Alegeri parțiale 11 iunie la Bușteni, oficial


ULTIMELE ARTICOLE

Guvernul a stabilit, joi, organizarea in data de 11 iunie 2017 a scrutinului local partial pentru alegerea primarului in 49 de localitati in care aceasta functie a ramas vacanta ca urmare a demisiilor unor titulari, situatiilor de incompatibilitate, invalidarii mandatelor, decesului sau aplicarii unei pedepse privative de libertate, in această situație incadrându-se și orașul Bușteni.


”Guvernul precizeaza ca, in cazul unor alegeri locale partiale, data desfasurarii acestora se stabileste cu cel putin 35 de zile inaintea votarii, potrivit art. 10 alin. 2 din Legea nr. 115 din 2015 pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale.

De asemenea, odata cu data alegerilor, Guvernul a stabilit, prin hotarare, “calendarul actiunilor din cuprinsul perioadei electorale, cheltuielile necesare pregatirii si desfasurarii in bune conditii a alegerilor locale si masurile tehnice necesare bunei organizari si desfasurari a alegerilor locale (in conformitate cu art. 126 alin. 1 din Legea nr 115/2015)”

Astfel, cunoscându-se data alegerilor se poate proceda la strângerea de semnături pe listele de susținători, in cazul nostru, al Bușteniului fiind necesare minim 500.

Până ieri, nimic fiind oficial și ilegal totodată a se anunța public candidați din partea unor partide politice, și-a manifestat totuși public dorința de a candida la funcția de Primar, domnul Mihai Mircea Totpal, consilier local al formațiunii politice P.E.R.

Țin să precizez că alegerile locale parțiale se vor desfășura tot intr-un singur scrutin , dacă nu există balotaj, in acest caz , pentru un eventual al doi-lea tur de scrutin, data stabilită de Guvern fiind 25 iunie.

Notă:

Sursa prezentului articol este Guvernul României , calendarul acțiunilor fiind anexa 20 la materialul de ședință insă până la momentul publicării nu a apărut in Monitorul Oficial.

Comunicat: Președinte PNL Bușteni – Cristian Achim

 

___Vizualizari 306

Facebook Comments

About ZiardeBusteni.ro - Cristian Achim

Fondator al Ziar de Busteni din dorinta de a promova Arealul Bucegilor, de a arata tuturor ca atat Bucegii cat si localitatile de la poalele lor reprezinta ceva. Ziar de Busteni a fost, este si va fi la dispozitia oricui doreste sa lase pentru viitor un mesaj, o fotografie un strigat, un sfat ... Nu sunt jurnalist !
Bookmark the permalink.

2 Comments

  1. Din pacate , datorita orgoliilor , vor fi 4-5 candidati ceeace va duce la imprastierea voturilor . Cred ca asta e si dorinta ” senatorului ” care isi va impune candidatul , banuiesc pe “finul ” , actualul “om cu atributii de primar ” cum ii place sa se prezinte .Singura sansa ar fi ca celelalte partide sa se orienteze la un candidat comun ( nu ar strica un mic sondaj pentru a vedea care are sanse mai multe ). In alte conditii , se va sti sigur cine iese castigator !

    • @ Buștenarul nou
      Din nefericire stimate domn vor fi 9 ( nouă ) candidați, chiar 11 dacă informațiile vehiculate in stradă sunt corecte imprăștierea voturilor fiind in mare majoritate din ”dreapta”. Totuși, dacă la vot vor ieși cei 4000 care nu au mai ieșit in ultimii 8 ani, mai este o speranță. Vom vedea! Referitor la orgolii … Când ști că te duci la un sac gol :), nu cred că se numește orgoliu.
      Stimă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *