Nu rataţi SUPERLUNA!

Un fenomen astronomic deosebit care va putea fi observat în România în nopţile din 22 şi 23 iunie este aşa numitul fenomen SUPERLUNA.
În aceste două nopţi Luna se va afla la cea mai mică distanţa de Pamant din acest an.
SUPERLUNA este fenomenul numit de astronomi perigeu. La perigeu, SUPERLUNA se va afla la numai 365.991 km distantă de Terra, iar pe 7 iulie, când va fi la apogeu (cel mai îndepărtat punct faţă de Terra), distanţa va fi de 406.409 km.

Sursa text: http://stirileprotv.ro/stiri/stiinta/superluna-23-iunie.html

Astfel încât, cei pasionaţi de astfel de fenomene se pot înarma începând din această seară cu aparatele de fotografiat pornind la vânătoarea SUPERLUNII!

Probabil pe Valea Prahovei acest fenomen va fi mult mai spectaculos decât în alte locuri, asta doar dacă nu vor fi nori.

luna1

Şi ca să facem o legătura directă şi cu Arealul Bucegilor, iată luna văzută dimineaţa devreme de pe Zamora:

luna2

 

 

În continuare, am să mă abat puţin de la subiect, am să prezint un fenomen mai puţin cunoscut, special pentru un cititor fidel al nostru.  Atât de fidel, încât am considerat că merită din plin o dedicaţie absolut specială şi foarte frumoasă, cu un fenomen astronomic putin cunoscut şi total necunoscut lui.

Luna în toată splendoarea ei:

luna3

Fenomenul astronomic are trei faze principale. Prima fază, după cum se poate observa mai jos, este caracterizată prin întunecarea zonei superioare a Lunii. Aceasta poartă numele de CLEFANITORUM DISPERATUM:

luna4

A doua fază, caracterizată prin întunecarea zonei inferioare, poartă numele de TERFELITORUM DISPERATUM:

luna5

Şi în final, în a treia fază, Luna se întunecă aproape în totalitate. Această fază nu poate fi confundată cu nici un alt fel de fenomen deoarece, după ce se întunecă, Luna emite o lumină neagră de o intensitate foarte puternică, imposibil de confundat cu altceva. Fenomenul este foarte periculos din cauza intensitaţii mari cu care Luna emite lumina neagră spre Pământ. Evident, poartă numele de MORFOLITORUM DISPERATUM, cunoscut şi sub numele de ZAMO-HOLE, adică, în traducere, ZAMOGAURA.

luna6

Evident, nu are nici o legătură, aşa cum probabil v-aţi gândit, cu ZAMOLXIS din mitologia geto-dacă.

 

___Vizualizari 277

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
00007poianatapului
Asa a inceput istoria din Poiana Tapului

Descriere : Imaginea nr 9 realizata in 1928.    Poiana Tapului, Administratia Mosiilor Regale, imobil devenit Restaurant "Crivat", transformat apoi in...

0093
OAMENI SI LOCURI CARE AU FOST – ADMINISTRATIA LOCALĂ ȘI VIAȚA ECONOMICĂ

A trecut ceva vreme și m-am gândit că din nou ne-am liniștit, așa că ar fi bine să mai ”scormonim”...

Close