Ultimele articoleIn sfârșit, a venit prima zăpadă din 2014, in primul an fără zăpadă in mijlocul iernii și in sfârșit ne-a prins pregătiți … , pregătiți să așteptăm zăpada 🙂 , doar 21 de drumuri naționale și 3 autostrăzi inchise ( bine că nu avem mai multe 🙂  ), 100 de trenuri anulate, lumea blocată prin case, d’astea de sezon .

Dacă 2013 a fost un an ”prost” pentru turism nici inceputul lui 2014 n-a fost mai bun sau cel puțin așa se spune.

Până mai ieri nu vedeai urmă de fulg, era sinistru pe străzi, nici țipenie de om. Acum zăpada are vreo 50 de centimetrii ” and counting” 🙂 .

Ce să zici, tărâm de basm pe peste tot, pe pârtii, pe strazi, prin parcuri, pe pasarele …, mai puțin pe DN 1 unde ”dezăpezitorii ” iși fac treaba.

034

 

 

035

 

Anul trecut, pe la noi prin stațiune era un ”dezăpezitor” enervant, cred că-i zicea Elida. Băga ăla plugul și Vola din  oră in oră pe fiecare stradă, nu apucai să-ți faci potecă și pac ! , ți-o punea din nou in poartă. Ce fluierături și chiuituri ieșeau … In vară sau mai spre toamnă așa, i-a expirat contractul și a fost inlocuit cu un altul. Ăsta e mai omenos ! Bagă plugul vreo dată dimineața si vreo dată seara, in rest nu ne mai deranjează.

Tot anul trecut era o firmă care dezăpezea trotuarele și parcările și parcurile, cred că-i zice Kalinderu Services sau cam așa, dar ca in povestea cu primul dezăpezitor , fiindcă ”nu-și făcea bine treaba și producea pierderi”  de vreo 100.000 de euro s-a dus și contractul ei pe apa ( zăpada) Sâmbetei și uite așa …

036

 

039

20140125_182310

Intrăm și noi in rândul lumii … că in anii trecuți toți ziceau că Bușteniul este cel mai dezăpezit oraș. N-a că acum nu mai e !

Totuși ”există o intrebare” !  Cum vor ajunge turiștii care ne vor invada stațiunea pe la hoteluri și pensiuni ??

Mi s-au terminat bateriile la aparatul foto, păcat, pentru că ați fi văzut ce frumos se poate da cineva pe ”fund” pe pasarelă. Dacă filmam iesea ceva cam ca in filmele cu Jakie Chan când dă cu fundul de trepte. La  filmele acelea se râde, la realitatea pasarelelor din Bușteni este dureros.

037

 

 

 

20140125_182012

 

 

20140125_182310

Dar a venit prima zăpadă ! Păcat că Parcul Central nu mai este luminat ! ar fi fost atractiv pentru turiști, așa cu zăpadă, pentru că fară zăpadă am tot admirat feeria de beculețe 🙂 .

Așadar …

 

 

 

___Vizualizari 300

In rândul stațiunilor … cu zăpadă
Tagged on:         

Alte articoleLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Distribuie
Read more:
Depunere de coroane – 9 mai – la Bușteni

Așa că nu mai privesc cu ingrijorare organizarea evenimentelor publice in spații deschise, urmează probabil și organizarea Zilei Copilului, de...

DSCN5516
Câini, Măgari, Flori și Peisaje din PNB la APUS

Parcul Natural Bucegi este mirific, mai ales la apus, când soarele coboară după culmi. Ai o senzație de liniște, liniște,...

Close