Unirea Principatelor Române- o zi specială pentru cetățenii orașului Sinaia


ULTIMELE ARTICOLE

Autenticitatea și valorile culturale pe care le promovează o comunitate creează punți de legătură între generații și reprezintă o importantă dovadă a unității unui popor.

24 Ianuarie– sărbătoarea Unirii Principatelor şi a zilei de naştere a eroului naţional, Badea Cârţan sunt evenimente cu dublă semnificație și un farmec aparte pe care Primăria oraşului Sinaia le organizează anual, în ultimii 15 ani, alături de comuna Cîrțișoara, locul unde a văzut lumina zilei Gheorghe Cîrțan, cunoscut mai târziu sub numele de Badea Cârțan.

A devenit o tradiție de suflet ca la aceste manifestări să sărbătorim împreună unitatea, cultura și istoria noastră.


Și anul acesta, cu ocazia celor 158 de ani de la înfăptuirea Micii Uniri, o delegaţie alcătuită din elevi ai şcolilor gimnaziale George Enescu, Principesa Maria şi Colegiului Mihail Cantacuzino, cadre didactice, consilieri locali şi reprezentanţi ai Centrului Cultural Carmen Sylva se vor deplasa în mica localitate sibiană pentru a participa la spectacolul aniversar organizat cu acest prilej.

În cursul dimineții se va vizita Muzeul memorial ,,Badea Cârţan“, iar mai târziu, pe scena căminului cultural, elevii din cele două localităţi se vor reuni într-un spectacol comun de muzică şi dansuri populare.

Badea Cârţan, eroul autodidact care a luptat pentru independența românilor din Transilvania, distribuind cărţi româneşti este înmormântat în cimitirul Şeţu din Sinaia.

Birou de Presă

Primăria orașului Sinaia

___Vizualizari 49

Facebook Comments

About ZiardeBusteni.ro - Cristian Achim

Fondator al Ziar de Busteni din dorinta de a promova Arealul Bucegilor, de a arata tuturor ca atat Bucegii cat si localitatile de la poalele lor reprezinta ceva. Ziar de Busteni a fost, este si va fi la dispozitia oricui doreste sa lase pentru viitor un mesaj, o fotografie un strigat, un sfat ... Nu sunt jurnalist !
Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *