ULTIMELE ARTICOLE

În perioada 30 noiembrie- 01 decembrie 2016, Primăria orașului Sinaia organizează o serie de ceremonii și manifestări culturale pentru a marca Ziua Națională a României.

Gara-sinaia


Debutul se va face pe data de 30 noiembrie, când Trenul Regal al României va ajunge la Sinaia, parcurgând cu aceasta ocazie un traseu simbolic. La această călătorie anuală vor lua parte Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu. Este pentru a treia oară când, cu ocazia Zilei Naționale a României, acesta sosește la Sinaia, prima oprire întâmplându-se în anul 2013. Trenul va ajunge în Gara Regală la ora 15.47 și va fi întâmpinat conform ceremonialului regal de către reprezentanți ai administrației locale, consilieri locali, elevi ai școlilor din Sinaia, precum și de alți reprezentanți ai comunității sinăiene.

Ziua de 1 Decembrie va fi marcată printr-o serie de activități care vor cuprinde exerciții tehnico – tactice demonstrative, o paradă militară și depuneri de coroane la Cimitirul Eroilor.

Cetățenilor și turiștilor prezenți li se vor oferi stegulețe, insigne și cocarde tricolore.

Pentru realizarea paradei militare, circulația auto va fi oprită începând cu ora 13.50 pe B.dul Carol I, pe tronsonul de drum de la sensul giratoriu intersectie cu str. Mihail Kogalniceanu – giratoriu Aosta – str. Octavian Goga – str. Eroilor.

Programul evenimentelor

30 noiembrie 2016

15.47 -sosirea Trenului Regal în Gara Regală Sinaia și ceremonia de primire

16.00-18.30 -vizitarea Trenului Regal- deschisă pentru public

1 decembrie 2016

12.00-14.00 –expoziție tehnică de luptă executată de: Batalionul 21 Vânători de Munte ,,General Leonard Mociulschi” Predeal, Colegiul Militar Liceal ,,Dimitrie Cantemir ” Breaza, Detașamentul de Pompieri Sinaia, Școala de Agenți de Poliție ,,Vasile Lascăr “ Câmpina

13.00-13.50 –exerciții de salvare-evacuare din clădire executate de instructorii Centrului de Perfecționare a Pregătirii Cadrelor de Jandarmi Montan „Regele Carol I “ Sinaia – hotel New Montana

___Vizualizari 392

Facebook Comments
Ziua tuturor Românilor – 1 Decembrie, sărbătorită la Sinaia!
Tagged on:                         

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Distribuie
Read more:
pestera
Schitul Pestera, 1924

In completarea articolului "Spre Pestera prin Parcul Natural Bucegi acum 100 de ani !", postez si eu o poza cu...

Bușteniul va fi scos la VÂNZARE

Speram să nu am parte de astfel de ”provocări” in timpul mandatului de consilier cu care am fost investit, credeam...

Close