport pe cablu vor dudui, restaurantele vor fi pline ochi, magazinele de suveniruri vor fi deschise non-stop pentru a acoperi cererea extrem de mare, laptele și mierea se vor revărsa din butoiul de belșug.

ALOOOOO ! Punem pariu ? … Sunt curios, pentru că nu stiu de unde va veni ”materia primă” că ar fi foarte tare ca cei care au invocat zăpada in rugile lor să fi invocat și TURIȘTII !

Eu am mai spus pe aici … Când zici Dă-i Doamne ! cere ceva care să-ți fie util că altfel, când vine ( dacă vine) nu prea ai ce face.

Deci cum era cu SĂ VINĂ ZĂPADA ??

Pentru cititorii care au rezistat până aici:

HPIM6243

In stațiunile de pe Valea Prahovei, Sinaia, Busteni, Azuga, stratul de zăpadă pe pârtii este de 45 – 60 cm, se poate schia in condiții deosebite, instalatiile de transport pe cablu care deservesc pârtiile sunt in stare de functionare , la baza tuturor pârtiilor sunt parcări si centre de inchirieri echipamente sportive pentru iarnă. Valea Prahovei deține aproximativ 10.000 de locuri de cazare și tot atatea locuri pentru servirea mesei in unitați clasificate de Autoritatea Națională pentru Turism la categoriile 1 – 5 stele, tarifele și prețurile sunt accesibile tuturor categoriilor de vizitatori.

Pe lângă faptul că se poate schia, stațiunile oferă și alte posibilitati de petrecere a timpului liber, multe dintre ele le puteți descoperi in Ziar de Bușteni insă vă invit să le vedeți la fața locului.

 

 

 

 

 

 

___Vizualizari 382

2 thoughts on “Din lac in fântână

    1. @ manusi snowboard
      Nu este complicat pt ca DN 1 este curat cel putin de la Bucuresti la Brasov, iar pe Valea Prahovei este foarte bine fluidizat 🙂 traficul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Excursii in Bucegi cu automobile 4 x 4 partea II

Imi permit sa public  un comentariu si in aceasta categorie si in categoria idei de afaceri si sa am cateva...

Centrul de vaccinare, Mister POT și Curierul de Bucegi

Acesta este primul articol pe anul 2021, prilej cu care vă urez un an bun. A fost o perioadă de...

Close