ULTIMELE ARTICOLE

Sâmbătă 11 martie pe scena Centrului Cultural ”Aurel Stroe” din Bușteni va avea loc Concursul Național de Dans „ Dance For You ” ed. IVa– o manifestare cultural – artistică educațională, extrașcolară de nivel național, organizată de Asociația Centru de Activități Recreative și Educative ”Școala Altfel” în parteneriat cu Centrul Cultural “Aurel Stroe” și primaria Oraș Bușteni

Festivalul este un concurs de dans  ce are ca obiectiv general facilitarea, afirmarea potențialului artistic creativ și interpretativ, co-interesând atât elevi cât și profesori din domeniul dansului. Evenimentul vizează dezvoltarea personală a tinerilor dansatori și coregrafi, schimbul de experiență și îmbunătățirea curriculumului școlar al disciplinelor coregrafice, și nu în ultimul rând promovarea unei educații de calitate prin artă,  și nu în ultimul rând să aducă în atenția tuturor participanților stațiunea Bușteni, ca un adevarat pol al culturii și turismului.


La concurs vor participa 700 de copii și adolescenți cu vârste cuprinse între 7 – 19 ani care s-au evidențiat prin rezultate excepționale la manifestările de gen organizate la nivel local / județean / national /international.

Momentele artistice prezentate de copiii înscriși în concurs, vor fi organizate într-un program  de 8 ore începând cu ora 10.00 .

 

Pentru realizarea acestui festival sunt implicate nume marcante din lumea artistica / coregrafică romanească :

 

  • Doina Staiculescu – Maestru Emerit al Sportului – presedinte juriu

Doina Staiculescu este prima sportivă din România care a urcat pe podiumul olimpic la gimnastică ritmică. Ea a cucerit medalia de argint la individual compus, la JO de Los Angeles, din 1984, unde această disciplină a fost introdusă în premieră.

  • Sorina Mladin – membru juriu

Sorina Mladin – multiplă campioană națională la gimnastică ritmică și instructor la Clubul Sportiv Blue Stars 2000, fostă coregrafă a lui Zoltan Kelemen – singurul patinator român prezent la ultima Olimpiadă de Iarnă (Vancouver 2010) şi la ultimele Campionate Mondiale şi Europene de Patinaj Artistic.

  • Ramona Mezei – membru juriu – prim balerina a operei din Brasov
  • Alina Zahariuc – membru juriu – profesor coregraf balet clasic Palatul Copiilor Ploiesti

___Vizualizari 422

Facebook Comments
Concursul Național de Dans „ Dance For You ” ed. IV-a Busteni 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Distribuie
Read more:
20160203_144512
Blocuri sociale suspendate din curtea scolii

Cele mai multe minuni ale lumii le poți identifica la Bușteni. La noi totul este altfel, ca să nu zic...

vulc4
Se învârte ROATA?

Ca tot ramasesem dator cu un post, pe care demult vroiam sa-l pun. Ca tot mi-a zis cineva, lipsit de...

Close