Ultimele articoleÎn viaţa oraşului Azuga a avut loc, marți,1 Octombrie 2013, un eveniment cu o semnificaţie deosebită: semnarea Acordului de Înfrăţire pe multiple planuri (economie, cultură, stiinţă si tehnologie, educaţie, sănătate, sport, invăţământ, turism) între primăria orașului Azuga şi cea a oraşului Yichun din provincia Heilongjiang, din R.P. Chineză.

azuga1

La această ceremonie, găzduită de către Camera de Comerţ şi Industrie Prahova, au fost prezenţi, doamna Gao Huan – primarului oraşului Yichun, însoţită de oameni de faceri din orasul Yichun si de reprezentanţi ai Ambasadei RP Chineze la Bucureşti, dl Constantin Samson– primarul oraşului Azuga, împreună cu membrii Consiliului Local, Marius Sersea – prefectul judeţului, Sebastian Danielescu– vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, Aurelian Gogulescu – preşedintele CCI Prahova și alţi reprezentanţi ai administraţiei publice locale.

azuga4

 

azuga5

 

Oraşul Yichun se aseamănă cu Azuga din punct de vedere geografic, fiind situat într-o zonă de munte. Din punct de vedere economic principalele domenii de activitate sunt procesarea lemnului și industria metalurgica.

azuga2

Constantin Samson – primarul oraşului Azuga – a spus : „Constituind o continuare firească a relaţiilor de colaborare deosebită dintre judeţul Prahova şi provincia Heilongjiang, care datează încă din 1992, semnarea Acordului de Înfrăţire dintre oraşele Azuga şi Yichun are o dublă semnificaţie, întrucât coincide cu sărbătorirea Zilei Naţionale a RP. Chineze, fapt care ne bucură o dată în plus. În discuţia cu reprezentanţii primăriei Yichun, am identificat diverse obiective comune de colaborare, cu precădere în domeniul economic şi turistic, pe care sper să le realizăm cât mai rapid, spre binele locuitorilor celor două oraşe”.

azuga3

 

Doamna Gao Huan a precizat: „ Sunt deosebit de onorată de semnarea acestui acord, semn că distanţa geografică considerabilă dintre ţările noastre nu reprezintă nicidecum o piedică în calea unei colaborări reciproc avantajoase. Din câte am aflat, oraşul Azuga a fost înfiinţat cu opt ani înaintea oraşului Yichun. Cu alte cuvinte, Azuga este un fel de frate mai mare al nostru. Deci, aşa cum iubesc propriul oraş, tot aşa o să iubesc şi Azuga, în sensul că voi milita pentru realizarea unei colaborări cât mai strânse, pe toate planurile”.

azuga6

 

Pe timpul șederii oaspeților chinezi în Azuga au avut loc discuții legate de dezvoltarea orașului, le-a fost prezentat proiectul Masterplan – Stațiunea de Schi Azuga și au fost identificate și alte oportunitați reale de investiție.

Sursa / foto: Primaria Azuga – Facebook

 

 

___Vizualizari 474

Azuga stațiunea viitorului
Tagged on:         

Alte articoleLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Distribuie
Read more:
Document-221
Ziar de Busteni va pregateste ceva !!! – ” Ce am fost si ce am ajuns ! – Catunul Busteni “

<<Cine nu-si cunoaste trecutul va avea un viitor stralucitor , care se va vedea de departe ca este un "chitch"...

DSCN6277
Aventură in Parcul de Aventură … ZAMORA

De trei ani am tot trecut pe lângă Zamora Adventure Park, ba singur ba cu copiii. Mă duceam in special...

Close