ULTIMELE ARTICOLE

I.P.J. PRAHOVA, POLIȚIA ORAȘ BUȘTENI, POLIȚIA ORAȘ AZUGA și ASOCIAȚIA ”ȘCOALA ALTFEL” te invită joi, 06 aprilie, ora 17, la evenimentul ”ARIPI FRÂNTE”, o campanie desfașurată în cadrul manifestărilor ”Săptămâna Prevenirii Criminalității”.

Locul de desfașurare: Centrul Cultural ”Aurel Stroe” din Bușteni

Parteneri eveniment: Primăria orașului Bușteni și Centrul Cultural ”Aurel Stroe”


Încă din anul 2015, Poliția Română a demarat la nivel național  o campanie de manifestări sub denunirea de “Săptămâna prevenirii criminalității”.

Campania ”ARIPI FRÂNTE” are drept scop informarea unor categorii diverse de femei: eleve de liceu, studente, angajate cu studii superioare şi medii din mediul urban şi rural cu privire la modalităţile de prevenire a abuzurilor şi la drepturile victimelor.

Printre principalele puncte de dezbatere se regăsesc: Legislația, Plângerea prealabilă, Violenţa în familie, Ieșirea dintr-o relație abuzivă, Ordinul de protecție și Traficul de persoane.

Punctul central al campaniei îl reprezintă filmul documentar “Aripi Frânte” realizat cu sprijinul Castel Film și a Administrației Naționale a Penitenciarelor. Documentarul prezintă situația victimelor violenței domestice din România prin câteva cazuri ale unor deținute din Penitenciarul de Femei Târgşor.  Documentarul este construit în jurul poveștilor unor femei care au trăit o viață în abuzuri și frică, ce le-a motivat pe acestea să reziste ani de zile unor suferințe crunte, să nu ceară ajutorul nimănui ajungând la un moment dat să clacheze și să devina din victimă agresor, făcându-și singure dreptate.

În cadrul acestei campanii, a fost realizat și Ghidul Siguranței Victimelor Violenței în Familie. Acest Ghid se adresează persoanelor care înțeleg că se află într-o situație de tip abuziv și fac primii pași spre a ieși din acel mediu.

Inițiatori  proiect: Asociația Necuvinte și Poliția Română

___Vizualizari 106

Facebook Comments
”Săptămâna Prevenirii Criminalității” – campania ”ARIPI FRÂNTE”
Tagged on:                                 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Distribuie
Read previous post:
parcdezapezit
Patinoar și Centru Medical la Bușteni

Să mai zică cineva că Bușteniul ”stă pe coadă” și doar se continuă ”inerția”. Trebuie să imi cer scuze că...

Close