8 mii-iștii României – despre Gala Alpinismului Românesc


ULTIMELE ARTICOLE

Bușteni, Capitala Mondială a Alpinismului, a găzduit ieri, duminică 29 ianuarie, Gala Alpinismului Românesc, eveniment in cadrul căruia au fost premiați majoritatea alpiniștilor care ”au indrăznit” să infrunte inălțimi mai mari de 8 mii de metri.

A fost vorba despre performanță, adrenalină dar și despre comemorarea unor eroi ai inălțimilor.

Sala de spectacole a Centrului Cultural Aurel Stroe a fost arhiplină, publicul prezent fiind incântat de calitatea organizării dar și de cuvântările emoționante ale alpiniștilor.

Cred că au fost premiați peste 40 de alpiniști români dintre care 5 post-mortem.


Zsolt Torok, alpinist, Cetățean de onoare al Orașului Bușteni și Organizator

Președinta Asociației Ghizilor Montani din România, singura femeie din România care a escaladat Everestul SINGURĂ , neinsoțită, fără șerpași, fără oxigen …

Poate cel mai emoționant discurs … Performanța nu este doar pentru ei … peste tot unde merg sunt ”ALPINIȘTII ROMÂNI” … Performanța ROMÂNIEI !

Dintre organizatori GRAVITY

Discursul dlui Senator, Emanoil Savin … despre alpinism și epigrame.

Evenimentul a fost organizat in Parteneriat cu Primăria și Consiliul Local al Orașul  Bușteni, prezenți la eveniment din partea instituțiilor fiind dl. Senator Dr. Ec. Emanoil Savin, dl. Consilier Local Valentin Chirițoiu și subsemnatul.

Fotografia de mai sus nu are legătură cu evenimentul dar imi place să o observ … cu sau făraă capre negre 🙂

Mai sus 5 puncte negre, mai jos fără … 🙂

___Vizualizari 80

Facebook Comments

About ZiardeBusteni.ro - Cristian Achim

Fondator al Ziar de Busteni din dorinta de a promova Arealul Bucegilor, de a arata tuturor ca atat Bucegii cat si localitatile de la poalele lor reprezinta ceva. Ziar de Busteni a fost, este si va fi la dispozitia oricui doreste sa lase pentru viitor un mesaj, o fotografie un strigat, un sfat ... Nu sunt jurnalist !
Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *