Ultimele articole
Astăzi pe la prânz zic să citesc și eu RSS-ul din ”CAFEAUA DE DIMINEAȚĂ” că de două zile l-am sărit. Vad eu că blogul Bucegi Natura imi da eroare, celelalte două bloguri din mamsaturat si Dezbateri Bușteni sunt active, am avut si eu câteva comentarii, la fel si Un.Bolovan. Mai ma uit ce terenuri se vând prin Bușteni și Sinaia și  !!! …. trec in RSS-ul 3, Expresul de Sinaia nu a scos incă nici o veste.

Cu destulă emoție apăs butonul Primaria Bușteni și-mi dau seama că ceva se schimbă. Două stiri ale deosebitului site im răscolesc curiozitatea.

Primul titlu ” ANUNŢ: Luna curăţeniei de primăvară la Buşteni”  și al doi-lea ” Primăria Buşteni va demara un nou proiect: “Înfiinţarea unei plantaţii de arbuşti Bio în Valea Prahovei”, și zic in sinea mea, Uite domne’ că ne mișcăm și noi nu numai localitățile invecinate!

Pe scurt in primul articol Primăria ne anunță că ”  La Buşteni a demarat, la începutul acestei săptămâni, luna curăţeniei de primăvară, o amplă acţiune de curăţenie în gospodării şi în zonele limitrofe (trotuare, alei, parcări, împrejurimile blocurilor), in tot acest interval, Primăria Buşteni va ridica gratuit toate resturile vegetale, provenite de la operaţia de curăţenie, cu excepţia gunoiului menajer și Primăria Buşteni adresează locuitorilor oraşului rugămintea de a sprijini în această acţiune ”

In al doi-lea articol tot pe scurt citesc că ” Primăria Oraşului Buşteni va demara în această săptămână un proiect de plantare de arbuşti de fructe de pădure. Plantarea se va face în zone libere, din intravilanul şi extravilanul staţiunii, identificate de specialişti din cadrul primăriei.” …

pentru că

”… Fructele de pădure sunt plante ecologice, deoarece prin cultivarea lor se conservă mediul înconjurător, se previne eroziunea solului, se reabilitează solurile degradate, iar fructele rezultate sunt încadrate în grupa de produse ecologice. Se evită poluarea solului şi a apelor supra/subterane cu nitriţi, nitraţi şi metale grele, deoarece fructele de pădure dispun de un mecanism simbiotic prin care îşi procură singure hrana principală, adică azotul. ”

și că

”Acţiunea de plantare de arbuşti de fructe de pădure va demara miercuri (10 aprilie 2013), începând cu ora 13.00, în zona centrală a oraşului. La manifestare vor participa voluntari ai Asociaţiei Rotary Club Valea Prahovei, ai Asociaţiei Protejarea Mediului Înconjurător Prahova, ai Ocolului Silvic Azuga, precum şi cetăţeni ai oraşului.”

Interesant… !

Mă uit in calendar, 12 aprilie, al doi-lea articol din 10 aprile, și-mi zic… ”Ce naiba!!!” … cum participă cetățenii de miercuri ora 14,00 tot miercuri ora 13.00?,  ceva e in neregulă!

Și uimit , contrariat și totodată foarte interesat imi imaginez că dacă proiectul a demarat in zona centrală are de-a face cu poluarea terenului și alunecările acestuia și-mi fac repede un plan imaginar cam pe unde este poluat, alunecă terenul, d’astea. Și incep să am o părere de rău că …”uite cum am scăpat momentul să laud și eu bunele activități!”

Nu-i timpul trecut, imi zic și-mi iau telefonul mobil și plec la pozat (nu fiți cărcotași că nu o fac pe ascuns dar camera mea foto a crăpat), pentru a imortaliza puieții de zmeur, coacăz, măceș și alte fructe de pădure!

Ajung in fața fostului spital, groapa de gunoi a orașului din zona centrală și …

130412-1552(001)

aici ” NU” …

Plec surprins și mă gândesc, las’ că sigur au plantat pe Alpiniștilor că acolo fuge terenul…!!!

Ajung in fața Colegiului Kalinderu și văd ca a dispărut o lampă de pe stradă. Cred că de aceea n-au văzut …

130412-1440(002)

ce este lângă

 

Si urc spre alunecările de teren unde din tot sufletul imi doresc să văd că s-a gasit soluția de stavilire cu arbusti producători de fructe de pădure…

Si nimic plantat , dar nu ma las, sigur o fi in parcul contemplativ. Cobor si admir parcul, de deasupra, din capul amfiteatrului… ce peisaj frumos, ce aer cu”rat”

130412-1446

 

Un pic din peisaj inainte de coborâre

Mda! … nici in parcul central n-au plantat !

Si ajung in parcul contemplativ, cel dintre Poșta și Hala gri … și nici aici

130412-1448

 

Si plec, dezamăgit, din zona centrală de unde a demarat proiectul cu fructele de pădure și ajung la intersectia Fântănii cu DN 1 și-mi aduc aminte că acum două săptămâni la ședința de buget pe anul 2013 ne-a anunțat domnul primar Dr. Ec. Emanoil Savin că va  ”GRANITA” de la Valea Albă până la Paltinului trotuarul.

In premieră numai in Ziar de Bușteni poze făcute peste câteva luni …  cum va arăta trotuarul menționat …

130412-1447

Sunt sigur că ăsta este modelul și nu cel din fața primăriei de săptămânile acestea cu care nu am fotografii că v-aș intrista.

Și m-am intors acasă și m-am apucat de scris nu inainte de a face o ultimă fotografie.

130406-1046

 

Dacă doriți să refaceți traseul făra a vă rătăci sau poate pentru cei in măsură să pună lămpile la loc sau să străngă gunoiul de primăvară atașez si o hartă (satelitată).

 

 

Si când să apăs ”publică articol” imi dau seama că de fapt proiectul doar a demarat din zona centrală și că n-ar fi tâmpiți să planteze taman pe unde am fost eu pentru că atunci când vor rodi fructele astea de pădure s-ar putea să vină ”fructele de pădure” – urs, vulpe, veveriță,etc chiar in zona centrală… Ce circ BIO – TURISTIC ar ieși !

___Vizualizari 359

Două stiri de primăvară

Alte articoleOne thought on “Două stiri de primăvară

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Distribuie
Read more:
Afișaj electoral prin rupere, niște măgari și niște vaci

Mda, ultimul dintre candidații de la Bușteni a binevoit, intr-un târziu să-și comande afișe electorale, dar ce să mai facă...

Extratereștrii au aterizat din nou la Bușteni

Acum aproape o lună semnalam că ”se intâmplă lucruri” SF prin urbea de la poalele Caraimanului numită și Poarta Bucegilor. Spuneam...

Close