An școlar deschis sub auspiciile sărăciei la Bușteni

Prima dată după mulți ani, de bani ”investiți” in invătământ când Primarul și Vice-primarul Orașului Bușteni au lipsit de la deschiderea anului școlar. De fapt nu-mi pot da seama dacă a lipsit Primarul, Vice-primarul, amândoi sau doar unul pentru că nimeni nu mai știe dacă avem Primar sau Vicele este Primar și Vice in același timp sau e doar Vice sau … mă rog, incurcate-s căile …

diverse-si-an-scolar-001

Mulți s-au intrebat DE CE ? … Ce s-a intâmplat ?

diverse-si-an-scolar-002

Clasa pregătitoare de la Școala Cezar Petrescu

Nu s-a intâmplat NIMIC, au lipsit pur și simplu deoarece nu au mai putut spune că prin grija domniilor lor au fost alocate de la buget importante sume pentru rechizite, ghiozdane, sau eventuale ”infrumusețări”, deoarece BUGETUL LOCAL este GOL , așa că au stat in Primărie in timp ce unii dintre consilierii locali au fost prezenți, asta pe de-o parte iar pe de alta … NU MAI SUNT LOCALE ! … Vor fi Parlamentare dar pe liste iar ”Dl. Senator” se pare că este pe primul loc pe listă, ce-i drept nu se știe pe care listă, albă, neagră … dar nu-i treaba mea cum iși aștern ceilați locul.

diverse-si-an-scolar-003

De ce este GOL Bugetul Local ? 🙂 🙁 …

Am participat la deschiderea anului școlar la Școala ”Cezar Petrescu”, in dublă calitate, de Consilier Local dar și de părinte de copil, care trece in clasa a II-a, deci nu mă așteptam să găsesc pe biroul fiului meu vreun ghiozdan sau vreun penar , vreo gumă sau creion insă intrând la Clasa pregătitoate am descoperit că ”băncile” nu erau infrumusețate cu așa ceva. Clasa a- I-a nu s-a format la noi pentru că nu sunt copii, deci efortul bugetar ar fi fost minor, trebuiau alocați de la Buget vreo 20.000 de lei pentru un inceput de an normal … dar bugetu-i gol …

sinaiaforever 078

Probabil una din viitoarele achiziții de 30.000 lei / bucată.

Să nu aveți impresia că aș fi vreun oportunist politic dar am avut surpriza maximă peste câteva ore in timpul sedinței de Consiliu Local, inițial extraordinară ( că din acest motiv nu am promovat-o in ZdB ), transformată in ordinară, să constat că pentru trimestrul IV incă nu avem prevederi pentru salariile profesorilor dar și faptul că la ”grabă” ar trebui să votăm ACHIZIȚIA a două opere de artă din marmură care au fost sculptate in centrul orașului luna trecută, cu ”frumoasa sumă” de NUMAI 6000 și un pic euro BUCATA, aproximativ 13000 Euro adică 60.000 lei , achiziția fiind necesară pentru ca localnicii și turiștii să-și poată incânta privirea și să-și potolească foamea culturală.

diverse-si-an-scolar-005

N-aș vrea să par incult dar totuși au fost 10 piese din marmură in valoare de 1 milion de euro ( sau așa zice presa din Sinaia) dintre care Primăria va achiziționa două … cu 60.000 lei … care dintre ele și ce valoare reală ar avea  … intrebări fără răspuns…

Comisia 3 adică eu ( PNL ) , PMP, și PRM am propus amânarea până la o ședință viitoare a acestei aberații dar … ”continuitatea” bat-o vina a votat pentru, asta este.

Totodată aceeași Comisie 3, a ridicat problema NEACHITĂRII premiilor promise olimpicilor care ar fi trebuit să primească bani și alte premii de 1 Iunie … răspunsul a fost cam același dar un pic altfel 🙂 … Nu a promis NIMENI NIMIC, Bugetul era GOL de atunci 🙂 .

Vreți să știți cam ce se mai votează și cum prin Consiliul Local ? … păi ar trebui să citiți procesele verbale de ședință sau să participați la ședințe dar … dar cum nu prea participă nimeni, zic și eu, nu interesează pe nimeni soarta acestui oraș sau aveți incredere deplină in noi, consilierii locali și parcă văd că ne vom vedea peste 3 ani și ceva și vă vom spune că ce bine am ”gospodărit ” noi orașul cu bugetul GOL !

Așa ca informare … A fost LIMITAT numărul de transportatori ”rent a car” , adică jeep-iștii, cei cu 4×4 că erau prea mulți 🙂 , adică să vă mai aud eu, Cristian Achim dar și Codescu Valentin,  Buricea Iustin, și Toma Andronel că avem NOI ceva cu voi, și că, la fel ca in cazul parcărilor concesionate operatorilor de prin alte localități nu vă veți mai putea desfășura activitatea in propriul oraș, cam la fel ca taximetriștii  care vor fi relocați pe lângă Biserica Baptistă sau cine știe pe unde de la Coștila, că votul nostru a fost negativ, adică contra limitării 🙂 .

In continuare … așa arată un parc lângă o școală intr-o localitate din Prahova… asemănări cumva cu Parcul Schiell ?

diverse-si-an-scolar-001 diverse-si-an-scolar-002 diverse-si-an-scolar-003

Pentru cei care citesc printre rânduri 🙂 … Așa arată Bușteniul seara pe la ora 20.20 și Corpul de Control al Curții de Conturi este din nou la Bușteni, analizează mandatul 2012 – 2016 și se pare că domnii inspectori sunt foarte deschiși și răspund cel puțin intrebărilor noastre ( consilierii locali din opoziție), de clarificare in diverse probleme.

diverse-si-an-scolar-009

Urez pe această cale  mult succes in noul an școlar tuturor elevilor și rezultate bune la invățătură iar profesorilor le transmit că ne vom ocupa cât omenește este posibil să le asigurăm o activitatate liniștită pentru a putea duce mai departe generațiile de elevi pe care le formează! … chiar dacă Bugetul Local este gol

Ce mi-ar fi plăcut să dau o ”stire pozitivă” … dar unde ”dragoste” nu e, nimic nu e ! ”

WEB UP !

___Vizualizari 1192

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
ion-vasilescu
69 de cetățeni de onoare ai orașului Bușteni

Atâția sunt sau are Orașul Bușteni. 19 dintre ei au fost făcuți cetățeni de onoare până in 2004, restul de...

DSCN5355
Nepăsare criminală, concesiune ”ilegală” și multă prostie in Bucegi

Iubitori de Bucegi și istorie a acestora, iubitori de natură și de trecut, apărători ai patriei și muntelui iubit -...

Close