Spre Pestera pe Dj. 713 – subiect sensibil si controversat – acum un an

Cu toate ca nu consider un lucru extraordinar de ECO asfaltarea prin munti, parerea mea nu conteaza, de altfel nici a voastra.

Banuiesc ca DJ. 713 Asi B ca si concept s-a bazat pe studii economice , de impact asupra mediului , si consultari publice la nivelul Administratiei Parcului Natural Bucegi, Consiliul Judetean Prahova, Consiliul Judetean Dambovita , UAT Moroieni si UAT Sinaia , Romsilva etc, care au aratat insa ca este “foarte bine” sa se asfalteze prin paduri si munti si scopul acestei asfaltari a fost pentru o mai buna conexiune a “omului cu natura” prin utilizarea unui mijloc de transport auto sau a unei biciclete.

Acum un an intr-o frumoasa dimineata de sambata ma gandeam ce as putea face. Era iarna spre primavara, inca zapada, chef de schi nu aveam asa ca … Hai la Pestera cu tot familionul . Surpriza mare… la telecabina din Busteni, 300 de persoane la coada, deci vre-o 3 ore de asteptare.

Rau… deci “suna” un prieten sa ajungi la Pestera cu autoturismul de teren. S-a rezolvat problema .

Cum am ajuns acolo si ce am vazut insa nu se poate exprima in cuvinte tocmai de aceea va voi oferii si imaginile de iarna primavara pentru a va motiva si pe voi sa faceti acest traseu mirific :

Va propun, cand ajungeti la Sinaia sau la Busteni si stati la coada cu orele pentru a urca in Bucegi sa le spuneti  Taximetristilor cu Jeep-uri sa-si lase numerele de telefon mai la vedere sau sa-si faca o pagina in “Ziar de Busteni” , poate ca asa veti putea suna de seara pentru a va planifica traseul si nu mai trage nimeni de dvs. sa va suiti in masina lui !

Cred ca este si mai economic si mai civilizat , dvs castigati timp iar transportatorii se pot incadra in aceasta activitate atat la Busteni cat si la Sinaia !

___Vizualizari 391

One thought on “Spre Pestera pe Dj. 713 – subiect sensibil si controversat – acum un an

  1. Cel mai “economic si civilizat” ar fi sa mergi la Pestera cu rucsacul in spinare, dar voi habar nu aveti ce inseamna asta…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
DSCN4441
La plimbare pe Valea Cerbului după contre blogărești

Am citit de curând pe un blog ( nu-l pomenesc că nu are nevoie de reclamă ) despre ce bine, ce...

parteneri3
”O săptămână la schi” la jumătate de preț la Sinaia

Primăria orașului Sinaia, în parteneriat cu Transport Urban Sinaia și zece hoteluri și pensiuni, de patru, trei și două stele,...

Close