Sedință ordinară a CL Bușteni in 31.10.2017, ordinea de zi și votul

Ca in fiecare lună, anunț Ședința Publică Ordinară a C.L. Bușteni, ordinea de zi și cum votez la Proiectele de Hotărâre.

Această ședință va avea loc Marți, 31 octombrie 2017 incepând cu orele 14.00 și vor fi supuse aprobării minim 11 Proiecte de Hotărâre.

Ordinea de zi este următoarea:

Votul meu nu este necesar să coincidă cu avizul Comisiei 3 și se mai poate modifica, in caz că, amendamentele de factură juridică nu se respectă.

Publicarea ordinei de zi a ședinței o fac in baza Legii 215/2003 actualizată, conform Art 39, alin 3,5,6 și 42 alin. 7.

Materialele au fost puse la dispoziția consilierilor locali conform L 215, art. 39, alin 3.

Dacă aveți propuneri, puncte de vedere sau sesizări mi le puteți lăsa la Comentarii ( public) sau in secțiunea contact ( privat ).

Ședința este PUBLICĂ și pot participa toate persoanele interesate.

Cu stimă Consilier Local P.N.L. – Virgiliu Cristian ACHIM

___Vizualizari 623

4 thoughts on “Sedință ordinară a CL Bușteni in 31.10.2017, ordinea de zi și votul

  1. Referitor la pct.6 : mi se pare un titlu “vag” : scoaterea unui teren din circuitul agricol !
    Din cate stiu , un teren se scoate din circuitul agricol motivat si nu orice suprafata ! Poate ma insel dar stiam ca un teren se scoate din circuitul agricol prin emiterea unei autorizatii de construire !
    Mult succes !

  2. Schiu-ul alpinism este o ramura a alpinismului https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Alpinism
    In Romania singurul club care nu este in regim privat si detine o sectie de schi alpinism este clubul Armata Predeal. Acest sport este considerat a fi un sport tehnic-militar-aplicativ. In Romania intra sub egida Federatiei Romane de alpinism si escalada si nu este reglementat pentru a fi practicat de catre copii. In 2004 pe Valea Morarului in Bucegi a avut loc un concurs de schi alpinism si a avut loc si o avalansa. Au murit 4 sportivi dintre care si un minor in varsta de 16 ani. S-au cautat vinovati… s-au facut anchete. Sportivii tot morti au ramas.
    Acest sport schi alpinism nu se practica in cluburi sportive de catre copii. Se practica la nivel recreational sub indrumarea ghizilor montani si sub supravegherea individuala a parintilor. Momentan nu este inca reglementat la nivel de copii/cadeti sau juniori in cadrul Federatiei Romane de Alpinism si Escalada.

    1. Nu va suparati pe mine, dar nu sunteti la curent cu realitatea astfel incat ma vad nevoit s intervin, din respect pentru publicatia gazda, pentru cititori si pentru cei care se ostenesc cu aceasta activitate. La momentul actual in lume se practica schi alpinismul atat de catre seniori cat si de catre cadeti si cand spun asta ma refer la recentul campionat mondial care a avut loc in cursul anului curent in Alpagao Piancavalo – Italia, acolo unde cadetii, deci cei cu varsta cuprinsa intre 15 si 17 ani au concurat pe trasee destinate priceperii si pregatirii lor, in probe de individual, sprint, vertical si stafeta. La noi in tara, in cadrul Clubului Sportiv Dinamo Bucuresti (Brasov) exista sectie de sci alpinism afiliata la FRAE, club care ofera indemnizatii sportive unui nr. de 4-6 cadeti. Organizatorii concursurilor de schi alpinism de la noi din tara (Bucegi Winter Race, Cupa Calimani, Postavaru Night, Cupa Cheile Gradistei etc.) au gazduit copii si cadeti in cadrul competitiilor cu pricina pe trasee, asa cum spuneam anterior, destinate pregatirii lor, in afara oricaror pericole, cu exceptia celor asumate. Cand spun asumate ma refer la cele existente in orice sport, cum ar fi schi alpin, sarituri cu schiurile,karate, samd.. Desigur episodul de trista amintire din Valea Morarului pare sa nu se mai stearga din mintea unora care nu vor sa inteleaga ca nu disciplina in sine este periculoasa, ci mediul in care aceasta se desfasoara. Sa presupunem ca avem o trupa de copii care fac inot, astfel ca daca merg cu ei la piscina de la Hotelul Mara riscurile sun foarte mici, dar daca ma aventurez cu ei in ocean s-ar putea sa fim hrana pentru rechini, iar astfel de exemple pot continua. Reiau si afirm, daca mergi cu copiii in Valea Morarului riscurile sunt foarte mari, dar daca stai cu ei pe partia de schi sau in locuri foarte sigure totul este sub control. In alta ordine de idei, daca nu ai copii nu ai cadeti, daca nu ai cadeti, nu ai juniori si daca nu ai juniori nu ai seniori si iata cum se construieste performanta, de la varste fragede, nu de la 18 ani. Iata si un link catre site-ul FRAE http://frae.ro/sporturi/schi-alpinism/noutati/111-schi-alpinismul-decis-pentru-jocurile-olimpice-pentru-tineret-lausanne-2020 Putem sta de vorba e acest subiect pana maine, am o multime de argumente, dar am vrut doar sa punctez cateva idei pentru a face putina lumina. Multumesc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Sedință ordinară a CL Bușteni in 28.12.2017, cum votez , lista chiriașilor in blocul ANL

In primul rând vă urez ”Sărbători fericite!” Ca in fiecare lună, anunț Ședința Publică Ordinară a C.L. Bușteni, ordinea de...

DSCN3306
Enigma Porții Bucegilor

Titlul ar fi fost ceva de genul ”Dilema fară răspuns” dar am ajuns mai târziu la tastatură astăzi și intre...

Close