ULTIMELE ARTICOLE

Am văzut o mare agitație in aceste zile cu privire la ”defrișările” de la Sinaia. De ceva timp am ințeles un lucru, oricât de ”altfel” ar suna … intâi intrebi și pe urmă tragi.

zile-frumoase-busteni-001


Lumea crede că se poate in anul 2016 să iei o drujbă și să tai pădurea lângă un drum public sau pe lângă liziere 🙂 , fără autorizații.

In principiu nu există așa ceva. Dacă se taie, se taie legal și conform Codului Silvic iar Ocoalele Sinaia și Azuga fiind și sub lupa ”ecologiștilor” iubitori ai P.N.B mă indoiesc că nu s-ar sesiza sau ar face ilegalități. A! … că poate exista posibilitatea ca la 10 – 15 pomi, brazi sau fagi să se mai taie unul – doi mai altfel … nu știu ce să zic dar, anul trecut am aflat că există totuși un management al tăierilor, un fag la 7 sau dacă există o ”vârstă” de tăiere.

De atunci nu m-am mai aruncat la fiecare poză de pe net cum că ”se taie pădurea” … intâi intreb la Ocol și dacă nu-mi zice nimeni nimic cât de cât oficial abia atunci … ceeace v-aș sfătui și pe dvs.

In continuare este comunicatul Primăriei Sinaia care a avut un prejudiciu de imagine din  cauza manipulărilor media :

În urma materialului apărut în unele publicații media, referitor la autorizarea de către Primăria orașului Sinaia a defrișărilor în Parcul Natural Bucegi pe raza Ocolului Silvic Sinaia facem următoarele precizări :

Primăria orașului Sinaia nu emite și nu a emis vreodată autorizații sau avize privind defrișările din extravilanul orașului – fond forestier național, administrat de R.N.P. Romsilva prin Ocolul Silvic Sinaia.

Defrisările, adică exploatarea masei lemnoase, se fac conform art.20 alin.(10) din Legea 46/2008-Codul silvic (actualizat în 2016) – pe baza autorizațiilor de exploatare, eliberate de șeful ocolului silvic care administrează pădurea, în cazul prezentat de Ocolul Silvic Sinaia.

Orice defrișare din fondul forestier de stat, ce face parte din Parcul Natural Bucegi, trebuie să fie aprobată și de Administrația Parcului Natural Bucegi în conformitate cu Planul de Management al acestuia.

Totodată, menționăm faptul că pădurea de pe teritoriul administrativ al orașului Sinaia este atât în administrarea Ocolului Silvic Sinaia, cât și a Ocolului Silvic Azuga.

În imaginile difuzate de către Realitatea Tv și preluate și de către alte publicații apare o plăcută cu Ocolul Silvic Sinaia, acolo unde reporterii în cauză ar fi trebuit să caute răspunsuri, nicidecum la Primăria orașului Sinaia, care nu are pârghiile legale necesare autorizării, controlării și verificării acestor defrișări.

___Vizualizari 86

Facebook Comments
Răriri de arbori legale la Sinaia
Tagged on:                                 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Distribuie
Read previous post:
Declar deschis sezonul ghebelor

Ca in fiecare an :) , cum apar ghebele, hop și eu in căutarea celor mai ”zemoase” locuri și zone....

Close