Cantonul Jepi din Bucegi a fost VÂNDUT

Săptămâna trecută am scris articolul referitor la scoaterea la licitație cu strigare a cantonului Jepi, articol de informare pentru cetățeni și iubitori de munte. Nu m-am așteptat ca lucrurile să evolueze așa de repede iar licitația să se fii și ținut, chiar nu m-am așteptat.

canton jepi interior 8

Conform Hotărârii de Consiliu, pentru clădire și teren ( 500 mp ) licitația ar fi trebuit să inceapă de undeva de la 22000 euro , preț se pare reieșit din evaluarea evaluatorului autorizat.

canton jepi interior 13

Articolul a iritat mult, așadar am primit un comunicat oficial in care s-a specificat că :

  • Licitația cu strigare a fost REALIZATĂ.
  • Cantonul Jepi s-a VÂNDUT unei persoane fizice care a achitat pe loc suma de 181.920 Euro.
  • Spre informarea cititorilor ziardebusteni.ro

Și uite așa s-a mai incheiat un capitol din istoria Buștenilor și pentru mine și pentru cititorii ziardebusteni.ro. Sper să nu se fi incheiat cu accesul prin Jepii Mari spre Platou, insă vă voi ține la curent.

Eu in articolul precedent m-am referit la altceva, sau cel puțin nu mă gândeam că PREȚUL contează . Cum ar fi să vândă cineva Orașul Bușteni nu cu să zicem 1 miliard de euro ci cu 10 miliarde, să fie al lui și să facă ce vrea el . Credeți că ar fi ok ?

E ca și cum mă incălzește cu ceva că s-a vândut Fabrica de Hărtie cu un euro sau cu un milion și a fost rasă de pe fața pământului, sau că s-a dărâmat o altă locație 🙂 …

 

 

___Vizualizari 11145

13 thoughts on “Cantonul Jepi din Bucegi a fost VÂNDUT

  1. http://ziardebusteni.ro/2013/08/19/cantonul-schiel-revolving-restaurant/- Acum ceva vreme era prezentat in ziar un alt punct de vedere cu totul pozitiv. Imi cer scuze dar anii petrecuti in meseria asta ma determina sa intreb care dintre cele doua puncte de vedere este cel corect sau macar mai aproape de adevar pentru ca par diametral opuse ca mesaj. Parerea mea este ca sub nici o forma nu trebuia sa se permita posibilitatea incheierii unei tranzactii comerciale in acea zona. Dar cum somnul ratiunii naste monstri si somnul comunitatii naste matrapazlacuri si smenuri.

    1. @ Alex
      Buna ziua,
      In articolul la care faceti referire se presupunea ca exista o viziune pentru vanzarea cantonului si că se cunoaste pana si ”câștigatorul” insa acum … nu s-a pus problema vreunei viziuni ci pur si simplu in aceeasi zi s-a facut totul, sedință de CL, raport, etc . Bușteniul este intr-un proces rapid de vânzare din cauza ca nu mai sunt bani așadar ambele opinii sunt corecte la momentul in care le-am scris, pentru că atunci era ceva ok iar acum chiar dacă se incasează sume exorbitante acestea se pierd in gaura neagra a bugetului local și sunt cheltuiti pentru acoperirea creditelor sau a unor proiecte nu tocmai prioritare .
      Cu stimă,
      Cristian Achim

  2. Obserbatia este corecta si trebuie avut grija intr-adevar cine cumpara, ce urmareste sa face cu edificiul respectiv. Aceasta ar trebui sa faca parte din patrimoniul istoric, ar trebui ca noii proprietari sa pastreze destinatia originala a cladiri sau cel putin sa nu existe posibilitatea ca noii proprietari sa faca ce vor de capul lor. Din pacate autoritatile oarbe si lipsite de principii morale si profesionale, de multe ori au dat accept unor neaveniti sa intervina spre propriul beneficiu in zonele istorice sau parcurile nationale. Fiti vigilenti si sesizati opinia publica daca apar astfel de nereguli. Vanzarea propriu-zisa a cantonului Jepi nu este ceva iesit din comun ci ar trebui acordata atentie conditiilor in care se vinde si intentiile noilor proprietari. Cunoastem conditiile deplorabile in care se afla cladirea la acest moment, din punctul meu de vedere ar avea nevoie de re-constructie, fiind afectate elemente de structura ale cladirii.
    Cu stima,
    Nicolae

  3. Slabe sanse ca noul propietar sa nu vrea sa contruiasca un restaurant sau ceva asemanator si sa darame cantonul Jepi. Cine da atatia bani ca sa-si deschida o cabanuta de 75 mp, singurul mod de a recupera o suma asa de mare o reprezinta o constructie monstruoasa care sa stirbeasca din frumuseata muntelui, dar care sa placa grupului tinta format din pantofarii care urca cu masina la Piatra Arsa.

    1. In principiu peste vreo doua-trei luni, sau macar o vor concesiona cu redevență 1 Euro / an , sau o vor face cadou vreunui cetățean de onoare sau cineștie cui. Vom vedea CURÂND, prea CURÂND ! ( iar eu când zic/scriu ceva deobicei se intâmplă mult mai repede )

  4. Macar a cump[arat un roman, sau un roman spalat cu bani spalati, si o sa faca ce vrea cu aceasta cabana? Oamenii care vor muri acolo o sa fie din cauza egoismului sistemului condus din Busteni. Pot sa spun cu un mare MESIMTIRe fata de aceasta conducere din Busteni. Ce o sa facem noi turistii drumetii tineri care mergem in expeditii si vrem sa bem un ceai. ati stricat total frumusetea si sistemul turist al zonei Bucegi. Rusine, si plus ca acest pret a fost exorbitant. Aici este ceva la mijloc. Rusine, Cred ca prefer sa dau mai multi bani si sa fac concedii si espeditii in alte tari unde sa stiu ca am conditii. Rusine…

  5. Absolut, mai mult ca sigur, fara discutie si fara echivoc. Cantonul a fost cumparat pt teren. Va fi daramat si se va ridica o mandra vila pt ca privelistea este grozava. Si chiar daca nu la inceput dar la un moment dat se va schimba si traseul.
    Totusi nu inteleg de ce cantonul avea si teren aferent. Ce, se facea agricultura? Asta e doar vrajeala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Haiducul Savin vrea tunderea virginelor – pamflet pozitiv

Astăzi dis de dimineață am ieșit in oraș, același oraș condus cu multă pricepere de un fost Primar, Pur-ist, PC-ist,...

ai1
Activităţi intelectuale: Oare cine aruncă piatra?

Close